شناسهٔ خبر: 69710261 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اوکراین چشم انتظار پامپئو بود!

رسانه انگلیسی با اشاره به اعضای جدید دولت رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که به تدریج یکی پس از دیگری معرفی می‌شوند، گزارش داد که اوکراین به این انتصابات چشم دوخته تا ببیند چه افرادی با چه مواضعی درباره اوکراین در دولت جدید «دونالد ترامپ» روی کار می‌آیند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، درست یک هفته پس از پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، این رئیس‌جمهور منتخب شروع به انتخاب وزرای خود کرده است و همانطور که خودش گفته ظاهرا قصد ندارد از سیاستمدارانی نظیر «نیکی هیلی» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا در دولت جدیدش دعوت به‌عمل آورد.

نشریه «اکونومیست» در گزارشی می‌نویسد: «مقامات ارشد اوکراینی پس از آنکه ترامپ اعلام کرد که پامپئو جایی در دولتش نخواهد داشت، نگرانی خود را ابراز کردند.»

یکی از مقامات اوکراینی در واکنش به این اظهارات ترامپ گفت: «این تحول بسیار منفی است.»

اوکراین چشم انتظار پامپئو بود! «مایک پامپئو» و «دونالد ترامپ» در کاخ سفید - اکتبر ۲۰۱۹

«مایک پامپئو» پیشتر در سرمقاله‌ای برای روزنامه «وال استریت ژورنال» از طرح خود برای اوکراین رونمایی کرد و نوشته بود: «من وامی به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار به اوکراین ارائه خواهم داد و تمامی محدودیت‌ها علیه استفاده از تسلیحات را مرتفع خواهم کرد تا طرف اوکراینی بتواند از آنها علیه روسیه استفاده کند.»

اوکراین نگران عدم عضویت در ناتو است

در شرایطی که ۶۸ روز تا روز تحلیف ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا زمان باقی مانده است، ترامپ گزینه‌های مدنظرش برای وزارت دفاع آمریکا و ریاست سیا و همچنین نماینده ویژه در امور غرب آسیا را معرفی کرد.

اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال جنگ خواهد شد و وضعیت این کشور هم‌اکنون در وضعیت سخت‌تری نسبت به قبل قرار دارد. این درحالیست که اروپا چشم خود را به «دونالد ترامپ» دوخته و منتظر است تا ببیند این رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده چگونه می‌تواند به جنگ اوکراین خاتمه دهد.

اوکراین چشم انتظار پامپئو بود! نیروهای اوکراینی

طبق گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، اولین ایده‌ای که به نقل از سه نفر از مقامات و مشاوران نزدیک به ترامپ گزارش شده، مسئله «عدم عضویت اوکراین در ناتو دست‌کم برای ۲۰ سال آینده» خواهد بود. در عوض، ایالات متحده به ارسال سلاح به اوکراین جهت «بازداشتن روسیه از حملات آتی» ادامه خواهد داد.

این پیشنهادات بازتاب اظهارات پیشین «جی دی ونس» معاون ترامپ است که پیشتر در مصاحبه‌ای در ماه سپتامبر گفته بود: «توافق نهایی میان اوکراین و روسیه شامل یک منطقه غیرنظامی شده با استحکامات قوی که روس‌ها نتوانند مجددا حمله کنند، است.»

اکونومیست در پایان این گزارش به نگرانی و دغدغه اوکراینی‌ها اشاره می‌کند و می‌نویسد: «مقامات اوکراینی از این نگران هستند که پیشنهاد ترامپ برای اوکراین بیشتر شبیه به آن چیزی باشد که جی دی‌ ونس، معاونش پیشتر عنوان کرده بود. به عبارتی، مقامات اوکراینی از عدم عضویت کشورشان در ائتلاف ناتو واهمه دارند و نگرانند که ترامپ احتمالا چنین پیشنهادی را ارائه دهد.»

انتهای پیام