شناسهٔ خبر: 69816779 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

قم برای رسیدن به وضعیت استاندارد نیازمند ۳۰ کتابخانه جدید است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی قم گفت: بر اساس آمایش جمعیتی در استان باید ۵۶ کتابخانه عمومی داشته باشد که هم اکنون شاهد کمبود ۳۰ کتابخانه هستیم.

صاحب‌خبر -

مهدی توکلیان گفت: شهر مقدس قم به یک محدوده جغرافیایی محدود نیست، چراکه به عنوان خاستگاه انقلاب، پایگاه حرم اهل بیت علیهم السلام و جهان شهر معنویت مطرح است.

مدیر کتابخانه‌های عمومی استان قم بیان کرد: شهر مقدس قم همانطور که در حوزه شهادت سرآمد و سرافراز است به لحاظ فضا و اقدامات فرهنگی نیز پیشرو است.

 مدیرکل کتابخانه‌های عمومی قم عنوان  کرد: قم به شهر هزار کتابخانه مشهور است که این امر به لحاظ وجود حوزه علمیه، مراجع عظام تقلید، مدارس علمی، مراکز دانشگاهی و فعالیت‌هایی در حوزه ترویج علم محقق شده است.

توکلیان ادامه داد: قم از یک سبقه تمدنی و علمی برخوردار است و به عنوان پایگاه جهان تشیع، از وجود مراکز علمی پژوهشی و شخصیت‌های علمی، فرهنگی، فقهی و رجالی غنی است.

مدیر کتابخانه‌های عمومی استان قم عنوان کرد: استان قم در حال حاضر دارای کتابخانه‌های مشارکتی است که اساتید حوزه علمیه و مراجع عظام تقلید کتابخانه‌های خود را به صورت مشارکتی برای عموم مردم فعال کردند و خدماتی را ارائه می‌کنند.

او  تصریح کرد: بر اساس استاندارد جهانی مبنی بر ایفلا به ازای هر ۲۵ هزار نفر یک کتابخانه نیاز دارد و استان قم نیز این ظرفیت را دارد که به یک شهر هزار کتابخانه تبدیل شود و بتواند نیاز و اشتیاق علاقه‌مندان به کتاب را رفع کند.

توکلیان افزود: در حال حاضر یک خدمتی در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور ارائه می‌شود که یک شهروند در هر منطقه ایران اسلامی می‌تواند با مراجعه و ثبت نام در کتابخانه‌های عمومی به شبکه ۳ هزار و ۷۰۰ کتابخانه عمومی کشور متصل شود و از منابع آن استفاده کنند.

مدیر کتابخانه‌های عمومی استان قم گفت: کتابخوانی امروز به نیاز عمومی دانش آموزان و دانشجویان و همه اقشار مردم تبدیل شده است که این فرهنگ باید گسترش و توسعه یابد.

او ادامه داد: بافت قدیمی شهر قم مملو از انتشارات و کتابخانه‌ها و مسیر مراجع عظام تقلید بود ولی متأسفانه این فضای نوستالژی کتاب فروشی با توسعه شهری از بین رفته است.

توکلیان تصریح کرد: در حال حاضر ۲۶ کتابخانه عمومی در بخش‌ها، شهرستان‌ها و روستا‌های استان قم وجود دارد و هرکدام در حال خدمت رسانی هستند.

او اضافه کرد: کتابخانه مرکزی قم که دو سال از تأسیس آن می‌گذرد، در حال حاضر بیش از ۱۳ هزار عضو دارد و خدمات متفاوتی در آن ارائه می‌شود.

مدیر کتابخانه‌های عمومی استان قم بیان کرد: سی‌ام آبان ماه کتابخانه روستایی شهدای خدمت لنگرود افتتاح خواهد شد و امیدوارم منشأ خدمات ارزنده‌ای باشد و همچنین مصمم هستیم تا کتابخانه‌ای در بخش سلفچگان ایجاد شود و این امر تا پایان سال محقق خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم در پایان یادآورشد: بر اساس آمایش جمعیتی در استان قم باید ۵۶ کتابخانه عمومی داشته باشیم که هم اکنون شاهد کمبود ۳۰ کتابخانه هستیم.