شناسهٔ خبر: 69709814 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

مدرس زبان فارسیِ دانشگاه بلگراد مطرح کرد؛

گشودن پنجره‌های آینده به وسیله کتاب صورت می‌گیرد/ هفته کتاب موجب گسترش کتابخوانی می‌شود.

بوجونا دویچ گفت: کتاب نقش بی‌نظیری در دیپلماسی و ارتباط بین کشورها برقرار می‌کند. حفظ هویت ملی و گشودن پنجره‌های آینده به وسیله عناصر فرهنگی مانند کتاب تقویت می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، بوجونا دویچ یکی از علاقه‌مندان به زبان فارسی است که در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلگراد دوره‌های آموزش زبان فارسی را گذراند و به سال ۲۰۱۸ در ایران حضور یافت و در دوره‌های آموزش تربیت مربی زبان فارسی شرکت کرد. این زبان‌شناس صربستانی در حال حاضر در دانشکده فیلولوژی (واژه شناسی) بلگراد صربستان به تدریس زبان فارسی مشغول است. مهمان‌نوازی ایرانیان یکی از بهترین خاطرات بوجونا از سفر به ایران است. بوجونا که علاقه خاصی به تاریخ و ادبیات ایران دارد، در گفت‌وگویی با ستاد خبری سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، از هفته کتاب و لزوم برگزاری مشترک این رویداد با دیگر کشورها سخن به میان آورد. 

 بوجونا دویچ در پاسخ به این سوال که «برگزاری رویدادهایی مانند هفته کتاب ایران، چقدر می‌تواند در بهبود فرهنگ کتابخوانی ملت‌ها اثرگذار باشد؟» گفت: تعیین هفته‌ کتاب یا رویدادهای فرهنگی مشابه در تقویم رسمی یک کشور می‌تواند به گسترش و ترویج کتابخوانی کمک کند. به نظر من کتاب خواندن یکی از عادات خوبی است که می‌تواند باعث نزدیکی انسان‌ها و ملت‌ها به یکدیگر شود. یکی از راه‌های ترویج کتابخوانی این است که کتاب در دسترس ما باشد؛ برگزاری رویدادهای فرهنگی این امکان را فراهم می‌کند.

وی افزود: گفت‌وگو و برنامه‌ریزی‌های دقیق می‌تواند به تحقق یک همکاری مشترک فرهنگی کمک کند. کشورها نباید خود را به همان چیزی که دارند محدود کنند. لازم است که میدان‌های دیگر را هم آزمایش کنند. در صربستان هم برنامه‌ای مشابه هفته کتاب ایران داریم. همچنین نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد هر سال در هفته آخر ماه اکتبر برگزار می شود. می‌توان گفت که این نمایشگاه کتاب یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی در کشور من است. امسال بیش از ۲۰۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند.

 این استاد زبان فارسی صربستانی در ادامه با اشاره به شهرت جهانی ادیبان و شاعران ایرانی بیان کرد: به نظر من آشنایی با شاعران فارسی یک روند زیبا و بی‌پایان است. دقیقا نمی‌توانم بگویم چقدر مردم جهان با شاعران بزرگ ایران آشنا هستند، اما معتقدم آشنایی با این شاعران، آشنایی با تاریخ کهن و تاثیرگذاری است که در فرهنگ جهان نفوذ بسیار داشته است. رودکی، فردوسی، خیام و دیگر شاعران خراسانی نقش مهمی در شهرت جهانی ادبیات فارسی داشتند.

 وی ادامه داد: فعالیت‌های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مانند برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی، برگزاری کلاس‌های زبان فارسی در دانشکده‌ فیلولوژی و دبیرستان زبان‌های خارجی در بلگراد، به آشنایی با فرهنگ و ادبیات فارسی کمک می‌کند و باعث جذب نسل جوان به تمدن کهن ایرانی می‌شود.

 بوجونا دویچ کتاب و ادبیات را یک عنصر مهم فرهنگی میان کشورها عنوان کرد و گفت: کتاب نقش بی‌نظیری در دیپلماسی و ارتباط بین کشورها برقرار می‌کند. کتاب بی‌زبان است، اما هزاران زبان می‌داند و باعث نزدیکی انسان‌ها به یکدیگر می‌شود. حفظ هویت ملی و گشودن پنجره‌های آینده به وسیله عناصر فرهنگی مانند کتاب تقویت می‌شود. کتاب دوست صمیمی و بی‌زبانی است که همیشه در دسترس انسان‌ها قرار دارد.

 سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.