به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، مراسم افتتاحیه نخستین کارخانه فراوری و آلودگیزدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما امروز _شنبه بیستوششم آبان_ با حضور محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی، احمد انارکیمحمدی، نماینده رفسنجان و انار، محمدعلی طالبی، استاندار کرمان و سایر مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی برگزار شد.
مهدیه بختیاری، مدیرعامل شرکت دانشبنیان توسعه فناوری پلاسمای رفسنجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این کارخانه با ظرفیت شش هزار تن در سال و با هدف اصلی آلودگیزدایی از انواع خشکبار برای تضمین ایمنی مواد غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی به بهرهبرداری رسید.
وی با بیان اینکه در فاز نخست راهاندازی کارخانه برای ۴۵ نفر اشتغالزایی شده است که به بالای ۷۰ نفر خواهد رسید، افزود: پژوهشها برای حذف آلودگی و آفتها از مواد غذایی و خشکبار را از هفت سال پیش آغاز و در فروردین ۱۴۰۱ دستگاه حذف آلودگی در جشن ملی هستهای ایران توسط شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور وقت رونمایی شد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان توسعه فناوری پلاسما ادامه داد: در ادامه برای حذف آلودگی شامل آفتها و آفلاتوکسین از پسته که قطب تولید جهان در ایران و رفسنجان است، تصمیم گرفتیم کارخانه آلودگیزدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما را در این شهرستان ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه بهکارگیری پلاسما بهعنوان یکی از راههای مبتنیبر دانش، در حذف آلودگی اثرات منفی بر محصولات کشاورزی نخواهد داشت، بیان کرد: این مجموعه ظرفیت پردازش سالانه شش هزار تن از محصولات پسته، بادام، بادام زمینی، ذرت، غلات، دانههای روغنی، حبوبات، گیاهان دارویی را دارد.
بختیاری ادامه داد: پلاسما مجموعهای از ذرات است که در فرایند آلودگیزدایی، با استفاده از گونههای اکسیداتیو در پلاسما، از روند ایجاد و رشد قارچ و آلودگی جلوگیری میکند و این امکان را به ما میدهد که با انجام مطالعات دقیق، رویکرد جدیدی را در راستای حذف آلودگی در محصولات کشاورزی از جمله پسته به دست آوردیم.
به گزارش ایمنا، نخستین کارخانه فراوری و آلودگیزدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما به مساحت ۱۹ هزار مترمربع در رفسنجان احداث شده است.