شفقنا-قیمت کالاها و مواد غذایی طی یک هفته اخیر در نوار غزه نسبت به قبل از اقدام اهالی و عشایر فلسطینی در بستن بازارهای دو شهر دیرالبلح و خانیونس در جنوب و مرکز غزه دو برابر شده است.
به گزارش شفقنا به نقل از العربی الجدید، این امر پس از آن صورت گرفت که پدیده باندهای مسلح که به کمکهای انسانی و کامیونهای تجاری تحت حمایت اشغالگران حمله میبرند، افزایش یافته و آنها پس از سرقت، کالاها را با چند برابر قیمت در بازارها به فروش میرسانند.
قیمت کالاها و مواد غذایی با توجه به وخامت شرایط زندگی حدود 2.4 میلیون نفر، وضعیت گرسنگی که آوارگان فلسطینی در نتیجه جنگ مداوم اسرائیل برای دومین سال متوالی تجربه میکنند، جهشهای شدیدی را ثبت کرده و موجب کمبود کالاها در بازارها و عدم ورود کمکها با سرعتی متناسب با نیازها شده است.
اگرچه مردم به اعتصاب و بستن بازارها روی آوردند، اما بازرگانان و عرضه کنندگان کالا قیمتهای خود را افزایش دادند؛ اقدامی که بر خلاف هدف عشایر و خانوادههای فلسطینی از تعطیل کردن بازارها در هفته گذشته است.
نقش باندهای مسلح
برخی از بازرگانان برای سوء استفاده از کمبود کالا تلاش میکنند و قیمت کالاها را به میزان قابل توجهی افزایش میدهند به طوری که قیمت کنسروها و مواد غذایی بیش از 200 برابر قیمت معمولی شده است، علاوه بر این پدیده باندهای مسلحی که برای سرقت کمکهای ارسالی و کامیونهای حامل مواد غذایی فعالیت میکنند و مجددا آن را در بازارها به چند برابر قیمت تمام شده میفروشند موجب افزایش قیمتها و تشدید گرسنگی به ویژه در شمال غزه شده است.
با توجه به سرقتهای مکرر در نزدیکی گذرگاه کرم ابو سالم و حمایت نیروهای اشغالگر اسرائیلی از این باندها، روند ارسال کالا و مواد غذایی به نوار غزه را به یک کار دشوار تبدیل کرده است، اسرائیلیها همچنین اقدام به هدف گرفتن گروههای تامین امنیت کامیونهای حامل کمکهای انسانی میکنند.
جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در بیانیه پیشین خود ارتش اشغالگر اسرائیل را به ممانعت از ورود کمکها به نوار غزه و بمباران کاروانهای تامین امنیت کامیونهای کمکرسانی متهم کرد که موجب گسترش سرفت از این کامیونها شده است.
شهادت گروههای مسئول تامین امنیت کامیونها
در ماههای اخیر بارها شاهد شهادت گروههای تامین امنیت اعم از دولتی و یا افراد منتسب به عشایر برای حفاظت از کامیونها و جلوگیری از وقوع سرقت بودهایم. در مقابل، نیروهای اشغالگر ابدا دست به هدف گرفتن سارقان نمیزنند بلکه حرکت آنها را تسهیل میکنند؛ امری که نشانگر تمایل اسرائیل در تداوم جنگ گرسنگی و ممانعت از ورود مواد غذایی و کمکها به مردم است.
علاوه بر این، بازرگانان از داد و ستد با برخی پولها به ویژه سکههایی مانند «ده شیکل» که بهطور گسترده در دست شهروندان فلسطینی است، خودداری میکنند؛ امری که بحران کمبود نقدینگی را تشدید میکند چرا که اشغالگران از ابتدای جنگ علیه نوار غزه اجازه ورود اسکناس به این باریکه را ندادهاند. (1 دلار = 3.75 شیکل اسرائیل)
متن این خبر در العربی الجدید