وریا رحیمی رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دراینخصوص اظهار کرد: از استراتژیهای اصلی برای مقابله با معضل مقاومت میکروبی میتوان به آموزش و فرهنگسازی جوامع در ارتباط با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها و بهبود و تقویت موازین بهداشت و سلامت همگانی هست.به گفته وی پیشگیری از انتقال عفونت در سطح جامعه و در حین ارائه خدمات بهداشتی-درمانی، تقویت نظامهای مراقبت در زمینه پایش میزان مقاومت میکروبی و میزان مصرف داروهای آنتیمیکروبیال، بهینهسازی مصرف داروهای ضدمیکروبی و حمایت از تحقیقات کاربردی از دیگر استراتژیهای توصیه شده دراینخصوص هستند.رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو گفت: بهمنظور تقویت برنامههای آموزش و اطلاعرسانی، از سوی مراجع بینالمللی، هر ساله تاریخ 18 الی 24 نوامبر (28 آبان لغایت 4 آذر) بهعنوان هفته جهانی اطلاعرسانی در زمینه مقاومت میکروبی اعلام شده است.
مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک عامل بیدفاعی بدن
رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک عامل بی دفاعی بدن در برابر میکروب ها است، گفت: پدیده مقاومت میکروبی از سوی سازمان جهانی بهداشت بهعنوان یکی از 10 تهدید اصلی سلامت مطرح شده است.
صاحبخبر -
∎
به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، مقاومت آنتیبیوتیکی یک مشکل جدی در دنیا است. با بهحداقلرساندن تجویز غیرضروری و تجویز بیش از حد آنتیبیوتیکها، استفاده صحیح از آنتیبیوتیکهای تجویز شده و بهداشت خوب و کنترل عفونت میتوان از آن پیشگیری کرد.برخی از باکتریها به طور طبیعی به برخی آنتیبیوتیکها مقاوم هستند. بهعنوانمثال، بنزیل پنی سیلین تأثیر بسیار کمی بر بیشتر ارگانیسمهای موجود در دستگاه گوارش انسان (روده) دارد.آنتیبیوتیکها داروهایی هستند که با عفونتهای باکتریایی مبارزه میکنند. اگر بهدرستی استفاده شوند، میتوانند زندگی را نجات دهند. اما مشکل روبهرشد مقاومت آنتیبیوتیکی وجود دارد.زمانی اتفاق میافتد که باکتریها تغییر میکنند و در برابر اثرات آنتیبیوتیک مقاومت میکنند. باکتریهای مقاوم ممکن است به رشد و تکثیر ادامه دهند. باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک باکتریهایی هستند که توسط آنتیبیوتیکها کنترل یا از بین نمیروند.