شناسهٔ خبر: 69761292 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد:

استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مشکلات کشور / نقش پلاسما در فرآوری خشکبار

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ محمد اسلامی معاون رییس‌جمهور در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در رفسنجان اظهار کرد: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران، بحث کشاورزی و مواد غذایی و ارتقای کیفیت آن‌ها در فرایند امنیت غذایی است. فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوری‌های تاثیرگذار در نظر گرفته شده است؛ این فناوری دارای ظرفیت گسترده‌ای است که می‌تواند در عرصه‌های مختلف نظیر حوزه‌های پزشکی، کشاروزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست به‌کار گرفته شود.

وی تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسایل، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

اسلامی عنوان کرد: در استان فاخر کرمان یکی از مهم‌ترین محصولات کشور یعنی پسته تولید می‌شود و کانون و قطب مرکزی تولید این محصول در شهر رفسنجان قرار دارد؛ برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران عزیز بر آن شدیم این منطقه را در اولویت برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم به همین دلیل از 2 سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسایل مطالعاتی و طراحی‌های تکمیلی این طرح انجام شد و امروز شاهد احداث و بهره‌برداری از این کارخانه هستیم.  

او گفت : این کارخانه در سال‌های گذشته متروکه بود و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت و این شرکت توانست نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما را احداث کند.

وی گفت: امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی و استاندار و سایر مسوولان شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت در استان کرمان هستیم؛ این فناوری می‌تواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: امروز شاهد معرفی این فناوری به فعالان این حوزه هستیم و آنان می‌توانند از ظرفیت ایجاد شده برای آلودگی‌زدایی از محصولات خشکبار به‌ویژه پسته استفاده کنند و با آلودگی‌زدایی و رفع آفت‌پذیری می‌توان برای صادرات این محصول در بازارهای جهانی اقدام کرد.

معاون رییس‌جمهور گفت: امروز شاهد بهره برداری از نخستین مرکز آلودگی‌زدایی مبتنی بر فناوری پلاسما در کشور هستیم و ظرفیت نصب شده در این کارخانه تا 3 برابر می‌تواند افزایش یابد البته توسعه این صنعت وابسته به فعالان حوزه تولید پسته است و نیز وزیر جهاد کشاورزی و استاندار کرمان دستوراتی را در این زمینه صادر کردند و امیدواریم شاهد استقبال خوبی از این فناوری باشیم.

وی ادامه داد: هر جا که برای ظرفیت‌سازی نیازسنجی شود به حتم با تدبیر وزیر جهاد کشاورزی و یا در استان با تدبیر استاندار کرمان موارد را پیگیری خواهیم کرد.

اسلامی گفت: اولویت اصلی برای ما این است که مجموعه فعلی مشغول ارایه خدمات به باغداران و تولیدکنندگان شود به حداکثر ظرفیت برسد زیرا در این صورت نقش اصلی آن در صنعت و کشاورزی استان پدیدار خواهد شد.  

او بیان داشت : به خدمات‌رسانی این کارخانه جذابیت آن برای سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد و بستر معرفی این فناوری بیش از پیش فراهم خواهد شد.

وی درباره هزینه استفاده از فناوری پلاسما در قیمت تمام شده محصول گفت:‌ قیمت تمام شده برای استفاده از فناوری پلاسما حداکثر برابر با قیمت 5 درصد از محصول است البته این مساله بستگی به نوع محصولی که وارد کارخانه شده، مورد آزمایش قرار می گیرد و نیز میزان خدمتی که به آن ارایه می‌شود، تعیین کننده نرخ خدمات است که سهم ناچیزی در قیمت تمام شده محصول دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: مهم‌ترین خدمات این فناوری را می‌توان قابلیت‌سازی محصول دانست و با استفاده از فناوری پلاسما محصولات آفت‌ نمی‌پذیرند و از ماندگاری بالاتری برخوردار خواهند شد.