شناسهٔ خبر: 69767295 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

محمدرضا شریفی‌نیا:

سینمای ایران یک کمدین کامل دارد و آن هم اکبر عبدی است

در یک دوره‌ای برای فیلم «روز واقعه» انتخاب بازیگر انجام می‌دادیم و به همین دلیل به دیدن تئاتر‌های زیادی می‌رفتم تا ببینم چه بازیگر‌هایی را می‌توانیم برای این فیلم بیاوریم

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: کمدین یک کلمه فرانسوی است به معنای بازیگری که نقش کمدی و جدی بلد است و هر دو را به خوبی ایفا می‌کند و می‌تواند موقعیت‌های طنز ایجاد کند. در غیر این صورت کمدی شما تبدیل به لهو و ادا می‌شود. فکر می‌کنم در ایران یک نفر را داشته باشیم، اما مهم است کسی نقش جدی را خوب بازی کند و فیلم کمدی را هم خوب بازی کند، به نظر من آن یک کمدین، اکبر عبدی است. 
محمدرضا شریفی‌نیا درباره بازیگری در سینما و خوب حس گرفتن مقابل دوربین به این نکته اشاره کرد که برخی بازیگران می‌گویند برای ایفای نقش یک معتاد حتی چند بار مواد مصرف کرده‌اند، درحالی‌که بازیگری اصلاً چنین چیزی نیست، به همین دلیل برخی افرادی که سر صحنه در نقش فرو می‌روند، افراد خطرناکی می‌شوند. همه چیز شما باید سر صحنه کنترل شده باشد در غیر این صورت شما بازیگر نیستید. کل سینما و بازیگری دروغ است و شما باید این دروغ را تبدیل به واقعیت کنید. 
شریفی‌نیا که در برنامه هفت سخن گفته است، درباره انتخاب بازیگر در فیلم «روز واقعه» گفت: در یک دوره‌ای برای فیلم «روز واقعه» انتخاب بازیگر انجام می‌دادیم و به همین دلیل به دیدن تئاتر‌های زیادی می‌رفتم تا ببینم چه بازیگر‌هایی را می‌توانیم برای این فیلم بیاوریم. در «روز واقعه» نقشی وجود داشت به نام شبلی که بعداً عبدالله شد. نقش بسیار سختی بود و از ابتدا تا انتها حضور پررنگی داشت، چون یک کاراکتر مسیحی بود، از این‌رو گفتیم به سراغ یک چهره جدید برویم. بعد از تماشای تئاتر «ازدواج آقای می‌سی‌سی‌پی» آقای رضا کیانیان را دیدم و از ایشان دعوت کردم و یک تست گریم گرفتیم. آقای خسرو شجاع‌زاده یکی دیگر از کسانی بود که ما او را دعوت کردیم و تست گریم از ایشان گرفتیم. 
وی ادامه داد: آقای ابوالفضل پورعرب در تئاتری بازی می‌کرد و من به اتفاق خانم سوگند رحمانی به دیدن تئاتر رفتیم و آقای پورعرب را برای نقش انتخاب کردیم. در حق آقای پورعرب اجحاف شد، چون به نظر من بسیار مناسب نقش بود. قرار بود در این فیلم بازی کند و چندین ماه تمرین سوارکاری کرد و تمام متن «روز واقعه» را هم حفظ کرده بود. بعد من به سراغ آقای ایرج نوذری رفتم و ایشان هم تست دادند، حتی بعدتر به سراغ خسرو شکیبایی هم رفتیم، ولی خسرو به‌خاطر مشکل جسمانی گفت نمی‌تواند طولانی‌مدت روی اسب بنشیند، اما پورعرب با یک عشق خاصی نقش خود در فیلم «روز واقعه» را دوست داشت و واقعاً حیف شد. یک روزی خاطره‌اش را می‌گویم، ولی در کل این انتخاب اتفاق نیفتاد.