به گزارش روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران؛ بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران با معرفی برگزیدگان و تجلیل از پیشکسوت تئاتر شهرستان ورامین شامگاه چهارشنبه ،٢٣ آبان ماه به کار خود پایان داد.
در ابتدای مراسم تصاویری خاطره انگیز از دو دوره گذشته جشنواره تئاتر استان تهران پخش شد.
در ادامه امیر حسین شفیعی دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران ضمن خیر مقدم به حضار، بیان کرد: من خیلی بلد نیستم حرف بزنم، در تمام زندگی بیشتر کار کردم تا اینکه بخواهم حرف بزنم. امروز گزارش نخواهم داد زیرا اعتقادی به گزارش ندارم، آنچه که باید با تمام وجود انجام میدادم برای هنرمندان شریف تئاتر استان تهران انجام دادم و با تمام وجودم طی یک سال گذشته سعی کردم کارهای موثر و خوبی در مسیر جشنواره انجام دهم.
وی افزود: در ابتدا میخواهم یک آرزو کنم؛ آرزوی دنیایی بدون جنگ. امیدوارم سال بعد و در دوره سیام جشنواره تئاتر، کودککشی ونسلکشی در غزه متوقف شده باشد و در جهانی همراه با صلح و آزادی به سر ببریم. به امید موفقیت پیروزی رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی که ارمغانی از جنس پیروزی و صلح را برای ما میآورند.
دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران با بیان اینکه شهرستانهای مظلوم استان تهران از لحاظ سخت افزاری به شدت فقیر هستند، ادامه داد: علیرغم این شرایط این شهرستانها سرشار از استعدادهای جوان با انگیزه هستند. امیدوارم روزی برسد که از لحاظ سخت افزاری، سالن و سایر امکانات به گونهای باشیم که بتوانیم جشنواره تئاتر استان تهران را در شهریار، شهر قدس و... برگزار کنیم. اما تا آن روز ناامید نمیشویم و تلاش میکنیم. ما رو به قله هستیم، انشالله تمام اتفاقات خوب برای تئاتر ما برای کشورمان رقم خواهد خورد.
شفیعی ضمن قدردانی از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مطرح کرد: آقای فروزانفر دوست، رفیق همراه و مدیر کل ارشاد استان تهران در این مسیر و طی این یک سال گذشته با تدبیر و همدلی از جشنواره حمایت کردند، نتیجه این همراهیها و همدلیها و با یاریگری شما هنرمندان شریف و عزیز تئاتر اتفاق بینظیری در این دوره رقم خورد، به طوری که در این دوره بیش از ۷۰۰ اثر متقاضی شرکت در جشنواره بودند و در نهایت ۵۵ اثر نمایشی اجرا شد.
دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران، ابراز کرد: بسیار خوشحالیم که توانستیم بستری فراهم کنیم که هنرمندان با تفکرات مختلف از شکلها و گونههای مختلف هنرهای نمایشی بتوانند کارهایشان را اجرا کنند.
وی افزود: تمام تلاش ما در این دوره بر این بود که گروههای جوان و گمنام شهرستانها را به میدان رقابت بیاوریم.
شفیعی ضمن قدردانی از نقش آفرینی بنیاد شهید، اظهار داشت: به جرات میتوانم بگویم فعالیتهای فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران اگر بیشتر از فرهنگ و ارشاد نباشد، کمتر هم نیست.
وی افزود: باید از حوزه هنری هم تشکر کنم، این مرکز امروز حامی اصلی هنر کودک و نوجوان است.
دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این جشنواره در مسیر خود رو به قله حرکت کند و امیدوارم برای تک تک شما عزیزان هنرهای نمایشی همیشه صحیح و سالم باشید و زیر پرچم سه رنگ مقدس جمهوری اسلامی ایران اتفاقات بی نظیری برایتان رقم بخورد.
پس از سخنرانی دبیر جشنواره تصاویری از مراحل مختلف بخش ایثار پخش و برگزیدگان این بخش از جشنواره اعلام شد.
در ادامه حسام آرین قطعه موسیقی نمایش «نقاب» را بر روی صحنه اجرا کرد. پس از این اجرا تصاویری از کارگاههای آموزشی بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران پخش شد. سپس برگزیدگان بخش نمایشنامه نویسی و هنرجوی برگزیده معرفی شده و مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین در این مراسم از خانواده مرحوم علی اصغر قادری پناه پیشکسوت شهرستان ری، عزت الله قمی پیشکسوت تئاتر شهرستان ورامین و رحمت الله امینی برای اجرای نمایش «سر بی گذشت» از ورامین در بخش میهمان تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
در ادامه علی فروزانفر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، اظهار داشت: امشب بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران به ایستگاه پایانی رسید، اتفاقی که یک سال پیش در این روزها آغاز شد.
