شناسهٔ خبر: 69799795 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گجت نیوز | لینک خبر

وضعیت سرعت اینترنت ایران در ماه گذشته میلادی بهتر شده یا بدتر؟

صاحب‌خبر -

سرعت اینترنت ایران در یک ماه گذشته چه تغییری کرده است؟ نتایج جدیدترین گزارش اسپید تست از سرعت اینترنت را ببینید.

وب‌سایت اسپید تست در گزارش جدید خود از میانه سرعت اینترنت موبایل و ثابت جهان در ماه اکتبر ۲۰۲۴ میلادی، آمار قابل توجهی را ارائه کرده که نشان‌دهنده تغییراتی در جایگاه ایران در رده‌بندی جهانی است. در این گزارش، وضعیت کلی سرعت اینترنت جهان در هر دو بخش موبایل و ثابت نسبت به ماه قبل بهبود یافته است. اما آیا این بهبود شامل ایران نیز می‌شود؟

بیشتر بخوانید:
تغییر جایگاه ایران در گزارش جدید اسپیدتست از وضعیت سرعت اینترنت

نگاهی به وضعیت جهانی

براساس این گزارش، میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل جهان در اکتبر ۲۰۲۴ به ترتیب به ۹۴.۵۲ مگابیت برثانیه و ۵۹.۱۵ مگابیت برثانیه رسیده است. این در صورتی است که سرعت اینترنت ثابت در ماه سپتامبر ۹۴.۱۶ و سرعت اینترنت موبایل نیز ۵۶.۷۶ مگابیت برثانیه بوده است. این ارقام بیانگر آن است که علی‌رغم رشد اندک در بخش اینترنت ثابت، سرعت اینترنت موبایل در سطح جهانی به طور قابل توجهی بهبود یافته است.

سرعت اینترنت ایران سرعت اینترنت ایران

 

افزایش سرعت اینترنت ایران

در ایران اما شرایط کمی متفاوت بوده است. در بخش اینترنت موبایل، میانه سرعت از ۳۷.۳۹ مگابیت بر ثانیه در سپتامبر به ۳۷.۸۸ مگابیت بر ثانیه در اکتبر افزایش یافته است. با وجود این بهبود سرعت، جایگاه ایران در رده‌بندی جهانی اینترنت موبایل با ۲ پله سقوط به رتبه ۷۳ رسیده است.

سرعت اینترنت ایران سرعت اینترنت ایران

در بخش اینترنت ثابت، میانه سرعت از ۱۵.۲۸ مگابیت بر ثانیه در سپتامبر به ۱۵.۶۶ مگابیت بر ثانیه در اکتبر افزایش یافته است. این رشد اندک باعث شده ایران با ۴ پله صعود به رتبه ۱۴۰ در رده‌بندی جهانی برسد.

 

برترین‌ها در حوزه اینترنت موبایل

طبق آمار منتشر شده، امارات متحده عربی با میانه سرعت ۴۲۸.۵۳ مگابیت بر ثانیه، قطر با ۳۵۶.۷۴ مگابیت بر ثانیه و کویت با ۲۵۸.۵۱ مگابیت بر ثانیه به ترتیب سه کشور برتر در اینترنت موبایل هستند. کشور‌های مذکور در ماه قبل نیز همین جایگاه‌ها را به خود اختصاص داده بودند.

سرعت اینترنت سرعت اینترنت

دانمارک سقوط سه پله‌ای را تجربه کرده و با سرعت ۱۴۹.۷۳ مگابیت برثانیه به رتبه چهارم رسیده است. بلغارستان نیز با صعود سه پله‌ای در جایگاه پنجم قرار گرفته است. سرعت اینترنت موبایل در این کشور برابر با ۱۴۷.۶۸ مگابیت برثانیه است.

رتبه‌های ششم، هفتم و هشتم نیز با سرعت‌های ۱۴۶.۴۲، ۱۳۹.۳۷ و ۱۳۹.۳۷ مگابیت برثانیه به ترتیب به کره جنوبی، هلند و نروژ اختصاص پیدا کرده است. لازم به ذکر است که در این رده بندی نروژ با سقوط یک پله‌ای و کره جنوبی و هلند نیز با سقوط دو پله‌ای مواجه شده‌اند.

لوکزامبورگ نیز در رده نهم قرار گرفته است. سرعت اینترنت موبایل در این کشور برابر با ۱۲۷.۵۷ مگابیت برثانیه است. پایین‌تر از این کشور و در رده دهم سنگاپور با سرعت ۱۲۳.۷۳ مگابیت برثانیه قرار گرفته است. گفتنی است که هر دو کشور صعود یک پله‌ای را در مقایسه با ماه گذشته تجربه کرده‌اند.

سرعت اینترنت ایران سرعت اینترنت ایران

سنگاپور پیشرو در اینترنت ثابت

در بخش اینترنت ثابت سنگاپور با میانه سرعت ۳۱۶.۹۹ مگابیت بر ثانیه در صدر قرار دارد. امارات و هنگ کنگ نیز با سرعت‌های ۳۰۰.۵۴ و ۲۹۶.۹۷ مگابیت برثانیه به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند. شیلی با سرعت ۲۷۹.۱۴ مگابیت برثانیه در جایگاه چهارم قرار گرفته است. در رتبه پنجم نیز با سرعت ۲۵۳.۳۴ مگابیت برثانیه آمریکا به چشم می‌خورد. این کشورها در ماه گذشته نیز در همین رتبه‌ها قرار گرفته بودند.

سرعت اینترنت ایران سرعت اینترنت ایران

رتبه ششم به فرانسه تعلق پیدا کرده است. سرعت اینترنت ثابت در این کشور برابر با ۲۷۴.۳۵ مگابیت برثانیه است. تایلند نیز سوقط یک پله‌ای را تجربه کرده و با سرعت ۲۳۶.۱۲ مگابیت برثانیه رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.

در رتبه‌های هشتم و نهم نیز دانمارک و ایسلند قرار گرفته‌اند. سرعت اینترنت ثابت در این کشورها به ترتیب برابر با ۲۳۰.۴۱ و ۲۲۴.۵۸ مگابیت برثانیه است. رومانی نیز با سرعت ۲۲۰.۶۶ مگابیت برثانیه در رتبه دهم به چشم می‌خورد. جایگاه این سه کشور در مقایسه با ماه گذشته بدون تغییر باقی مانده است.

جمع‌بندی

به طور کلی، سرعت اینترنت در ایران بهبود یافته اما جایگاه جهانی کشور در اینترنت موبایل با افت مواجه شده است. این در حالی است که در اینترنت ثابت، ایران نه تنها پیشرفت سرعت داشته، بلکه ۴ پله صعود در رده‌بندی را تجربه کرده است. هرچند این تغییرات مثبت است، اما همچنان فاصله ایران با کشورهای برتر جهان نشان‌دهنده نیاز به اقدامات جدی‌تر برای ارتقاء زیرساخت‌های اینترنتی کشور است.

در گجت نیوز بخوانید:
  • عضو شورای عالی فضای مجازی: 70 درصد هزینه فیلترشکن ها را دشمنان پرداخت می‌کنند
  • سران سه‌قوه موافق رفع فیلترینگ هستند
  • راهنمای حذف ویروس در ویندوز با Windows Security
  • وزیر ارتباطات: آمارهای توسعه فیبر نوری در ایران غیر واقعی است
  • شروعی برای موفقیت؛ چگونه با سئو به یکی از برترین‌های حوزه خود تبدیل شوید؟