به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا عارف در آئین تودیع و معارفه رئیس سارمان اسناد ملی و کتابخانه ملی ایران گفت: از زحمات دکتر مختارپور بسیار متشکرم، ما توفیق نداشتیم امروز در حضورشان باشیم. تبریک به برادار بزرگوار دکتر امیرخانی که از سابقون کتابخانه ملی است و حقیقتا کلیدار این مکان هستند و سابقه درخشانی در حوزه کتابخانه دارند و این کتابخانه حاصل تلاش و زحمات ایشان و همکارانش است که امروز به اینجا رسید. ۲ الی ۳ ماهی طول کشید و انتخاب خوبی انجام شد.
وی تاکید کرد: نگاهی که به کتابخانه ملی و بخش اسناد ملی کشور داریم نگاه علمی و فرهنگی است.
عارف خاطرنشان کرد: همیشه کشور در یک شرایط خاص است و به همین دلیل نیروهای خودمان را در جای مناسب قرار ندادهایم. در شاخصههای فرهنگی و علمی وضعیت ما خوب است، اما چرا جوانان ما در جای علمی و فرهنگی خودشان قرار نمیگیرند؟ به چه دلیل وقتی جوان ما به خارج از کشور میرود بعد از ۲ الی ۳ ماه تبدیل به یک چهره میشود، اما رفیقش که در اینجا میماند و حتی درسش هم بهتر است بعد از ۳ سال معلم میشود.
وی افزود: دولت وفاق ملی بنایش بر این است که اولویتهای فرهنگی را به طور جدی دنبال کند چراکه در این زمینه مشکل داریم. ما مشکلات اقتصادی داریم اما تعالی علم و فرهنگ مهم است. ریشه مشکلات اجتماعی ما فرهنگ است و دولت نگاهش به تعالی فرهنگ است و ظرفیت ما ظرفیت مردمی است و با پول دولت نمیشود، دولت نباید مانعتراشی کند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که از فرهنگ، دانش و آن چیزی که باید معرف انقلاب ما باشد غافل بودهایم، اظهار داشت:از پتانسیل و فرهنگی بودن انقلاب، بهره مناسب را نبردهایم. آیا جایگاه مراکز فرهنگی ما جایگاهی تاثیرگذار حداقل در حوزه تمدنی ایران بوده است؟ باید در میان مسئولان کسانی باشند که درگیر مسائل جاری نشوند و خود را فقط متولی و دنبال کننده امور فرهنگی بدانند. در کمال تاسف کسانی که مسئولیت فرهنگ و تولید علم در کشور دارند درگیر مسائل اقتصادی و اجرایی شدهاند.
وی تاکید کرد: علی رغم مشکلات و تنگناهای اقتصادی، تعالی فرهنگی جامعه باید مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از مشکلاتی که جامعه ما درگیر آن است بی توجهی و یا کانالیزه کردن فرهنگ است که اگر به این موضوع پرداخته شود بسیاری از مشکلات اجتماعی حل خواهد شد. تولید فرهنگی فرمایشی یکی از مشکلات امروز است و راهبرد دولت این است که ابتدا کار کند و بعد اعلام کند، نه اینکه وعده دهد و عمل نکند.
عارف با اشاره به این که این روزها ارایه عملکرد صد روزه مطرح است، تاکید کرد: بنای ما از ابتدا این بوده که برای اعمال تغییرات هم با احتیاط عمل کنیم. بنا نداریم که هر کس از دولت قبل بر سر کار بوده را تغییر دهیم بلکه راهبرد دولت چهاردهم این است که دولت گذشته را نقد نکند. میدانیم که سه ماه از دولت گذشته ولی هنوز ۱۰ استاندار تعیین تکلیف قطعی نشدهاند، هزینه آن را هم میدانیم اما هزینه این نگاه به مراتب کمتر از حذف ناگهانی تعداد زیادی افراد است.
وی با اشاره به انتصاب افراد در دولت گفت: بنای دولت بر این است که کسانی پست بگیرند که بتوانند به بهترین شکل ممکن آن جایگاه را مدیریت و ارتقا دهند. ما با تشخیص خود خیرالموجودین را انتخاب میکنیم. از مسئولانی که ماندن یا نماندنشان هنوز قطعی نیست اما به صورت جدی کار را دنبال میکنند نیز تشکر میکنم.
عارف عنوان کرد:تقویت دیپلماسی فرهنگی یکی از رسالتهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی است،مزیت ما دیپلماسی فرهنگی است اما متاسفانه در این سالها به دنبال دیپلماسی سیاسی رفتهایم که مزیت ما نبوده است. دیپلماسی فرهنگی میتواند ما را به دیپلماسی در سایر حوزهها برساند.