وی افزود: یكم آذر ۱۴۰۲ جشنواره بیست و نهم در مراسم اختتامیه دوره بیست و هشتم آغاز شد و امروز در بیست و سوم آبان ماه ۱۴۰۳ به همت انجمن هنرهای نمایشی استان تهران به این مرحله رسید.
فروزانفر ادامه داد: دوست و برادرم امیرحسین شفیعی هنرمند کاربلد با دغدغههای بزرگ یک سال برای رسیدن به این مراسم با شکوه زحمت کشید و دوندگی کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه چند اتفاق مهم به همت مجموعه انجمن هنرهای نمایشی در این جشنواره رقم خورد، ابراز کرد: اولین اتفاق تعدد بخشهای جشنواره بود. امسال بخش لبخند، نهال، کودک و نوجوان، ایثار و نمایشنامه نویسی به جشنواره اضافه شد.
وی افوزد: الحمدالله به واسطه تنوع فعالیتها و اعتمادی که به جشنواره شد بسیاری از اساتید نامدار حوزه نمایش حضور وداوری در جشنواره را پذیرفتند. دستگاه های مختلف از جمله حوزه هنری انقلاب اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، مجموعه پردیس و ... در این دوره پای کار آمدند و به لطف خداوند و همدلی و همراهی همه این عزیزان رشد معنادار کیفی و کمی جشنواره را شاهد بودیم.
فروزانفر با بیان اینکه امسال ۶ اثر صحنهای و ۲ اثر خیابانی مجموعا ۸ اثر به جشنواره فجر معرفی میشوند، اظهار داشت: این اتفاق بزرگی برای هنرمندان استان تهران است. استان تهران به واسطه ظرفیتهای مضاعف، هنرمندان شاخص و اساتید بزرگی که دارد همواره در جریان فرهنگی هنری کشور الگو و پیشرو بوده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ضمن تشکر از همه دست اندرکاران جشنواره، مطرح کرد: درخواستم از همکاران گرامی در انجمن هنرهای نمایشی استان تهران این است که ظرف یک ماه آینده و تا پایان آذرماه طرح و ایده خود را برای استمرار این مسیر زیبا و ارزشمند آماده کنند با این رویکرد که بار دیگر با رشدی معنادار از ۱۴۰۳ عبور کنیم و وارد سال ۱۴۰۴ شویم. جشنواره سیام استان تهران باید شاهد تحول، رشد و رونق بیشتری نسبت به امسال باشد.
در ادامه و پیش از اعلام برگزیدگان بخش نهال جشنواره تصاویری از روند برگزاری این بخش مهمان نگاه حاضرین در مراسم شد. سپس برگزیدگان نهال معرفی شدند و برای دریافت جوایز خود به روی صحنه آمدند.
حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی کشور در این مراسم گفت: در ابتدا از دستاندرکاران جشنواره و هنرمندانی که چراغ تئاتر را در تهران روشن نگه داشتهاند، قدردانی میکنم به ویژه از امیرحسین شفیعی که تلاشهایش واقعاً در حوزه تئاتر مشهود است.
نیلی در ادامه اظهار کرد: در دوره جدید اداره کل هنرهای نمایشی باید بیشتر معطوف شویم روی حوزه تولید، بیشتر کار ببینیم و بیشتر حمایت کنیم.
او افزود موضوع آموزش خیلی اهمیت دارد و ممنونم که در این جشنواره بحث آموزش پررنگ بود و امیدوارم که در سال پیش رو، به این موضوع توجه بیشتری شود.
سپس علیرضا خمسه بازیگر و کارگردان سینما و تئاتر به روی صحنه آمد و چند جملهای با حضار سخن گفت: یک سینه سخن دارم. سال ۱۳۵۵ یک فیلمساز فرانسوی جز هیات داوران سینمای کودک بود. این فیلسماز فیلم معروفی را با عنوان ترافیک در پاریس ساخته بود. وقتی به تهران آمد و ترافیک تهران را دید گفت من باید حتما یک فیلم کمدی در این باره بسازم.
وی افزود: امشب کمی از ترافیک خسته و عصبانی بودم اما حالا که به بخش لبخند رسیدیم باید شاد صحبت کنم. این جشنواره، جشنواره جوانی است. بیش از ۹۰درصد شرکت کندگان همه جوان هستند و جوان یعنی شادمانی، آینده و تحرک. چه وسیله و ابزاری زیباتر و جذابتر از تئاتر برای ارتباط با مخاطب است. هر جا تئاتر باشد من هم به عنوان یک هنرجو و عاشق تئاتر هستم.
پس از سخنرانی علیرضا خمسه تصاویری از بخشهای لبخند، کودک و نوجوان، بخش خیابانی و بخش مسابقه پخش و برگزیدگان این بخشها معرفی شدند.