به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ مصرف گاهبهگاه یک تکه کیک ممکن است در واقع به شما کمک کند تا سلامت قلب خود را تضمین کنید؛ پژوهشگران دریافتند که همه قندها تاثیر یکسان ندارند و رویکرد شما به خوراکیهای شیرین میتواند از توصیههای بهداشتی سنتی «نه گفتن به شیرینی» متفاوت باشد.
بیشتر بخوانید:
آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه دسر جادویی میوهای
این پژوهشگران مورد غیرمنتظرهای را کشف کردند؛ نوشیدنیهای شیرین خطری برای سلامت قلب هستند اما مصرف گاهبهگاه آن ممکن است با برخی از مزایای قلبی و عروقی همراه باشد. نتایج منتشر شده این پژوهش بر اساس ارزیابی ۷۰هزار شرکتکننده است که در بیش از ۲ دهه مورد بررسی قرار گرفتند.
پژوهشگران اظهار کردند: بارزترین مورد این پژوهش مشخص شدن رابطه متفاوت بین منابع مختلف قند افزوده و خطر بیماریهای قلبی عروقی است.
این دیدگاه شگفتانگیز دستورالعملهای غذایی سادهای را به چالش میکشد و بهطور خاص، این گروه پژوهشی بررسی کرد که چگونه مصرف شکر افزوده با هفت نوع مختلف بیماری قلبی عروقی ازجمله سکته، نارسایی قلبی و حملات قلبی مرتبط است.
پژوهشگران کشف کردند که نوشیدنیهای شیرین مهمترین تهدید برای سلامت قلب هستند و نوشیدن بیش از هشت وعده نوشیدنی شیرین در هفته با خطرات بیشتر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است و بهطور خاص، شرکتکنندگانی که مقادیر زیادی نوشیدنیهای شیرین مصرف میکردند، ۱۹ درصد بیشتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک، ۱۸ درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی و ۳۱ درصد خطر ابتلا به آنوریسم آئورت شکمی بودند.
پژوهشگران علت را چنین بیان کردند که قندهای مایع موجود در نوشیدنیهای شیرین، معمولاً سیری کمتری نسبت به شکلهای جامد ایجاد میکنند و باعث میشوند کمتر احساس سیری کنید همچنین بهطور بالقوه منجر به مصرف بیش از حد میشود.
این پژوهش مورد غیرمنتظرهای را در مورد غذاهایی مانند شیرینی، بستنی و شکلات پیدا کرد. برخلاف آنچه بسیاری انتظار دارند، افرادی که مقدار بسیار کمی از این خوراکیها (۲ وعده یا کمتر در هفته) مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که میزان بیشتر مصرف میکنند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بیشتری دارند.
یکی از جالبترین یافتهها این پژوهش این است که چگونه منابع مختلف قند تاثیرات متفاوتی بر سلامت قلب دارند. در حالی که نوشیدنیهای شیرین بهطور مداوم ارتباط منفی با سلامتی نشان میدهند، سایر منابع قندی مانند شکر، عسل و مربا داستان پیچیدهتری را بیان میکنند.
اعتدال بخش کلیدی در رژیم غذایی است و اینکه منبع قند مصرفی مهم است. شرکتکنندگانی که بین ۵ تا ۷.۵ درصد کالری روزانه خود را از شکر افزوده مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که مقادیر بیشتری از آن را مصرف میکردند، خطر ابتلا به چندین بیماری قلبی عروقی را کاهش دادند. با تمام آنچه گفته شد، کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین ممکن است یک استراتژی سلامت موثرتر از حذف کامل تمام خوراکیهای شیرین باشد.
نتایج مقاله «بهینهسازی فرمولاسیون دسر غیر لبنی بر پایه شیر بادام حاوی صمغ کتیرا و شیرینکننده استویا»، نشان داد که افزودن صمغ کتیرا و جایگزینی استویا در سطوح بهینه به دسر لبنی سبب افزایش امتیاز پذیرش کلی نسبت به نمونه کنترل شد بنابراین میتوان از صمغ کتیرا و استویا برای تولید فراورده غیر لبنی جدید بر پایه شیر بادام با کالری کاهش یافته و مشتریپسند استفاده نمود.
همچنین نتایج مقاله «بررسی ویژگی های حسی، رئولوژیکی و زنده مانی باکتری ها در دسر خرمایی پروبیوتیک» حاکی از آن است که استفاده از شیره خرما در غلظتهای ۵۰ درصد خواص فیزیکی و حسی دسر لبنی پروبیوتیک را بهبود میبخشد و میتواند زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک را افزایش دهد.
انتهای پیام