شناسهٔ خبر: 69778078 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ایران در جمع تولیدکنندگان دستگاه اندازه‌گیری هموگلوبین خون قرار گرفت

پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، نخستین‌بار در کشور دستگاه قابل‌حمل (پرتابل) اندازه‌گیری هموگلوبین خون را تولید کردند که یکی از تجهیزات پزشکی بسیار پیشرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: با همکاری جمعی از اساتید، متخصصان و نخبگان که در این شرکت مشغول فعالیت هستند، موفق شدیم نمونه اولیه دستگاه اندازه‌گیری هموگلوبین خون را طراحی کرده و محصولی با کیفیت بالا و منطبق با استانداردهای روز جهان تولید کنیم. با اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، در مرحله تولید صنعتی این دستگاه هستیم و یک سوم نیاز داخل را تأمین می‌کنیم.

محمدعلی انصاری گفت: پیش از این، نیاز داخل به این تجهیز از طریق واردات تأمین می‌شد. درحال حاضر یک سوم نیاز کشور از طریق تولیدات  شرکت دانش بنیان ما تأمین می‌شود و انتظار می‌رود با افزایش ظرفیت تولید، به زودی شاهد بی‌نیازی کشور در واردات این محصول باشیم.
وی گفت: اندازه کوچک با وزن ۳۲۰ گرم همراه با باتری قابل شارژ، عملکرد سه مرحله‌ای و قابلیت کالیبراسیون دستی، دریافت نتیجه در کمتر از ۱۵ ثانیه و دقت بسیار بالا، از ویژگی‌های دستگاه قابل‌حمل اندازه‌گیری غلظت هموگلوبین خون تولیدی این شرکت دانش‌بنیان است.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: این دستگاه در مراکز انتقال خون، مراکز پلاسما فرزیس، مراکز درمان تالاسمی، اتاق‌های عمل، ICU و آمبولانس‌ها قابل استفاده است.  
انصاری گفت: ایده اولیه طراحی و ساخت دستگاه اندازه‌گیری هموگلوبین خون در دانشگاه و براساس نیازی که در سازمان‌های مرتبط از جمله سازمان انتقال خون ایران وجود داشت، شکل گرفت،  نمونه مشابه داخلی از این محصول، در کشور وجود نداشت و تنها دو شرکت آلمانی و سوئدی این محصول را در جهان تولید می‌کنند و تمام نیاز کشور به این تجهیز پزشکی از طریق واردات تأمین می‌شد. بعد از همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ و افزایش قیمت دلار، مشکلاتی در واردات تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه اندازه‌گیری هموگلوبین خون بوجود آمد و ضرورت داخلی‌سازی این محصول به صورت جدی در کشور احساس شد.  
وی با اشاره به ارزبری این محصول گفت: نیاز کشور به دستگاه اندازه‌گیری هموگلوبین خون سالانه حدود ۴ میلیون کیت است و در صورتی که بتوانیم کل نیاز کشور را تأمین کنیم، از خروج سالانه ۱.۶ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد. امیدواریم با توسعه فعالیت و افزایش ظرفیت تولید، بتوانیم به صورت صد درصدی نیاز کشور را به این محصول تأمین کنیم.
استاد دانشگاه شهید بهشتی درخصوص استفاده از ظرفیت نخبگان و تحصیل‌کردگان دانشگاه در این شرکت دانش‌بنیان افزود: پژوهشگران این شرکت عموما از میان دانشجویان و یا نخبگان دیگر دانشگاه‌های کشور انتخاب می‌شوند و حدود ۴۰ متخصص رشته‌های مختلف به صورت مستقیم و غیرمستقیم با شرکت همکاری می‌کنند و همواره تلاش کرده‌ایم از ظرفیت دانشجویان و متخصصین کشور در شرکت استفاده کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان همچنین در خصوص حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌ها گفت: شرکت ما برای تولید نمونه اولیه دستگاه اندازه‌گیری هموگلوبین خون از تسهیلات نمونه‌سازی استفاده کرد.