شناسهٔ خبر: 69794611 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها، از مقاوم شدن میکروب‌ها جلوگیری کنیم

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل از مصرف درست آنتی‌بیوتیک برای حفظ سلامتی و مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی خبر داد و گفت: مصرف درست آنتی‌بیوتیک نه‌تنها به حفظ سلامتی ما و مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک می‌کند بلکه تضمین می‌کند که این داروهای نجات‌دهنده، برای نسل‌های آینده نیز در دسترس خواهند بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا بابل، دکتر محسن رضازاده معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل به مناسبت هفته جهانی آگاه‌سازی داروهای ضد میکروبی بیان داشت: هدف از برگزاری هفته آگاه رسانی در زمینه آنتی‌بیوتیک‌ها با هدایت سازمان جهانی بهداشت، افزایش آگاهی عمومی و جهانی در برابر مقاومت میکروب‌ها به داروهای آنتی میکروبیال می‌باشد.

دکتر محسن رضازاده معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: مصرف درست آنتی‌بیوتیک نه‌تنها به حفظ سلامتی ما و مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک می‌کند بلکه تضمین می‌کند که این داروهای نجات‌دهنده، برای نسل‌های آینده نیز در دسترس خواهند بود. در صورت عدم نیاز به آنتی‌بیوتیک، چنانچه خودسرانه مصرف شود، نه‌تنها سودی حاصل بیمار نمی‌شود بلکه عوارض جانبی ناشی از مصرف، می‌تواند باعث آسیب شود زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها هم مانند همه داروها، اثرات جانبی دارند که برخی از این موارد می‌توانند جدی باشند.

وی افزود: مقاومت آنتی‌بیوتیکی به این معنا نیست که بدن نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شود؛ به این معنی است که باکتری‌ها در حال افزایش توانایی جهت غلبه بر آنتی‌بیوتیک‌هایی هستند که برای از بین بردن آن‌ها طراحی‌شده‌اند.

دکتر محسن رضازاده اظهار داشت: هنگامی‌که باکتری‌ها مقاوم می‌شوند، آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌تواند با آن‌ها مبارزه کند و باکتری‌ها تکثیر می‌شوند. درمان باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، دشوارتر است و می‌تواند به افراد دیگر سرایت کند.

این مقام مسئول در همین راستا ادامه داد: با شستن مرتب دست‌ها، تهیه غذا به‌صورت بهداشتی، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار و واکسیناسیون از ابتلا به عفونت پیشگیری کنید.

دکتر محسن رضازاده عنوان کرد: هرگز آنتی‌بیوتیک‌های خود را برای استفاده بعدی ذخیره نکنید یا آن‌ها را با خانواده یا دوستان به اشتراک نگذارید اگر به آنتی‌بیوتیک نیاز دارید، آن‌ها را دقیقا همان‌طور که تجویزشده است مصرف کنید.

وی افزود: به یاد داشته باشید، قطع مصرف آنتی‌بیوتیک یا تغییر دستور مصرف آن، تنها می‌بایست با مشورت پزشک صورت پذیرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: اگر هرگونه سوالی در مورد آنتی‌بیوتیک‌های خوددارید با پزشک یا داروساز در مورد عوارض جانبی یا وجود تداخلات دارویی احتمالی با سایر داروهای مصرفی خود، مشورت کنید.