شناسهٔ خبر: 70355929 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در نشست سران کشور‌های اسلامی در حال توسعه (D۸)؛

شهباز شریف: بدون آتش‌بس در غزه نمی‌توانیم صلح و رفاه و توسعه داشته باشیم+فیلم

نخست وزیر پاکستان گفت:‌ بدون آتش‌بس در غزه نمی‌توانیم صلح و رفاه و توسعه داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، محمد شهباز شریف طی سخنانی در یازدهمین اجلاس سران سازمان هشت کشور درحال توسعه موسوم به D-۸ در شهر قاهره، نسبت به تشدید خشونت‌های اسرائیل علیه غزه و وضعیت خاورمیانه، ابراز نگرانی و تاکید کرد که توقف ماشین نسل کشی اسرائیل در منطقه و برقراری فوری آتش بس در غزه، برای صلح و ثبات در منطقه و امنیت جهانی، اجتناب ناپذیر است.

شهباز شریف بر تعهد پاکستان برای دستیابی به اهداف و منافع مشترک اعضای دی-۸ تاکید کرد و گفت: توانمند سازی قشر جوان در منطقه پیرامون کشور‌های عضو گروه دی هشت حائز اهمیت است و پاکستان از تمامی ابتکارات مشترک برای ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان حمایت می‌کند.

وی با استناد به کریدور حمل و نقلی اسلام‌آباد-تهران-استانبول موسوم به ITI زیر چتر سازمان همکاری اقتصادی افزود که استفاده از ظرفیت این کریدور می‌تواند به حصول اهداف مشترک گروه دی-۸ در بخش ارتباطات منطقه‌ای کمک کند.

نخست وزیر پاکستان با اعلام اقدام کابینه دولت این کشور در تصویب لایحه توافقنامه تجارت ترجیحی با کشور‌های عضو دی-۸ گفت: حمایت مستمر از بنگاه‌های اقتصادی متوسط و کوچک برای رفاه و توسعه جوامع ما، باید بدون هیچ وقفه‌ای، ادامه یابد.

دفتر نخست وزیری پاکستان صبح امروز اعلام کرد که شهباز شریف نخست وزیر این کشور و دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران قرار است در حاشیه اجلاس سازمان دی-هشت در قاهره دیدار دوجانبه داشته باشند.

 

<div id="video-display-embed-code_2554225" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1206262/2554225?width=400&height=300"></script></div>


گروه کشور‌های موسوم به دی ۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است.

این گروه، تا کنون ۱۰ نشست سران به ترتیب در ترکیه، بنگلادش، مصر، ایران، اندونزی، مالزی، نیجریه، پاکستان، ترکیه و بار دیگر در بنگلادش، برگزار کرده است.

مجموع جمعیت این هشت کشور، حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است و مجموع مساحت هشت کشور، وسعتی ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربعی یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل می‌شود.