شناسهٔ خبر: 69849171 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

برای اولین‌ بار در قطب جنوب کهربا کشف شد؛ نشانه‌ای از وجود درخت در سردترین مکان زمین

دانشمندان آلمانی اولین‌ بار در قطب جنوب کهربا کشف کردند. این کهربا در واقع بازمانده‌ای از درختان مخروطی باستانی است که حدود 83 تا 92 میلیون سال پیش در جنوبی‌ترین قاره زمین رشد می‌کردند. کشف کهربا در قطب جنوب در واقع ما را به دوره کرتاسه می‌برد که این قاره گرم و مرطوب بوده است و در آن درخت وجود داشت. قبل از این کشف، دانشمندان کهرباهای دوره کرتاسه را فقط در جنوب استرالیا و نیوزلند پیدا کرده بودند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دانشمندان آلمانی اولین‌ بار در قطب جنوب کهربا کشف کردند. این کهربا در واقع بازمانده‌ای از درختان مخروطی باستانی است که حدود 83 تا 92 میلیون سال پیش در جنوبی‌ترین قاره زمین رشد می‌کردند.
 
براساس گزارش ScienceAlert، کشف کهربا در قطب جنوب در واقع ما را به دوره کرتاسه می‌برد که این قاره گرم و مرطوب بوده است و در آن درخت وجود داشت. قبل از این کشف، دانشمندان کهرباهای دوره کرتاسه را فقط در جنوب استرالیا و نیوزلند پیدا کرده بودند.
 
کشف اولین‌ کهربا در قطب جنوب
 
«یوهان کلاگز» (Johann Klages)، زمین‌شناس دریایی مؤسسه آلفرد وگنر آلمان، می‌گوید:
 
«درک این موضوع بسیار هیجان‌انگیز بود که در برهه‌ای از تاریخ، هر 7 قاره شرایط آب‌وهوایی داستند که به درختان رزین‌ساز اجازه زنده‌ماندن می‌داد.»
 
دانشمندان از اوایل قرن نوزدهم چوب و برگ‌های فسیل‌شده‌ای در قطب جنوب کشف کردند اما بسیاری از این اکتشافات به صدها میلیون سال قبل از وجود ابرقاره گوندوانا (Gondwana) برمی‌گردد. کاملاً مشخص نیست وقتی قاره قطب جنوب از استرالیا و آمریکای جنوبی به‌سمت جنوب کره زمین دور می‌شد، چه اتفاقی برای جنگل‌های آن افتاده است.
 
سال 2017، محققان کف دریا را در نزدیکی غرب قطب جنوب حفاری کردند و شواهد فوق‌العاده‌ای از این زیستگاه‌های ازدست‌رفته به دست آوردند. سال 2020 کلاگز و تیمی از محققان پس از چندین سال تجزیه‌وتحلیل اعلام کردند شبکه‌ای از ریشه‌های فسیل‌شده را یافته‌اند که به اواسط دوره کرتاسه بازمی‌گردد. آنها همچنین در زیر میکروسکوپ شواهدی از گرده و هاگ را شناسایی کردند.
 
همین حفاری‌ها اکنون ثابت کرده درختان رزین‌ساز زمانی در قطب جنوب وجود داشته‌اند. محققان در لایه‌ای از گلسنگ به طول 3 متر چندین برش کوچک از کهربای شفاف را به اندازه 0.5 تا 1.0 میلی‌متر یافتند. این کهرباها زمانی به وجود می‌آیند که شیره از درخت به بیرون نشت می‌کند تا پوست خود را از آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی یا حشرات حفظ کند.
 
دوره کرتاسه یکی از گرم‌ترین دوره‌های تاریخ زمین بود و رسوبات آتشفشانی یافت‌شده در قطب جنوب و جزایر مجاور شواهدی از آتش‌سوزی‌های مکرر جنگل‌ها را در این دوران نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد کهربای کشف‌شده دارای تکه‌های ریز پوست درخت است اما برای تأیید آن نیاز به تجزیه‌و‌تحلیل بیشتر است.
 
یافته‌های این پژوهش در Antarctic Research منتشر شده است.
 
منبع: دیجیاتو
لینک کوتاه کپی لینک