امجد مرادی، سازگر ساز تنبور و مدیر غرفه کارگاه تنبور از کرمانشاه عنوان کرد: من از سال ۸۷ مشغول فعالیت در عرصه موسیقی هستم و امسال نخستین باری است که در نمایشگاه صنعت موسیقی حضور پیدا کردم.
وی افزود: ساز تنبور قدمت ۵هزار ساله دارد و حتی روی سنگ نبشتههای مصر باستان هم تصاویری از تنبور در دست انسان دیده میشود. در این ۴۰ سال تلاش زیادی شد که تنبور به مردم شناسانده شود و به حق هم اثرگذار بود.
این نوازنده تنبور با اشاره به اینکه یک سری اساتید زحمت کشیدند تا تنبور شناخته شود و طرفدار پیدا کند، توضیح داد: این ساز در کرمانشاه به عنوان سازی عرفانی برای مناجات با خدا شناخته میشود.
وی با تأکید بر چالشهای خرید و فروش ساز گفت: مردم در مضیقه مالی هستند، بنابراین طبیعی است که کمتر به سمت ساز بیایند.
مرادی درباره کیفیت صدای تنبور گفت: کیفیت صدای تنبور نخست بستگی به تجاریسازی و دوم صداسازی استادکارهای تنبور دارد. به همین دلیل قیمت ساز از ۳ تا ۴ میلیون تومان آغاز شده و تا ۴۰ الی ۵۰ میلیون تومان هم میرسد.
وی درباره دیگر چالشهای این عرصه گفت: ساز تنبور از چوب توت ساخته میشود و در چوب توت هم مقادیری سم آرسنیک و سیانور وجود دارد، به همین دلیل عمده نوازندگان پس از مدتی دچار مشکلات ریوی و حتی آسم میشوند. به هر حال چوب این درخت به دلیل صدادهی و ساختاری که دارد، مناسب ساز است؛ ما هم که عشق به کارمان داریم تا لحظه آخر کارمان را انجام میدهیم.
این هنرمند در پایان گفت: نمایشگاهها معمولا خوب هستند، برپاییشان هم برای ما مناسب است. چنین نمایشگاهی موجب میشود که مردم بیایند و از نزدیک با سازها و صدایشان آشنا شوند.
دومین نمایشگاه صنعت موسیقی ۲۹ آبان تا ۲ آذر از ساعت ۱۲ تا ۲۰ در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران در حال برگزاری است.