شناسهٔ خبر: 69820042 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها بپرهیزیم

معاون غذا و دارو استان البرز گفت: هفته مقاومت میکروبی از ۲۸ آبان آغاز شده است و تا ۴ آذرماه ادامه دارد و در تلاشیم با اطلاع رسانی از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها و مقاوم شدن میکروب‌ها جلوگیری کنیم.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، مریم دایی با اشاره به هفته اطلاع رسانی مقاومت میکروبی گفت: هنگامی که باکتری ها، ویروس ها، قارچ‌ها و انگل‌ها به مرور زمان تغییر یافته و دیگر به درمان پاسخ ندهند مقاومت میکروبی رخ می‌دهد. در واقع یکی از عواقب پدیده مقاومت میکروبی بی اثر شدن آنتی بیوتیک‌ها و سایر دارو‌های ضد میکروبی و سخت یا غیر ممکن شدن درمان بیماری‌های عفونی خواهد بود.

معاون غذا و دارو استان البرز با بیان اینکه امروزه مصرف خودسرانه دارو به خصوص آنتی بیوتیک‌ها به یک معضل تبدیل شده است، گفت: با مقاومت میکروبی ایجاد شده در کل دنیا دارو‌های آنتی بیوتیک روز به روز اثر خود را از دست داده و گسترش مقاومت دارویی منجر به بروز عفونت‌های صعب العلاج و مرگ می‌شود اگر مردم نحوه فعلی مصرف آنتی بیوتیکی خود را تغییر ندهند، ما اثر بخشی آنتی بیوتیک‌ها را به عنوان مهم‌ترین ابزار در مقابله با بیماری‌های عفونی را از دست خواهیم داد. 
وی ادامه داد: مهم‌ترین عوامل تسریع کننده بروز پدیده مقاومت میکروبی شامل:استفاده غلط و یا بیش از اندازه دارو‌های ضد میکروبی - فقدان سیستم دفع بهداشتی فاضلاب و بهداشت برای انسان و حیوانات، پایین بودن سطح آگاهی و دانش در خصوص مقاومت میکروبی است که باید اطلاع رسانی گسترده در جامعه انجام شود.
وی با اشاره به این که تنها کسی که صلاحیت تجویز و توصیه به مصرف آنتی بیوتیک را دارد پزشک است گفت: اصرار به تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک یا دریافت آن از داروخانه علاوه بر ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی برای فرد و جامعه احتمال ایجاد عوارض دارویی و هزینه غیر ضروری را به دنبال دارد.