خبرگزاری میزان - محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی و غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی در جریان سفر به استان کرمان، نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما را افتتاح میکنند.
نخستین کارخانه فرآوری خشکبار در رفسنجان با شعار «پشتیبان سلامت غذایی، در مسیر صنعت نوآور»، ظرفیت پذیرش ۳ تن محصول در هر ساعت دارد؛ در فاز نخست بهرهبرداری از این کارخانه، سالانه ۶ هزار تن خشکبار مانند پسته، بادام، بادام زمینی و ... و نیز محصولاتی مانند ذرت، غلات، دانههای روغنی، حبوبات و ... آلودگیزدایی و فرآوری خواهند شد.
در جریان سفر به استان کرمان جمعی از معاونان سازمان انرژی اتمی و برخی از مدیران ارشد صنعت هستهای و بعضی از مدیران وزارت جهاد کشاورزی، محمد اسلامی و غلامرضا نوری قزلجه را همراهی میکنند.
بهرهبرداری از نخستین کارخانه فرآوری خشکبار در رفسنجان
نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما کشور با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی و برخی از مدیران این وزارتخانه، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما، جمعی از مدیران صنعت هستهای و مسئولان محلی در رفسنجان مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
در این کارخانه فضاهایی نظیر سوله سورتینگ، اتاق تمیز برای فعالیت سامانههای آلودگیزدایی، سوله بستهبندی، انبار، سالنهای بویلر، تاسیسات، دیزل ژنراتور و بخش اداری طراحی شده است؛ محصولات پس از دریافت و ذخیرهسازی، سورت شده، مورد شستشو با بخار قرار گرفته، با فناوری ترکیبی پلاسما- بخار مورد ضدعفونی قرار میگیرند و محصولات فرآوریشده در اتاق تمیز، در نهایت در شرایط خاص بستهبندی میشوند.
هدف اصلی از تاسیس و بهرهبرداری این کارخانه، آلودگیزدایی از انواع خشکبار برای تضمین ایمنی مواد غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است.
در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان، دستیابی به بالاترین استانداردهای کیفی در فرآوری خشکبار و فراهمسازی محصولاتی پاک و سالم برای مصرفکنندگان داخلی و جهانی، در راستای بهبود سلامت و رفاه جامعه برنامهریزی شده است؛ کارشناسان شاغل در این کارخانه به تولید محصولاتی با بالاترین استانداردها و کیفیت به بازار داخلی و جهانی خواهند پرداخت.
در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته از جمله پلاسما و بخار فشار بالا، فرآیند آلودگیزدایی خشکبار انجام میشود تا محصولی با بالاترین سطح سلامت و کیفیت به مصرفکنندگان عرضه شود.
با بهرهبرداری از کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار رفسنجان با توجه به حذف و یا کاهش یکی از عوامل موثر در کاهش صادرات پسته و نیز با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای بالادست و پاییندست این صنعت، شاهد شکوفایی بیشتر در اقتصاد منطقه خواهیم بود.
تاکید اسلامی بر نقش فناوری پلاسما برای کشاورزی
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در پلاسمای محصولات کشاورزی در کشور از فاز تحقیقات عبور کردیم و وارد فاز صنعتی شدیم که در باغات پسته انجام شد و یک گام اساسی و راهبردی است.
به گفته وی با استفاده از فناوری پلاسما آسیبپذیری و آفتپذیری محصول را از بین میرود که این یک گشایش برای فعالان این حوزه در بخشهای گوناگون است.
لزوم احداث کارخانههای آلودگیزدایی از خشکبار مبتنی بر فناوری پلاسما در سراسر کشور
مهدیه بختیاری، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما در آیین بهرهبرداری از نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در کشور و شهر رفسنجان، گفت: از این فناوری برای نخستینبار در این کارخانه استفاده شده و امیدواریم این کارخانه تبدیل به الگویی در صنعت کشاورزی شود و بتوانیم نسبت به احداث و بهرهبرداری از واحدهای بیشتر بر مبنای فناوری پلاسما در کشور اقدام کنیم.
وی توضیح داد: پلاسما در توالی حالت جامد، مایع و گاز به عنوان حالت چهارم ماده شناخته میشود؛ پلاسما در واقع محیط غیرتعادلی است که کنترل آن در اختیار ما قرار دارد؛ با استفاده از گونههای اکسیداتیوی که در پلاسما وجود دارد، اسپر قارچ را حذف میکنیم و این فرایند سبب میشود تا قارچ یا باکتری بتواند در خشکبار رشد نکند؛ در مورد سموم نیز با از بین بردن و شکستن پیوندهای ترکیبات آلی، گونههای اکسیداتیو باعث از بین رفتن سموم میشوند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما تاکید کرد: از این فناوری برای نخستینبار در کشور استفاده شده و امیدواریم این کارخانه تبدیل به الگویی در صنعت کشاورزی شود و بتوانیم نسبت به احداث و بهرهبرداری از واحدهای بیشتر بر مبنای فناوری پلاسما در کشور اقدام کنیم؛ اگر این اتفاق رخ دهد، خواهیم توانست تمام ظرفیت تولید داخل کشور را با این فناوری پوشش دهیم؛ با استفاده از این فناوری و افزایش کیفیت و سلامت خشکبار قادر خواهیم بود تا نسبت به تولید محصولاتی با کیفیت بالا و امنیت غذایی بیشتر اقدام کرده و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنیم؛ اکنون هم محصول پسته و هم خوراک دام و طیور نظیر ذرت را با استفاده از فناوری پلاسما مورد آلودگیزدایی قرار میدهیم و البته قادریم آلودگی اکثر خشکبار را با استفاده از این فناوری از بین ببریم.
بختیاری درباره تفاوت دستگاههای آلودگیزدا از محصولات گوناگون عنوان کرد: تفاوت آلودگیزدایی محصولات گوناگون در هندسه دستگاه است؛ بهطوریکه براساس شکل ظاهری محصولات هندسه دستگاهها متفاوت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما تاکید کرد: یکی از اقدامهای مهمی که با استفاده از فناوری پلاسما میتوانیم انجام دهیم، بحث رفع آلودگی از گیاهان دارویی است، زیرا یکی از معضلاتی که در کشور داریم این است که عنوان قطب تولید گیاهان دارویی را در اختیار داریم، اما در عین حال بهواسطه بار میکروبی بالایی که این گیاهان دارند؛ نمیتوانیم گیاهان دارویی را صادر کنیم.
وی گفت: این فناوری به ما کمک میکند تا بتوانیم بار میکروبی گیاهان دارویی را حذف کنیم و انشاءالله بتوانیم در زمینه صادرات این محصولات موفق باشیم.
- بیشتر بخوانید:
- اسلامی: صنعت هستهای تحت تاثیر آمدوشد در دیگر کشورها نیست
- اسلامی: چارچوب ارتباط ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی پادمان و معاهده انپیتی است
انتهای پیام/