رسانه انگلیسی:
اوکراین طرح صلح را مطابق میل ترامپ تنظیم کرده است اوکراین طرح صلح را مطابق میل ترامپ تنظیم کرده است
رسانه انگلیسی در گزارشی مطرح کرد که دولت اوکراین از تابستان گذشته که احتمال میداد «دونالد ترامپ» به کاخ سفید بازگردد، در حال کار کردن روی پیشنهادات «طرح پیروزی» خود برای تحت تاثیر قرار دادن ترامپ و همسو کردن آن در آینده جنگ اوکراین و مذاکرات صلح احتمالی با روسیه بوده است.
صاحبخبر - به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اوکراین روی برنامه صلح خود برای تاثیر گذاشتن بر دولت دونالد ترامپ و همسو کردن آن با خود کار میکند، طرحی که در آن، بر توافقات تجاری احتمالی، دسترسی به مواد خام و اعزام نظامیان تاکید شده است.
در گزارش روزنامه فایننشال تایمز با این مقدمه آمده است: مقامات اوکراینی و اروپایی میگویند متحدان کییف در اروپا و آمریکا، از جمله جمهوریخواهان ارشد، به جای قطع کردن کمکهای مالی حیاتی به اوکراین، توصیههایی درباره تنظیم طرحهای پیشنهادی به بهترین شکل داشتهاند که در بر دارنده مشوقهایی برای همکاری نزدیک با کییف باشد.
این طرحها برگرفته از نگرانیهای مقامات اوکراینی و اروپایی است که دونالد ترامپ ممکن است فورا به سمت امضای یک توافق صلح با روسیه برود که در عمل، تلاشهای غرب برای حمایت از اوکراین را بینتیجه خواهد گذاشت.
در ادامه این مطلب آمده است: به گفته افراد مطلع، دو مورد از این ایدهها در طرح پیروزی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین نیز، بهویژه با در نظر داشتن سیاستهای ترامپ گنجانده شده است. زلنسکی این طرحهای پیشنهادی را در دیدار خود با ترامپ در سپتامبر در نیویورک نیز به او ارائه کرده بود.
طبق یکی از این ایدهها، نظامیان آمریکایی مستقر در اروپا، پس از جنگ، با نیروهای اوکراینی جایگزین میشوند.
به گفته افرادی که در ترسیم طرح پیروزی زلنسکی نقش داشتهاند، ایده دوم که اولین بار از سوی «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکایی و از متحدان ترامپ ارائه شده بود، سهیم شدن منابع طبیعی مهم اوکراین با شرکای غربی است.
دفتر گراهام پاسخی به درخواست توضیح در این باره نداده است. به گفته یک منبع مطلع، ترامپ به هر دو این ایدهها تمایل نشان داده بود. رسانه انگلیسی: اوکراین طرح صلحش را مطابق میل ترامپ تنظیم کرد ویرانیها در اوکراین در پی حملات ارتش روسیه
فایننشال تایمز نوشت: از سوی دیگر، افراد قدرتمند و با نفوذ در تجارت اوکراین نیز در حال رایزنی با دولت این کشور درباره دادن اختیارات «غربالگری طرحهای سرمایهگذاری» به ترامپ هستند تا او تصمیمگیری کند چه کسی در اوکراین سرمایهگذاری کند.
یکی از افرادی که در این برنامهریزی نقش داشته، این ایده را «همه بجز چین» خواند که بهویژه، به نفع ترامپ خواهد بود. صنایع اوکراین به فناوری و مواد چینی وابسته است که اوکراین با این طرح، میتواند در عوض آنها به تامینکنندگان آمریکایی روی بیاورد و سرمایه بیشتری جذب کند. این ایده در مراحل ابتدایی خود قرار دارد اما برخی چهرههای بزرگ در تجارت اوکراین که به دفتر ریاستجمهوری این کشور نزدیکند، بر این باورند که با سیاستهای ترامپ سازگاری خواهد داشت و به آن تمایل نشان خواهد داد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: مقامات رسمی میگویند اوکراین و متحدان آن نگرانند که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه که از مزیتهای روسیه در میدان جنگ احساس قدرت میکند، برای انجام دادن معاملهای سخت با آمریکا تلاش کرده و آن را به پذیرفتن طرح صلحی وادار کند که با مفادی به نفع مسکو جنگ را به پایان برساند.
یک منبع مطلع نیز گفته: پوتین فکر میکند در حال حاضر در مسیر درستی قرار دارد و میتواند به هر چیزی که میخواهد برسد.
