شناسهٔ خبر: 69727417 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

دیده‌بان حقوق بشر: اقدامات اسرائیل در غزه «جنایت علیه بشریت» است

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی دستور تخلیه رژیم صهیونیستی را با هدف «تعقیب، آوارگی اجباری و گسترده» غیرنظامیان فلسطینی در غزه و مصداق جنایت علیه بشریت دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، این گروه مستقر در آمریکا در گزارش خود اعلام کرد: شواهد جمع آوری شده حاکی از «جنایت جنگی انتقال اجباری [جمعیت غیرنظامی]» است که «نقض شدید کنوانسیون‌های ژنو و جنایتی بر اساس اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی رم» است.

این گزارش در بحبوحه شواهد فزاینده‌ای منتشر شده که نشان می دهد رژیم صهیونیستی در حال تسریع تلاش های خود برای دو نیم کردن نوار غزه با ایجاد یک منطقه حائل و ایجاد زیرساخت‌های جدید برای حمایت از حضور نظامی طولانی مدت، با افزایش سرعت تخریب منطقه است.

گاردین نوشت: ساکنان شمال غزه می‌گویند که نیروهای صهیونیست خانواده‌های آواره و جمعیت باقی‌مانده را که برخی تخمین می‌زنند چند هزار نفر باشند، محاصره کرده‌ و به آنها دستور داده‌اند از طریق یک ایست بازرسی که دو شهر و اردوگاه آوارگان را از شهر غزه جدا می‌کند، به سمت جنوب حرکت کنند. ساکنان و پزشکان فلسطینی می گویند که مردان برای بازجویی بازداشت شده و زنان و کودکان اجازه دارند به سمت شهر غزه حرکت کنند.

دیده‌بان حقوق بشر: اقدامات اسرائیل در غزه «جنایت علیه بشریت» است

دیده بان حقوق بشر با درخواست بررسی سیاست آوارگی اجباری رژیم صهیونیستی توسط دادگاه کیفری بین‌المللی، همچنین خواستار تحریم های هدفمند علیه این رژیم از جمله توقف فروش تسلیحات شد.

گزارش گروه حقوق بین‌الملل با عنوان «ناامید، گرسنه و محاصره‌شده: آوارگی اجباری فلسطینیان در غزه توسط اسرائیل»، یکی از بحث‌برانگیزترین سیاست‌های اسرائیل را هدف قرار می‌دهد: استفاده از دستورات تخلیه، که باعث آوارگی گسترده در داخل غزه شده است. این امر منجر به آواره شدن بیش از ۹۰ درصد از جمعیت - ۱.۹ میلیون فلسطینی - و تخریب گسترده بخش زیادی از غزه در ۱۳ ماه گذشته شده است.

گزارش دیده‌بان حقوق بشر در تضاد کامل با ارزیابی وزارت خارجه آمریکا در اوایل این هفته است مبنی بر اینکه اسرائیل پس از پایان مهلت ۳۰ روزه‌ای که برای افزایش دسترسی به کمک‌های بشردوستانه در غزه یا رفع خطرات برای دسترسی به کمک‌های بشردوستانه در غزه داده بود، قوانین آمریکا را در مورد مسدود کردن کمک‌های بشردوستانه نقض نکرده است.

چهارمین کنوانسیون ژنو تصریح می‌کند که در سرزمین‌های اشغال شده توسط متخاصم، جابه‌جایی غیرنظامیان فقط در شرایط استثنایی باید به دلایل نظامی ضروری یا برای امنیت مردم اتفاق بیفتد و پذیرش غیرنظامیان آواره به تدابیر امنیتی و اسکان مناسب نیاز دارد. اصول راهنمای سازمان ملل در مورد آوارگی داخلی همچنین بیان می‌کند که در هر شرایطی طرف‌های درگیر باید از شرایطی که ممکن است منجر به جابجایی افراد شود، جلوگیری کرده و اجتناب کنند.

علیرغم این شرایط، ارتش صهیونیستی بارها از دستور تخلیه - در لبنان و غزه - برای جابجایی اجباری غیرنظامیان استفاده کرده است، حتی اگر این دستور تخلیه وضعیت قانونی نداشته باشد. رهبران سیاسی و نظامی صهیونیست استفاده از دستورات تخلیه را توجیه و استدلال کرده‌اند که این اقدام نشان دهنده پایبندی آنها به حفاظت از غیرنظامیان در زمان جنگ است، اما دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که این اقدام در عوض به فلسطینی‌ها آسیب رسانده است.

