شناسهٔ خبر: 69808231 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

تجهیز۱۰۰ کتابخانه کلاسی مدارس آذربایجان شرقی

تبریز- مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی گفت: این طرح، دومین دوره طرح تجهیز کتابخانه‌های کلاسی مدارس مناطق استان آذربایجان شرقی در سال جاری بوده که در قالب تجهیز همزمان ۱۰۰ کتابخانه کلاسی با تخصیص اعتبار ۳۵۰ میلیون تومانی در مدارس سراسر استان همزمان با سی و دومین دوره هفته کتاب و کتابخوانی اجرا می‌گردد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، مسعود سعادتی گفت: دور اول این طرح با صرف اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان در قالب توزیع کتاب و هر کلاس، یک قفسه کتاب، اجرا گردید و از محل اجرای طرح تجهیز کتابخانه‌های کلاسی مدارس استان، بیش از ۱۳ هزار کتابخانه کلاسی از حدود ۱۶۲۳۰ کتابخانه تجهیز شد.

وی تجهیز کتابخانه‌های کلاسی را گامی موثر در جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و یکی از اقدامات خوب در ایام منتسب به کتابخوانی عنوان نمود و ادامه داد: اهمیت کتابخوانی و مطالعه بر همگان عیان است. با وجود فناوری‌های نوین در حوزه نشر و با وجود کتاب‌های دیجیتال، هنوز هم کتاب کاغذی جایگاه دیگری در بین علاقه‌مندان به فرهنگ کتابخوانی دارد.

وی، کتاب و کتابخوانی را جزوی از نماد‌های دانایی و یکی از مظاهر فرهنگ و تمدن در عصر حاضر عنوان کرد و افزود: میزان مطالعه یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشور‌ها به شمار می‌آید و آمار‌ها نشان می‌دهد وضعیت مطالعه طبق شنیده‌ها چندان مناسب نبوده و مدرسه بستری مناسب جهت آموختن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به دانش‌آموزان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: تغییر و تحولات حوزه فناوری، ناخودآگاه ما را به سمت تغییر سبک زندگی سوق خواهد داد و این تحولات بخشی از واقعیت‌های زندگی هستند که نباید اجازه داد برخی امور و رویداد‌های فرهنگی بیش از حد تاثیر آنها قرار گیرند.

سعادتی  ضمن قدردانی از اداره نوسازی در تجهیز مدارس جدید و در نظر گرفتن محلی برای مطالعه اظهار کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه انجام گرفته است که صرف حدود یک میلیارد بودجه در طول شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ برای تجهیز کتابخانه‌ها اقدامی بسیار ارزشمند به شمار می‌آید.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم دقت و توجه بیش از پیش به حوزه کتاب و ادبیات نوجوانان گفت: نباید اینگونه باشد که سبد فرهنگی دانش‌آموزان ما با صرفا با کتاب‌های ترجمه پر شده و جای کتب ایرانی خالی باشد. مدرسه بهترین بستر برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حلم، بردباری و تامل از ویژگی‌های کتاب‌خوانان بوده و امید است با استفاده از این ظرفیت، جامعه ما به سمت خرد و خردورزی حرکت کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان شرقی نیز در ادامه این آئین، مطالعه را تنها راه دست یافتن به توسعه دانست و گفت: با نگاهی به کشور‌های توسعه یافته در میابیم که کتاب، تنهاه راه پیشرفت بوده و سرانه مطالعه کشور‌های توسعه یافته بسیار بالا است. بررسی‌ها نشان می‌دهد کشور‌هایی با سرانه مطالعه بالا از روش‌هایی مانند گذاشتن کتب مطالعه شده در صندوق پستی جهت استفاده عموم و مطالعه در وسائل نقلیه عمومی و مکان‌های گردشگری استفاده می‌کنند و سرانه مطالعه در کشور‌هایی توسعه یافته و درگیر با زندگی دیجیتال و پیشرفت‌های فناوری، پایین نیامده است.

اسد بابایی با اشاره به جایگاه کتاب در دین مبین اسلام خاطرنشان کرد: اعجاز پیامبر (ص) کتاب بود و خواندن کتاب بار‌ها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. نسل آینده در افزایش سرانه مطالعه موثر هستند و اقدام تجهیز کتابخانه‌های کلاسی مدارس و ورود دستگاه تعلیم و تربیت به این عرصه را به فال نیک می‌گیریم.

وی نسبت به تامین کتب برای کتابخانه‌های تعدادی از مدارس مناطق محروم و مناطق کم برخودار استان قول مساعد داده و گفت: در طول یک سال گدشته ۱ میلیون و ۲۰۰ جلد کتاب خریداری شده است و هم اکنون ۱۷۸ هزار نفر عضو کتابخانه‌های فعال استان هستند که با افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ مواجه هستیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان شرقی، توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی را در رشد سواد علمی غیردرسی و تربیت افرادی آگاه و بالغ موثر عنوان کرد.

بابایی ایجاد اتاق علم با هدف بررسی علوم مفید برای دانش‌آموزان مانند هوا و فضا، بدن انسان و جدول مندلیف را از جمله برنامه‌ها برای گروه هدف دانش‌آموزان برشمرد و خاطرنشان کرد: اولین جشنواره کتابیاران استان اولین بار در استان کلید خورده و امسال نیز برای دومین بار در ۱۲ آذر ماه برگزار می‌شود؛ بطوریکه هر مدرسه در کل استان یک رابط بین مدرسه و کتابخانه محله جهت پخش کتاب، معرفی تازه‌های کتاب در بولتن مدرسه، عضو کردن بچه‌ها در کتابخانه و دریافت کتابچه‌های دیجیتال برای علاقه‌مندان معرفی می‌کند.

وی در پایان، همراهی دستگاه‌های فرهنگی در زمینه کتاب را مثال زدنی دانست و متذکر شد: امیدواریم این اقدامات نویدبخش روز‌هایی باشد که نسل جدید را در کنار گوشی‌های هوشمند با کتاب نیز آشنا کرده و نقش وابستگی به فضای مجازی متاثر از دوران کرونا را کم‌رنگ‌تر کند که والدین و ندارس نیز نقش حیاتی در این میان دارند.