شناسهٔ خبر: 69702531 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دولت بایدن : اسرائیل قوانین ما در زمینه کمک بشردوستانه به غزه را نقض نکرده است

تهران-ایرنا- ودانت پاتل سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی که نشان داد آمریکا به هیچ وجه حاضر نیست متحد جنایتکار خود را مسئولیت پذیر کند و تنها ادعای حمایت از حقوق بشر را می کند، گفت: اسرائیل قوانین ما در زمینه کمک بشردوستانه به غزه را نقض نکرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سه شنبه شب ایرنا از "آسوشیتدپرس" در حالی که آمریکا به رژیم صهیونیستی یک ماه وقت داده بود تا وضعیت بشردوستانه و ارسال کمک به غزه را بهبود دهد، پاتل ادعا کرد: ارزیابی های ما نشانه ای از نقض قوانین آمریکا توسط اسرائیل را نشان نمی دهند.

وی ادامه داد: وضعیت کلی بشردوستانه در غزه همچنان نامناسب است. اقدامات انجام شده از سوی اسرائیل، گام هایی در مسیر درست است. ما خواستار اقدامات بیشتر هستیم. ما می خواهیم شاهد تداوم این گام ها در یک دوره زمانی قابل توجه باشیم و در نهایت، این اقدامات باید نتیجه ای بر وضعیت داشته باشند.

پاتل تصریح کرد: ما به بررسی اقدامات اسرائیل و چگونگی اجرای آنها ادامه خواهیم داد و آنها را ارزیابی خواهیم کرد.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است عدم رعایت الزامات توسط اسرائیل برای آن عواقب داشته باشد، گفت: «مطمئناً تغییری در سیاست آمریکا برای اعلام ندارم.»

این تصمیم آمریکا به عنوان متحد کلیدی اسرائیل و بزرگترین ارائه دهنده تسلیحات و سایر کمک های نظامی به آن، علیرغم اعلام سازمان های بشردوستانه بین المللی مبنی بر اینکه اسرائیل خواسته های واشنگتن در خصوص موافقت با ارسال بیشتر کمک های بشردوستانه به نوار غزه را برآورده نکرده است، انجام می شود.

به گزارش ایرنا، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این در جمع خبرنگاران نامه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا را به مقامات اسرائیلی تایید و اعلام کرد که آنها نگرانی خود را به اسرائیل در خصوص وضعیت انسانی در نوار غزه اعلام کرده اند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به حمایت های نظامی کشورش از اسرائیل برای حملات به غزه و بمباران این منطقه مدعی شد: ما شاهد عدم افزایش انتقال کمک‌های انسانی به غزه طی چند ماه گذشته بودیم و دادن مهلت ۳۰ روزه به اسرائیل زمان مناسبی برای حل مشکل کمک‌های انسانی است.

میلر ادامه داد: می‌توان بر موانع لجستیک و بوروکراتیک برای ورود کمک‌های بشردوستانه غلبه کرد و امیدواریم شاهد تغییر مثبتی در مورد ورود کمک های بشردوستانه به غزه باشیم.

رسانه های آمریکایی روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کردند دولت جو بایدن در این هفته فشار بر اسرائیل را برای بهبود شرایط وخیم غیرنظامیان در نوار غزه به شدت تشدید کرد و هشدار داد که اگر جریان کمک‌های بشردوستانه در داخل نوار غزه ظرف یک‌ماه افزایش نیابد، مجبور خواهد شد اقدامات تنبیهی از جمله تعلیق کمک‌های نظامی به اسرائیل را انجام دهد.

به گفته دو مقام آمریکایی که نام آنها فاش نشده است، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در نامه ای در ۱۳ اکتبر به مقامات بلندپایه اسرائیل، خواستار اقدامات فوری برای اطمینان از دسترسی غیرنظامیان به غذا و سایر ملزومات شدند و بی قانونی و اقدامات دولت اسرائیل که منجر به بدتر شدن شرایط شده است را مورد انتقاد قرار دادند.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، بلینکن و آستین هشدار دادند که در صورت عدم تغییر وضعیت، دولت آمریکا مجبور خواهد شد بر اساس سیاست‌های مرتبط با انطباق با هنجارهای بین‌المللی به ارائه تسلیحات و کمک‌های نظامی آمریکا پایان دهد. این نامه به نتانیاهو یک ماه فرصت می دهد تا به این درخواست عمل کند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده که بیش از دو هفته است که کمک ها به غزه نرسیده است.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که از حملات هوایی ۱۰ روزه رژیم اسرائیل به شمال غزه که منجر به گرفتاری ده‌ها هزار غیرنظامی بدون آذوقه و آب شده، وحشت زده است.

این دفتر سازمان ملل متحد گفت: «در سایه تشدید خصومت‌ها در سراسر خاورمیانه، به نظر می‌رسد که ارتش اسرائیل به دنبال مسدود کردن کامل شمال غزه از سایر این منطقه است و با بی‌توجهی مطلق به جان و امنیت غیرنظامیان فلسطینی دست به خصومت می‌زند.»