در عین حال، مقامات اروپایی نگرانند از مذاکرات به رهبری ترامپ کنار گذاشته شوند که باعث خواهد شد هیچ اهرم فشاری در صلحی احتمالی نداشته باشند که میتواند امنیت این قاره را در میانمدت تعیین کند.
متحدان غربی اوکراین، تاکنون، تمایل چندانی به «طرح پیروزی» زلنسکی، بهویژه به درخواست دعوت رسمی کییف برای ملحق شدن به ناتو و تامین تسلیحاتی پیشرفتهتر برای آن نشان ندادهاند.
یکی از افراد دخیل در برنامهریزی برای طرح پیروزی گفته اوکراین در طی تابستان به این پیشنهادات فکر میکرد تا «بتوانیم پیش از آن که ترامپ حرفهایش را به کرسی بنشاند، ما این کار را بکنیم.»
او افزود: میزان نارضایتی از دولت بایدن در سطحی بود که آنها احساس میکردند زمان تغییر فرارسیده و این تغییر (آمدن ترامپ) ممکن است خوب باشد.
«اولکساندر مرژکو» رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اوکراین ارائه این پیشنهادات به رئیسجمهور منتخب آمریکا را «اقدامی عاقلانه» دانسته که نشان میدهد «اوکراین باری بر دوش غرب نیست.»
او افزود: ترامپ میخواهد پیروز باشد نه یک بازنده. او برای این که پیروز باشد، باید جایگاه خودش را به پوتین نشان دهد.
در ادامه این مطلب آمده است: «آلیونا گتمانچوک» مدیر اندیشکده «مرکز اروپای جدید» مستقر در کییف گفت که زلنسکی همچنین باید آمادگی خود برای ملحق شدن به مذاکرات صلح با روسیه را نشان دهد. به گفته او، رئیسجمهور اوکراین به سبب منافع ملی و انتظارات جامعه اوکراین محدود شده است.
او افزود: زلنسکی میتواند به ترامپ فرصت تبدیل شدن به بزرگترین صلحبان را بدهد.
به گفته افراد مطلع، کییف همچنین به دنبال راضی نگه داشتن جبهه ترامپ با جایگزین کردن «اوکسانا ماکارووا» سفیر خود در واشنگتن است.
«مایک جانسون» رئیس مجلس نماینگان آمریکا پس از آن که او بازدید زلنسکی از یک کارخانه تولید مهمات را در سپتامبر ترتیب داده بود که تنها، دموکراتها در آن حضور داشتند، خواستار اخراج ماکارووا شده بود. آیا موضع روسیه نسبت به مسئله اوکراین و ناتو با مذاکرات تحت رهبری ترامپ تلطیف خواهد شد؟
فایننشال تایمز نوشت: پوتین هفته گذشته، از ایدههای ترامپ برای صلح احتمالی تمجید کرده و در مذاکرات صلح با رئیسجمهور منتخب را پیش از بازگشت دوباره او به کاخ سفید در ژانویه باز کرد.
اما مقامات غربی گفتهاند احتمال ندارد روسیه با مواضع بیشینهگرایی مشابه مواضع آن در ابتدای جنگ اوکراین که در آن خواستار خروج نظامیان و تسلیحات ناتو از اروپایی شرقی شده بود،
«دمیتری ترنین» یک استاد دانشگاه روسی گفت که مسکو در صورتی که ترامپ «طرحی را رو کند که با ایده ریشهکن کردن مشکلات ناشی از اوکراین برای روسیه سازگار باشد»، از مذاکرات صلح استقبال خواهد کرد.
آمریکا و متحدان اروپایی آن از پیشنهادات مطرح شده در سال ۲۰۲۱ رویگردان بودند. اما به گفته مقامات غربی و یکی از مقامات ارشد پیشین کرملین، این بار روسیه بر نیروی انسانی و قدرت آتش برتر خود در اوکراین متکی خواهد بود تا امتیازات بیشتری از ترامپ بگیرد.
یکی از مقامات ارشد کرملین گفت: همه چیز در حال حاضر به نفع پوتین پیش میرود. او ممکن است در صورتی که مطالباتش محقق نشود، (به جنگ) ادامه دهد، چراکه میتواند به واسطه دست برتر خود اعمال نفوذ کند. پوتین خواستار گفتوگو درباره مسئله ناتو، فراتر از موضوع اوکراین خواهد شد.»
این مقام پیشین کرملین گفت که روسیه محتاطانه به تمایل ترامپ برای انجام دادن یک توافق دلگرم شده اما نگران است که به اعمال سیاستهای سختگیرانه علیه مسکو ادامه دهد.∎