به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، سردار «رسول یاحی» مسئول پروژه نقش دولت در دفاع مقدس در دومین پیشنشست علمی چهارمین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس با موضوع نقش دولت در دفاع مقدس که امروز (چهارشنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: وقتی صحبت از جنگ میشود، اذهان عمومی متوجه نیروهای نظامی میشوند در صورتی که در بحثهای دانشگاهی نظامی، اینگونه مطرح است که وقتی جنگی صورت میگیرد، بین ۷ تا ۱۲ نفر باید از یک نیروی نظامی پشتیبانی کنند تا کار پیش برود.
سردار یاحی افزود: با بررسی آمار رزمندگان و شهدای دفاع مقدس درمییابیم که اغلب شهدا در بازه ۲۰ تا ۲۳ سال سن داشتند. از میان شهدای جنگ تحمیلی فقط یک سوم آنها نظامی بودند و مابقی از نیروهای مردمی بودند که این حاکی از مردمی بودن جنگ و ضرورت پشتیبانی مردمی است که در جنگ تحمیلی رخ داد.
وی تصریح کرد: بالای ۷۰ درصد شهدای دفاع مقدس زیر ۲۳ سال بودند که آنها هم با حضور خود، تعدادی را در پشت جبهه به عنوان پشتیبان داشتند و همینطور سلسلهوار کل کشور درگیر جنگ بود.
سردار یاحی خاطرنشان کرد: اگر در جنگ تحمیلی بابت خسارات تخریبی آن هزار میلیارد دلار متضرر شده باشیم، به همین میزان هم بابت عدم فروش نفت متضرر شدیم و این هزینه اداره جنگ را برای دولت وقت افزایش میداد.
وی گفت: از اینرو باید خدمات دولتمردان در طول دفاع مقدس برای اداره کشور و جنگ تشریح و تبیین شود که در این زمینه کارهای کمی صورت گرفته و سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با توجه به ارتباطاتی که با دولت دارد میتواند در این زمینه پیشگام باشد.
انتهای پیام/112
∎