شناسهٔ خبر: 69789827 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

مخالفت مجلس به یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس نه گفت

روز مخالفت

صاحب‌خبر -

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند.
در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور تقاضای یک فوریت در مورد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را مطرح کرد.
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه امکان استفاده از دانشمندان دو تابعیتی یا تابعیت خانواده از مدیریت سلب شده است، گفت: هدف لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، بهره بردن از ظرفیت ایرانیان نخبه در مراکز علمی، پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان است.
معاون حقوقی رئیس جمهور تاکید کرد: پیشنهاد دولت این بوده که تابعیت فرد، شرط قطعی باشد و دارا بودن تابعیت همسر و فرزند به صورت مطلق ممنوع نباشد. اما دولت سه گزینه و پیشنهاد دیگر نیز دارد که اگر نمایندگان به اصل موضوع رأی بدهند امکان طرح آن ها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: از جمله این پیشنهادها این است که اگر ضرورتی ایجاد شد و فرزند یا همسر فرد دارای تابعیت بود این موارد در کمیته خاص مورد بررسی قرار بگیرد. گزینه دیگر این است که اگر مورد اضطراری پیش آمد با پیشنهاد دستگاه مربوطه و تایید رئیس قوه استفاده از فرد انجام شود.
نمایندگان مجلس بعد از استماع نظرات موافقان و مخالفان فوریت، با 38 رای موافق، 207 رای مخالف و 7رای ممتنع از مجموع 256 نماینده حاضر در مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند.
بعد از اعلام مخالفت مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس اظهار کرد: با توجه به این‌که یک فوریت این لایحه تصویب نشد، به کمیسیون اجتماعی ارجاع می‌شود و به صورت عادی بررسی می شود.
وی اضافه کرد: این موضوع در شورای عالی فرهنگی مطرح شده منتها مجلس شورای اسلامی با رفتارهای غیرقانونی مخالف است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: البته اصل موضوع درباره کسانی است که سفیر کشور و یا وابستگان ما بوده و ماموریت خارج از کشور انجام می‌دهند؛ این موضوع شامل بسیاری از اساتید دانشگاه هم می‌شود، لذا این لایحه به کمیسیون اجتماعی ارجاع شده تا به صورت عادی مورد بررسی
 قرار گیرد.

تکلیف حضور ظریف در معاونت راهبردی رئیس‌جمهور چه می‌شود؟
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور توضیحاتی در خصوص بررسی قانون مشاغل حساس و حضور ظریف در دولت داد.
محمدصالح جوکار ، درباره روند بررسی لایحه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس گفت: بررسی‌ این لایحه به صورت عادی شد.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور ادامه داد: یک فوریت‌ لایحه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را دولت به مجلس آورد که در صحن رأی نیاورد. کمیسیونی که باید لایحه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را بررسی کند کمیسیون اجتماعی است که باید به صورت عادی بررسی شود و نهایتا به صورت عادی هم به صحن می‌آید .
جوکار درخصوص تعیین تکلیف محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور که شامل این قانون می‌شود، گفت: برابر قانون فعلی کسانی که فرزندانشان تابعیت دوگانه دارند نمی‌توانند استخدام دولت شوند، در واقع نه استخدام بلکه در مسئولیت‌هایی که در قانون مشاغل حساس آمده نمی‌توانند حضور داشته باشند. قانون می‌گوید برای مشاغل حساس کسانی که فرزندان و خودشان تابعیت خارجی دارند نمی‌توانند مسئولیت بر عهده بگیرند.