شناسهٔ خبر: 69824408 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

به مناسبت روز جهانی کودک مطرح شد؛

کودکان کمتر از ۵ سال؛ قربانیان مسمومیت با مواد شیمیایی و داروها

دکتر ندا شیخ ذکریایی به مناسبت ۲۹ آبان روز جهانی کودک به مسمومیت های شایع در این قشر و راهکارهای پیشگیری از آن پرداخت و اظهارکرد:مسمومیت های شایع در کودکان شامل مسمومیت های غذایی، مواد شیمیایی، مواد بهداشتی، شوینده ها، سفیدکننده ها، لوله باز کن ها و بطور کلی هر ماده ای که بصورت عمد یا غیر عمد توسط کودک بلعیده می شود را در بر خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

وی به نقش پررنگ والدین در پیشگیری از بروز اینگونه حوادث خبر داد و گفت: والدین باید آگاه باشند. مواد شیمیایی را از دسترس کودک خارج کنند مثلا این مواد را در ظروف سربسته و مکان هایی مثل بالای کمد قرار دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه همچنین به مسمومیت کودکان با گل های آپارتمانی اشاره و بیان کرد:یکی دیگر از مواردی که می تواند موجب مسمومیت این قشر شود، گیاهان هستند. گیاهان سمی نباید در آپارتمان ها نگهداری شوند چراکه ممکن است کودک از برگ آن استفاده کند و دچار مسمومیت شود.

وی همچنین افزود: باتری های کوچکی که در اسباب بازی ها استفاده می‌شود و به عنوان آهنربا در وسایل تزئینی قرار می‌گیرند هم از موارد خطرناک می باشد که ممکن است کودک آن را ببلعد و دچار خفگی شود.

دکتر شیخ ذکریایی تاکید کرد: در صورت مشاهده تغییرات ناگهانی در وضعیت تنفسی کودک، پایین آمدن سطح هوشیاری، تشنج یا علائم غیر طبیعی دیگر، سریعاً با ۱۱۵ تماس بگیرید تا کودک به در اسرع وقت به مراکز درمانی منتقل شود.

به گفته وی از زمانی که کودک متولد میشود، ۲۸ روز اول زندگی کودک را به‌عنوان دوره نوزادی، ۱ تا ۳ سال دوره نوپایی، ۳ تا ۶ سال دوره خردسالی است و بعد از آن دوران کودکی در نظر گرفته می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه به نقش موثر والدین در تربیت کودک تاکید کرد و گفت: در دوران کودکی بدلیل اینکه کودکان در کنار والدین رشد می کنند و بیشتر وقت خود را در محیط خانه می گذرانند، تأثیر پذیری بیشتری از موارد رفتاری که به آنها آموزش داده می شود دارند، بنابراین والدین باید سعی کنند کودکان را مستقل و مسئولیت پذیر تربیت کنند و آموزش های لازم را به آنها بدهند تا در آینده دچار مشکل نشوند و نسل آینده ما نسلی سالم و موفق باشد.