شفقنا- «ایلزی براندز کیهریس» معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، با صراحت از احتمال وقوع قحطی در غزه هشدار داد و تأکید کرد گرسنگی دادن به غیرنظامیان فلسطینی به عنوان یک روش جنگی، نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه است.
به گزارش شفقنا؛ خبرگزاری آناتولی نوشت: «این هشدار در جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی فاجعه قحطی و ناامنی غذایی در غزه که از یک سال پیش تحت حملات گسترده اسرائیل قرار گرفته است، پرداخت».
کیهریس به روشهای وحشیانه ارتش اسرائیل در حمله به غیرنظامیان اشاره کرد و گفت: حملات اسرائیل به طور سیستماتیک اصول بنیادی حقوق بینالمللی بشردوستانه، از جمله تمییز غیرنظامیان، تناسب و احتیاط، را زیر پا گذاشته است.
وی با تاکید بر اینکه حملات اسرائیل زیرساختهای مدنی غزه را ویران کرده است، گفت: بیمارستانها، مدارس، برق، آب و فاضلاب که طبق قوانین بینالمللی محافظت میشوند، تخریب شدهاند. این وضعیت خطر قحطی را به طور مستقیم افزایش میدهد.
کیهریس همچنین یادآور شد که اسرائیل با کشتار صدها کارمند بهداشت، پلیس، خبرنگار و کارکنان بشردوستانه، از جمله بیش از 220 کارمند سازمان ملل، این فاجعه را عمیقتر کرده است.
وی با انتقاد از مسدود شدن راههای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، تاکید کرد: اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر، طبق قوانین بینالمللی موظف به محافظت از غیرنظامیان فلسطینی و تامین نیازهای اساسی آنها برای زنده ماندن است.
با این حال، کیهریس با اشاره به ویرانیهای گسترده در غزه، به ویژه در شمال آن، گفت: شرایط زندگی به تدریج غیرقابل تحمل شده است.
وی با استناد به گزارش اخیر سازمان ملل در مورد امنیت غذایی، گفت: احتمال هولناک وقوع قحطی به دلیل حملات بیوقفه به حقوق انسانی غیرنظامیان وجود دارد.
کیهریس با شرح جزئیات حملات اسرائیل به شمال غزه در پنج هفته گذشته، گفت: تلفات سنگینی بر غیرنظامیان، به ویژه زنان، کودکان، سالمندان، بیماران و معلولان، وارد شده است. بسیاری از این افراد به دلیل محدودیتهای نظامی اسرائیل و حملات به راههای فرار، در این منطقه گرفتار شدهاند.
وی در ادامه با اشاره به روش اجرای عملیات ارتش اسرائیل، افزود: به نظر میرسد هدف اسرائیل، تخلیه این منطقه و انتقال بازماندگان به جنوب است. این امر نشان دهنده خطر جدی وقوع جنایات بشری هولناک است.
رین بولسن، مدیر بحران سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو)، نیز به بیرحمی رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و گفت: “هیچ توجیه معقولی برای اتفاقاتی که در هفتههای اخیر در غزه رخ داده است، وجود ندارد. خشونت در حال افزایش است.”
بولسن تاکید کرد: سیستمهای کشاورزی غزه نابود شده است و تولید مواد غذایی محلی متوقف شده است. حدود 70 درصد از زمینهای کشاورزی که یک سوم از مصرف روزانه را تامین میکردند، از زمان تشدید درگیری در سال گذشته، آسیب دیده یا نابود شدهاند و 95 درصد از گاوها و بیش از نیمی از گوسفندها و بزها تلف شدهاند.
وی با هشدار درباره عواقب ناامنی غذایی، گفت: ما باید جان انسانها را نجات دهیم. این وظیفه بشردوستانه و مسئولیت اخلاقی ماست. مردم به طور فوری به غذا، آب، مراقبتهای پزشکی و سایر کمکهای بشردوستانه ضروری نیاز دارند. اگر قحطی رسمی شود، مردم با عواقب غیرقابل جبرانی که میتوانند نسلها ادامه یابد، جان خود را از دست میدهند و فرصت برای ارائه این کمکها امروز وجود دارد، نه فردا.
بولسن با تأکید بر ضرورت اقدام فوری جامعه جهانی، گفت: برای توقف فوری آتشبس در غزه به اقدام فوری نیاز داریم. صلح شرط لازم برای دستیابی به امنیت غذایی است و حق دسترسی به غذا یک حق اساسی انسانی است.
از هفت اکتبر 2023، اسرائیل با حمایت آمریکا در حال ارتکاب نسلکشی در غزه است که منجر به شهادت بیش از 146 هزار فلسطینی، از جمله بسیاری از کودکان و زنان، و زخمی شدن بیش از 10 هزار نفر و مفقود شدن بیش از 10 هزار نفر شده است. این اتفاقات در کنار ویرانیهای گسترده و قحطی که جان دهها کودک و سالمند را گرفته است، یکی از بدترین فجایع انسانی جهان را رقم زده است.
در 5 اکتبر گذشته، ارتش اسرائیل با بهانه جلوگیری از بازسازی قدرت حماس در منطقه، حمله زمینی به شمال غزه را آغاز کرد.
در حالی که فلسطینیها معتقدند که اسرائیل با هدف اشغال شمال غزه و ایجاد منطقه حائل، به دنبال تهجير مردم این منطقه به سلاح است، این رژیم همچنان به حملات مرگبار و محاصره شدید غزه ادامه میدهد که ورود غذا، آب و دارو را به این منطقه ممنوع کرده است.