شناسهٔ خبر: 69774410 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

باحضور صلح یاران ومعتمدین؛ باحضور صلح یاران ومعتمدین؛

همایش استانی صبرفاطمی درکرمان برگزار شد

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت :تحقق صلح و سازش در یک میلیون پرونده، افتخاری برای شورا‌های حل اختلاف است.

صاحب‌خبر -

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: قانون جدید شورا‌های حل اختلاف، این شورا‌ها را به رسالت اصلی خودشان برای توسعه صلح و سازش بازگرداند، زیرا در ابتدای امر تاسیس شورا‌های حل اختلاف بنا نبود که این شورا‌ها نسبت به صدور رای اقدام کنند، بلکه باید فرهنگ صلح و سازش را در جامعه نهادینه می‌کردند.

حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت) افزود: از ابتدای تاسیس شورا‌های حل اختلاف در استان کرمان تاکنون بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده در این شورا‌ها مطرح شده که یک میلیون مورد از این پرونده‌ها به صلح و سازش ختم شده است که بسیار با اهمیت و قابل تقدیر است.

وی ضمن اشاره به این مطلب که قضاوت در فرهنگ دینی ما از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، گفت: صلح و سازش از اهمیت ویژه تری نسبت به قضاوت برخوردار است و در دین مقدس ما آمده است انسان به حکم عقل و دستورات الهی نباید به سمت عداوت و خصومت حرکت کند و در حقیقت ایجاد صلح و سازش، استفاده بهینه از عقل انسان است.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی گفت: باید برنامه ریزی شود تا بدانیم که اصلاح بین الناس و رفع اختلافات بین مردم از چه طریقی به بهترین نحو ممکن محقق می‌شود و نیل به این هدف، با برگزاری چنین جلساتی امکانپذیر است.

وی ایجاد شورا‌های حل اختلاف از سوی مرحوم ایت الله شاهرودی را مورد اشاره قرار داد و گفت: شورا‌های حل اختلاف تاسیس شده اند که فرهنگ مقدس صلح و سازش را در جامعه ما نهادینه کنند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به این مطلب که با تصویب قانون جدید شورا‌های حل اختلاف دادگاه‌های صلح در کشور و استان کرمان راه اندازی شده است، اظهارداشت: در این دادگاه‌ها اصل بر صلح و سازش است و در کنار هر دادگاه، شورا‌های حل اختلاف نیز فعالیت دارند.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی گفت: اعضای شورا‌های حل اختلاف افرادی متنفذ، با تجربه، معتمد، ریش سفید و تحصیل کرده هستند و تحت عنوان صلح یار، میانجی گر  می‌توانند در جامعه نسبت به توسعه صلح و سازش اقدام کنند و اختلافات و نزاع‌ها را نیز ریشه یابی و حل کنندچرا که زیبنده نیست که بگوئیم در جامعه ما بسیاری از جرائم ناشی از خشونت رفتاری و گفتاری است و از این رو باید از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف برای توسعه صلح و سازش، رفع اختلافات و توسعه برادری است.

معاون حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان ضمن اشاره به این مطلب که در دوره دوم شورا‌های حل اختلاف و با تصویب قانون جدید شورا‌های حل اختلاف، این شورا‌ها به عنوان یکی از ارکان قوه قضائیه شناخته شده اند، گفت: ایجاد صلح و سازش و توسعه آشتی در بین دل‌های غمدیده و غمزده، راه اندازی داوری و میانجیگری، فعال کردن هیات‌های صلح و فعال سازی ستاد صبر در مساجد؛ ماموریت‌های چهارگانه شورا‌های حل اختلاف در دوره جدید این شورا‌ها است.

حجت الاسلام و المسلمین محمدامیر ابراهیمی با اشاره به اولویت بندی انجام شده به منظور راه اندازی هیات‌های صلح در تمامی مساجد، گفت: تاکنون این کانون‌ها در چند مسجد راه اندازی شده است تا با حل مشکلات اجتماعی و قضایی مردم با استفاده از ظرفیت‌های این کانون ها، ازحجم ورودی پرونده‌ها به دستگا‌ها قضایی کاهش یابد.

وی بیان کرد: در دوره کوتاهی که دادگاه‌های صلح در استان کرمان راه اندازی شده است، حدود ۷۰۰ پرونده به این دادگاه‌ها ارجاع داده ایم که برخی از این پرونده‌ها که دعاوی جزئی دارند و تلاش می‌شود این موارد در هیات‌های صلح مساجد با صلح و سازش ختم شوند.

 معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: طرح هر مسجد یک هیات صلح از استان کرمان آغاز شده است و باید همت کنیم که این طرح در سطح کشوری مطرح و اجرا شود.

حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی افزود: در کنار هر یک از دادگاه‌های صلح، دو شورای حل اختلاف فعال خواهد بود و قضات می‌توانند موارد را جهت صلح و سازش به این شورا‌ها ارجاع دهند. وی بیان کرد: تعدادی از اعضای شورا‌های حل اختلاف در هیات‌های صلح حضور می‌یابند و خدمات بزرگتری را به مردم ارائه می‌کنند.

همچنین در این همایش از دوخانواده که ازخون عزیزان خود گذشتند قدردانی شد و نیز تعدادی بازنشستگان شوراهای حل اختلاف نیز تجلیل شدند.