سید حسین محمودیه در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، درباره دومین همایش ملی پایداری در محیطهای انسان ساخت اظهار کرد: این همایشها که با محوریت دانشگاه و دانشکده معماری برگزار میشود بسیار ارزشمند است زیرا شامل آموزش، فرهنگ سازی و کمک به نشر دانش در سطح آحاد مردم جامعه میشود.
وی افزود: این همایش سال گذشته نیز برگزار شد و به دلیل اثر گذاری در جامعه در سال جاری هم با استقبالی بینظیر روبهرو شده است.
سرپرست اداره نظام مهندسی و مقررات ملی کنترل ساختمان راه و شهرسازی استان اصفهان بیان کرد: در آینده صنعت ساختمان با مقوله صرفهجویی در مصرف انرژی روبهرو است، اما در فرهنگ ما به مقوله ذخیره انرژی اهمیت داده نمیشود.
محمودیه عنوان کرد: دفتر مقررات ملی وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی این موضوع در بستر آموزش و تدوین مقررات، مبحث ۱۹ را آماده کرده است و ویرایش جدید را منتشر کرده است.
وی افزود: از مهر سال گذشته آموزش مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان برای کلیه مهندسین دارای پروانه اشتغال الزامی است.
سرپرست اداره نظام مهندسی و مقررات ملی کنترل ساختمان راه و شهرسازی استان اصفهان تصریح کرد: ادارهکل راه و شهرسازی استان به عنوان متولی صدور پروانههای اشتغال مهندسین، یکی از الزامات در تمدید و ارتقا پروانهها را داشتن گواهی آموزش در بحث مبحث ۱۹ در نظر گرفته است.
محمودیه خاطر نشان کرد: در راستای نشر مبحث ۱۹ در سطح جامعه باید بر آموزش، فرهنگ سازی و الزامات و تشویقها تمرکز کنیم. در حال حاضر بستر آموزش فراهم شده است و در جهت فرهنگ سازی بر برگزاری همایشها باید تاکید داشته باشیم.
وی ادامه داد: ۳ محور اصلی برای نهادینه کردن این مقوله شامل آموزش که توسط اداره کل راه و شهرسازی به عنوان متولی مهندسی و پروانه انجام میشود و دانشگاه که هم این همایشها را برگزار میکند و هم فرهنگ سازی را انجام میدهد و الزامات و تشویقها که مرتبط با شهرداری و سازمان نظام مهندسی است و از آنها خواسته شده که الزامات لازم در راستای اخذ رتبههای صرفهجویی در انرژی در ساختمانها پیش بینی شود و شهرداری هم تخفیفهای عوارض ساختمانی برای ساختمانهایی که امتیازها را کسب میکنند در نظر گرفته است.
سرپرست اداره نظام مهندسی و مقررات ملی و کنترل ساختمان راه و شهرسازی استان اصفهان بیان کرد: با توجه به هماهنگی و تعامل بین دستگاهها، میتوانیم در آینده اتفاقات خوبی را در جهت ذخیره انرژی در کشور رقم بزنیم.