به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در پیام غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی به مناسبت برگزاری نخستین کنگره بینالمللی و چهارمین کنگره ملی شتر که روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در شهرستان بافق استان یزد در حال برگزاری است، آمده است.
برگزاری نخستین کنگره بینالمللی و چهارمین کنگره ملی شتر در ایران که با همت مسئولان استان یزد و شهرستان بافق در حال برگزاری است را گرامی میدارم و برگزاری این رویداد علمی را به دستاندرکاران آن خسته نباشید میگویم.
سال ۲۰۲۴ میلادی بر اساس تقویم کمیسیون اجتماعی و اقتصادی ملل متحد سال جهانی شتر نامگذاری شده است، این فرصت ارزشمند، توجه جهانی را به این حیوان شگفتانگیز و نقش آن در چرخه امنیت غذایی انسان جلب کرده است. در شرایط فعلی که تغییرات اقلیمی و کمبود منابع آب، چالشهای جدی برای بسیاری از کشورها ایجاد کرده است، شتر با توانایی منحصر به فرد خود میتواند به عنوان یک مؤلفه برای مقابله با چالشهای اقلیمی مطرح شود.
در کتاب آسمانی ما مسلمانان (قرآن کریم) از این حیوان به عنوان نعمتی از سوی خداوند اشاره شده است، که نشان از اهمیت تاریخی و جایگاه آن در فرهنگ روستا و عشایر دارد. این حیوان با قابلیت سازگاری با شرایط سخت محیطی میتواند نقشی مهم در توسعه پایدار مناطق خشک و نیمهخشک ایفا کند.
بهرهگیری از ظرفیتهای این حیوان در حوزههای مختلف گردشگری کویر، تولید محصولات لبنی، منسوجات و همچنین زمینههای اجتماعی میتواند به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه مناطق روستایی و افزایش درآمد بهرهبرداران کمک بسزایی کند. در اینجا پیشنهاد میکنم که دستاندرکاران محترم و مسئولان گرامی به منظور ثبت نظام میراثی پرورش شتر در قالب میراث مهم کشاورزی جهانی (جیاس) را پیگیری کرده آثار اقتصادی و اجتماعی آن را بهرهبرداری کنند.
وزیر جهاد کشاورزی: ثبت میراثی پرورش شتر در جیاس پیگیری شود
وزیر جهاد کشاورزی در پیامی به نخستین کنگره بینالملی شتر، پیشنهاد کرد به منظور ثبت میراثی پرورش شتر در قالب نظامهای میراث مهم کشاورزی جهانی (جیاس) پیگیریهای لازم صورت گیرد.
صاحبخبر -
∎