به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، سعید اوحدی در نشست هماندیشی مدیران استانی بنیاد شهید ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: امیدوارم از فرصتهایی که از برکات وجود ایشان داریم، بهره ببریم؛ بنابر کلام ایشان، مادر مسیر ساختن آینده بشریت است و ایشان مادر بزرگ تمام خلقت هستند و پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز در خصوص این بانوی بزرگ از لفظ «امابیها» استفاده میکردند.
وی در خصوص ضرورت برگزاری این مراسم افزود: ما هدف بزرگی را دنبال میکنیم و در عین حال مشمول گذر زمان بوده و مترصد استفاده از فرصتها هستیم.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه یکی از گرفتاریهایی که انسان در عمر خود با آن مواجه میشود، روزمرگی و گرفتار عادی شدن شرایط زندگی است، تاکید کرد: رهبر انقلاب در فرمایشی در هفته دفاع مقدس فرمودند که دقت کنید مبادا روزمرگی و غفلت و عادی شدن شرایط زندگی ما را از نورانیت خانواده شهدا دور کند و فاصله ایجاد شود؛ حضرت امیرالمومنین علی (ع) نیز میفرمایند انسانهایی که دچار روزمرگی دنیا میشوند و نسبت به فرصتها شناختی ندارند، مثل کسانی هستند که سوار مرکبی شده و نسبت به فرصتها و نعماتی که در مقابل آنها وجود دارد، خواب بوده و آن را تشخیص نمیدهند.
اوحدی خاطرنشان کرد: خداوند دو راهکار برای عدم گرفتاری در این حوزه به ما داده و در آیات متعددی در خصوص فراموشی، نسیان و عادی شدن شرایط زندگی برای انسان هشدار داده و در مقام بالاتر موضوع غفلت را مطرح میکنند؛ بسیاری از فرصتهایی که برای رشد انسانهاست وجود دارد، به دلیل غفلت از دست میرود، در این رابطه شناخت مستمر و حرکت هوشمندانه سبب میشود ما دچار روزمرگی نشویم.
وی بزرگترین ابزاری که بتوان با آن با موفقیت به سرمنزل مقصود رسید را شناخت دانست و اضافه کرد: باید بهصورت دائم و مستمر فرصتها را شناخت و دومین ابزار برای دوری از روزمرگی که آسیب بسیار خطرناکی است، ذکر است که تأثیرات عجیبی دارد. پیامبر اسلام (ص) در مورد ذکر فرمودند: ذکر نور هوشمندی و پویایی و موجب صفای دلهاست.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: ما تصمیم گرفتیم در خانواده بزرگ بنیاد شهید به قله بزرگ خدمت به جامعه ایثارگری در مسیرهای مختلف صعود کنیم؛ در این مسیر دو راه وجود دارد، در ابتدا هماهنگی و سپس با جمع حرکت کردن است. باید موانع و امکانات را شناخت و سعی در مدیریت آنها کرد؛ خروجی این حرکت، برنامه صحیح شناخت از داشتهها و موانع است. امروز در شرایط تدوین بودجه هستیم و باید برای رسیدن به اهدافمان همدلی و انسجام ایجاد کنیم.
اوحدی در خصوص اولویتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران که مهمترین آن ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، تصریح کرد: امیدوارم با کمک شما و مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران، خدماتی جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که رمز و راز عبور از موانع به تأسی از دوران دفاع مقدس است، ارائه دهیم.
وی تاکید کرد: مأموریت اصلی بنیاد شهید ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کنار رسیدگی به مسائل درمانی جامعه ایثارگران است؛ در دوره جدید معاونت بهداشت و درمان احیا شد و هماهنگیهای خوبی هم در این زمینه شکل گرفت، امروز بیمه دی حداکثر ظرف ۴۸ ساعته پرداختها را انجام میدهد و لازم است مدیران استانی هم به مسئولان بیمه دی کمک کنند تا با رسیدن به مرز ۱۱ هزار قرارداد بتوانیم خدمات را به روز کنیم، همچنین یک شماره چهاررقمی به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی جامعه هدف خواهد بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: تلاش ما این است که صف انتظار کمیسیون پزشکی تا پایان سال به صفر برسد و پایش سلامت جامعه ایثارگری و والدین شهدا با هزار پزشک انجام میشود.
اوحدی در خصوص حل مشکل مسکن ایثارگران گفت: با توجه به اینکه بعد از ۴۰ سال زیبنده نیست که هنوز مشکل مسکن حل نشده باشد، در این راستا اولین تفاهمنامه ما با وزارت راه و شهرسازی بود. در این تفاهمنامه مواردی قید شده و در قالب سفرهای استانی مسائلی را مطرح و پیگیری میکنیم تا در بازه زمانی دو ساله این امر صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه موضوع اشتغال یکی از مهمترین اولویتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران است که باید از ظرفیتهای موجود استفاده شود، خاطرنشان کرد: شرایط بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به قبل با توجه به چالشهای موجود در قالب تبصرههایی ضمیمه بودجه شد، تعدادی از آنها تصویب شد، اما برخی به دلایل مختلف مصوب نشد. یکی از آسیبهای جدی بحث دهک بندی جامعه ایثارگری بود که در سال گذشته در قانون بودجه قید شده بود و ما تاکید کردیم که این موضوع حذف شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: ما اگر اراده کنیم کاری برای جامعه ایثارگری صورت گیرد، شک نکنید که انجام خواهد شد و از مدیران کل استانها تقاضا دارم که با توجه به حضور نمایندگان استان شما در کمیسیونهای مربوطه از آنها درخواست تسریع در امور را داشته و در خصوص لایحه بودجه اگر این چند تبصره را به نتیجه برسانیم، مثمر ثمر خواهد بود.
اوحدی اظهار کرد: آئیننامه مسکن به هر علتی در زمان خودش مصوب نشده بود، هفته گذشته در صحن مصوب شد و لیست تفکیک تسهیلات را ارسال کردند و شما باید میزان تسهیلات را در نظر بگیرید، همچنین آئیننامه واردات خودرو جانبازان نیز به تصویب رسید و ابلاغ شد و در این رابطه جلسات مستمری با وزارت صمت داشتیم و امروز این اقدام در حال انجام است؛ قانون واردات خودرو در قالب یک تبصره در لایحه بودجه ۱۴۰۴ گنجانده شده است.
وی با اشاره به اینکه نگاه دولت چهاردهم حل مسئله است، اضافه کرد: در دیدار هفته گذشته جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاون اول رئیسجمهور، مصوبات خوبی داشتیم که با استقبال رئیس جمهور مواجه شد. در موضوع مسکن هم مشارکت خوبی با سپاه پاسداران خواهیم داشت و پیشنهاداتی مطرح شده است، تا ما از ظرفیتهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و امام حسن مجتبی (ع) استفاده کنیم، البته مسئولیت ما در این زمینه معرفی و استفاده از ظرفیتهای موجود برای تمام جامعه ایثارگری است.