به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،حسین افشین در این آیین، دستیابی به زنجیره تولید گاز طبیعی مایع در کشور را از مصادیق علم نافع مورد تاکید مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: فناوری ایجاد شده در این زنجیره، محصول مهمی همچون هلیوم مایع را حاصل میکند که در شمار فناوریهای لبه دانش قرار دارد.
وی اضافه کرد: ظرفیت آذربایجان غربی در حوزه شرکتهای دانشبنیان با توجه به جمعیت سه میلیونی استان بیش از ۱۰۳ شرکت فعلی است؛ با در نظر گرفتن جمعیت سه میلیون نفری و فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کل کشور، میبایست تعداد شرکتهای استان دست کم ۴۰۰ شرکت باشد.
وی، نیروی انسانی فارغالتحصیل و متخصص در کنار مزیتهای بومی را دو فرصت مهم استان آذربایجان غربی برای توسعه اقتصاد دانشبنیان برشمرد و افزود: جوانان دانشآموخته و مستعد در کنار دانشگاههای خوب این استان ظرفیتهایی هستند که میتوانند در خدمت توسعه اقتصاد دانشبنیان قرار بگیرند.
معاون علمی رییس جمهور با بیان اینکه معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان تمرکز خود را بر ایجاد بستر مساعد فعالیت نخبگان در قالب شرکتهای دانشبنیان قرار داده است، اظهار کرد: علت این سفر تمرکز و توجه جدی معاونت علمی و بنیاد نخبگان به موضوع استفاده از ظرفیتهای انسانی و سرزمینی در مسیر خلق ارزش افزوده اشتغال و حل راهبردیترین مسایل استانی است.
وی گفت: معتقدم باید تمرکز جدی روی استان صورت بگیرد تا به تعداد مطلوبی از شرکتها برسد؛ امروز هم با همراهی قائم مقام و تعدادی از معاونان بنیاد ملی نخبگان به این استان سفر کردم چرا که توجه ویژه معاونت علمی و بنیاد به فناوریها و نیروی انسانی بومی نخبه هر استان برای توسعه اقتصاد دانش بنیان، حل مشکلات استان و ماندگاری نخبگان است.
افشین با تاکید بر این که ایجاد فرصتهای اشتغال دانش بنیان و اعتماد به جوانان نخبه، فرصت را برای ماندگاری و جلوگیری از مهاجرت آنان فراهم میکند، افزود: در موضوع نخبگان و مستعدان دو نوع مهاجرت اتفاق میافتد که یک نوع آن مهاجرت به خارج کشور و نوع دیگر مهاجرت به پایتخت است؛ ایجاد فرصتهای اشتغال دانشبنیان در استانها موضوعی است که با هدف ماندگارسازی نخبگان در استان و به کارگیری ظرفیت هر نخبه در بوم خود دنبال میکنیم. باید مراقبتهای جدی صورت بگیرد و زمینههایی فراهم شود تا نخبگان در استان حضور داشته و برای توسعه آن گام بردارند.
وی تاکید کرد: در قالب یک نظام مسائل استانی که با همکاری بخشهای مختلف از استانداری تا قرارگاه حمزه سید الشهدا (ع) و سایر بخشها تعریف خواهد شد، حل مسایل استان به کمک شرکتهای دانشبنیان را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
معاون علمی رییس جمهور، افتتاح دومین خط مصرف گاز مایع با حمایت بخشهای مختلف استان و توسط یک شرکت دانش بنیان - که توسط جمعی از دانشجویان وی در دانشگاه صنعتی شریف تاسیس شده - را نمونهای موفق از توانمندی جوانان متخصص شرکتهای دانش بنیان در حل راهبردیترین مسائل در صورت اعتماد و حمایت از آنها دانست و گفت: کاری که امروز به همت متخصصان یک شرکت دانش بنیان انجام شده، مصداق علم نافعی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند و با تلاش این شرکت دانشبنیان امروز یک نیاز مهم در یکی از مناطق دور افتاده کشور به کمک این متخصصان رفع شد.
افشین با بیان این که امروز تلاش شبانه روزی جوانان ایرانی به ثمر نشست و علیرغم تمامی مشکلات، زنجیره فناوری تولید گاز طبیعی مایع در کشور ایجاد شده است، افزود: امروز میتوان گفت زنجیره فناوری و ارزش گاز طبیعی مایع از کرایژنیک، توربو اکسپندر و سایر بخشها ایجاد شده است و در حلقهای از این زنجیره، گاز مایع طبیعی به عنوان صرفا یک محصول از چندین فرآورده قابل استحصال از این زنجیره تولید میشود. فناوری ایجاد شده در این زنجیره، محصول مهمی همچون هلیوم مایع را حاصل میکند که در شمار فناوریهای لبه دانش قرار دارد.
وی در ادامه بیان کرد: این که امکان بهره برداری از این محصول در گام نخست برای مرزبانان غیور کشورمان فراهم شد اتفاق خوبی بود که امیدواریم این روند توسعه پیدا کند.
گفتنی است، مجموعه دانش بنیان امین فناور شریف با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، پروژه گازرسانی به پایگاههای مرزی شمالغرب کشور از طریق فناوری گاز طبیعی مایع (LNG) را تاکنون در ۲ پایگاه کلید زده است.