دیده‌بان حقوق بشر: اقدامات اسرائیل در غزه «جنایت علیه بشریت» است

در این گزارش آمده است: «اسرائیل مدعی است که جابجایی تقریباً تمام جمعیت غزه به دلیل امنیت مردم و دلایل نظامی ضروری توجیه شده است و اقدامات لازم را برای محافظت از غیرنظامیان انجام داده است». مقامات اسرائیلی ادعا می‌کنند از آنجایی که گروه‌های مسلح فلسطینی از میان مردم غیرنظامی می‌جنگند، ارتش، غیرنظامیان را تخلیه کرده تا بتواند مبارزان مقاومت را هدف قرار دهد و زیرساخت‌های گروه‌ها مانند تونل‌ها را تخریب کند و در عین حال آسیب به غیرنظامیان را محدود کند. اما به جای تضمین امنیت غیرنظامیان، «دستورهای تخلیه» نظامی باعث آسیب جدی شده است. به طور واضح، اسرائیل غیرنظامیان فلسطینی در غزه را برای امنیت خود تخلیه نکرده است، زیرا آنها در حین تخلیه یا هنگام ورود به مناطق امن تعیین شده امنیت نداشته‌اند. همچنین اسرائیل دلیل قانع کننده‌ای برای اخراج اکثر غیرنظامیان فلسطینی از خانه‌هایشان به عنوان یک ضرورت نظامی ندارد.

بر اساس قوانین بین المللی، رژیم صهیونیستی – به عنوان قدرت اشغالگر غزه – متعهد به تسهیل بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان در مناطقی است که خصومت‌ها متوقف شده است.

در عوض، گزارش‌ها می گویند، اسرائیل با تخریب عمدی یا آسیب جدی به زیرساخت‌های غیرنظامی، از جمله مدارس و مؤسسات مذهبی و فرهنگی، از جمله پس از پایان خصومت‌ها در یک منطقه، «مناطق وسیعی از غزه را غیرقابل سکونت کرده است».

دیده‌بان حقوق بشر افزود که جابجایی دائمی غیرنظامیان برای ایجاد مناطق حائل نظامی در نوار غزه نیز به منزله پاکسازی قومی است.

بر اساس گزارشی در روزنامه هاآرتص، نیروهای اسرائیلی در غزه در حال پاکسازی مناطق وسیعی هستند که قصد دارند حداقل تا پایان سال ۲۰۲۵ در داخل خاک باقی بمانند. این روزنامه گزارش داد که «نمودار جنگی سال ۲۰۲۵» که در هفته‌های اخیر بین سربازان و فرماندهان اسرائیلی در غزه توزیع شده است، «پاکسازی مناطق وسیع» در نوار ساحلی را با تخریب ساختمان‌ها و زیرساخت‌های موجود علاوه بر ساخت جاده‌ها و آماده‌سازی برای ساخت و ساز تاسیسات نظامی دائمی نشان می‌دهد.

دیده‌بان حقوق بشر: اقدامات اسرائیل در غزه «جنایت علیه بشریت» است

نادیا هاردمن، محقق حقوق پناهندگان و مهاجران در دیده‌بان حقوق بشر، گفت: «دولت اسرائیل فلسطینی‌ها را در مسیرهای فرار می‌کشد، مناطق به اصطلاح امن را بمباران می‌کند و غذا، آب و سرویس‌های بهداشتی را قطع می‌کند. اسرائیل آشکارا تعهدات خود را برای اطمینان از بازگشت فلسطینیان به خانه نقض کرده است و تقریباً همه چیز را در مناطق وسیع با خاک یکسان کرده است.»

لشکرکشی رژیم صهیونیستی به شمال غزه و تخلیه ده‌ها هزار فلسطینی از این منطقه، ادعاهای فلسطینی‌ها مبنی بر پاکسازی منطقه را برای استفاده به عنوان منطقه حائل و احتمالاً برای بازگشت شهرک نشینان یهودی افزایش داده است. صحنه های فاجعه ۱۹۴۸ در حال تکرار است.

ساعد، ۴۸ ساله، یکی از ساکنان بیت لاهیا می‌گوید: اسرائیل قتل عام، آوارگی و ویرانی‌های خود را تکرار می کند. غزه شمالی در حال تبدیل شدن به یک منطقه حائل بزرگ است. اسرائیل در حال انجام پاکسازی قومی زیر چشم و گوش جهان ناتوان است.

ارتش صهیونیستی هرگونه چنین قصدی را رد کرده و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، گفته است که نمی خواهد خروج شهرک نشینان از غزه در سال ۲۰۰۵ را لغو کند. اما تندروها در دولت او آشکارا درباره بازگشت صحبت کرده‌اند. حملات هوایی رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه برای دومین روز متوالی حومه جنوبی بیروت را مورد حمله قرار داد، در حالی که لبنان منتظر شنیدن آخرین پیشنهادهای واشنگتن برای آتش بس پس از ابراز امیدواری یک مقام آمریکایی برای دستیابی به آتش بس بود. بیش از هفت هفته پس از حمله رژیم صهیونیستی به لبنان ضاحیه در جنوب لبنان با خاک یکسان شده است.