میزان حمایت بی، چون و چرای آمریکا از رژیم اسرائیل در ۷۶ سال گذشته، بسیاری از اندیشمندان و نویسندگان را به خود مشغول کرده است؛ آنها همواره در پی پاسخ به این سؤال هستند که چرا وفاداری به اسرائیل؛ یک اصل مقدس برای مقامات آمریکایی است.
به گزارش فارس، در این راستا میتوان به بارزترین اثر یعنی کتاب «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» نوشته «جان مرشایمر» و «استیون والت» دو نظریهپرداز روابط بینالملل اشاره کرد.
در این میان برخی از نویسندگان، «اسرائیل» را عملا ایالت ۵۱ آمریکا میدانند، حال اگر یک کشور مستقل برای یهودیان در داخل ایالات متحده ایجاد شده بود، چه اتفاقی میافتاد؟ چرا نباید موطن یهودیها در خاک آمریکا باشد؟ اگر یهودیان نیاز به یک کشور دارند؛ این نیاز چه دخلی به خاک آباء و اجدادی فلسطینیها دارد؟
در واقع باید گفت که این پروژه در قرن نوزدهم وجود داشت و به عنوان یکی از اولین تلاشهای مهم برای ایجاد یک کشور یهودی شناخته میشود.
اولین بار فردی به نام «مردخای مانوئل نوح» در قرن ۱۸ میلادی ایده تشکیل کشور یهود در جزیره «گراند» (بر روی رودخانه نیاگارا) در ایالت نیویورک را مطرح کرد؛ او نام این کشور را «آرارات» گذاشت.
نوح که در سال ۱۸۱۳ به عنوان کنسول ایالات متحده در تونس منصوب شده بود، در مراسم افتتاح یک کنیسه در نیویورک در سال ۱۸۱۸، پیشنهاد ساخت یک کشور جدید برای یهودیان در آمریکا را ارائه کرد.
او در این راستا جزیرهای بزرگ بر روی رودخانه نیاگارا را انتخاب کرد و قصد داشت ۷۰ کیلومتر مربع زمین را خریداری کند. در سال ۱۸۳۰، نوح مجوز رسمی برای خرید یک سوم از اراضی این جزیره را دریافت کرد.
مردخای تصمیم گرفت ساخت یک شهر به نام آرارات را آغاز کند که در آینده به پایتخت ابدی کشور یهودی تبدیل شود.
مردخای در آن زمان با انتشار فراخوانی به یهودیان سراسر جهان، آنها را به مهاجرت به آمریکا دعوت کرد؛ او در اطلاعیه خود نوشت: «من مردخای مانوئل نوح، شهروند آمریکایی، کنسول سابق ایالات متحده در شهر و پادشاهی تونس، به لطف خدا، حاکم و قاضی اسرائیل، به یهودیان سراسر جهان پناهگاهی ارائه میدهم که در آن میتوانند از صلح و خوشبختی برخوردار شوند، نعمتهایی که در مکانهای فعلی اقامتشان به دلیل تعصب و سرکوب از آن محروم شدهاند».
در همان اعلامیه، نوح از همه کنیسههای یهودی در جهان خواست تا از جمعیت یهودیان خود آمار بگیرند و مالیات یک دلاری اسپانیایی را برای تأسیس و توسعه شهر آرارات جمعآوری کنند. نوح خود را به مدت چهار سال "قاضی و حاکم" اعلام کرد، با این شرط که این سمت باید انتخابی باشد. یهودیان هر منطقهای از جهان حق داشتند وارد این شهر شوند.
در مراسمی رسمی و با حضور جمعیتی انبوه که به حدی بود که همه با قایق به جزیره گراند نمیرسیدند، سنگ بنای شهر آرارات را گذاشتند. تصمیم بر این شد که جشن دیگری با حضور تمام مقامات ایالت نیویورک در کنیسه شهر بوفالو برگزار شود. در مقابل ورودی کنیسه، لوح سنگیای قرار داده شد که روی آن به زبان عبری و انگلیسی عبارت «آرارات شهر پناهگاه یهودیان، توسط مردخای مانوئل نوح در سپتامبر سال ۱۸۲۵ در سالگرد پنجاهمین سال استقلال آمریکا تأسیس شده است» حک شده بود.
این مراسم با شلیک توپ به پایان رسید و با مرگ مردخای مانوئل نوح، تمام طرح او به فراموشی سپرده شد.
پس از مردخای نوح دیگر کسی سخنی از تشکیل اسرائیل در خاک آمریکا به زبان نیاورد و به جای ان مناطق مختلفی از جمله اوگاندا و در نهایت سرزمین فلسطینیها پیشنهاد شد.
اما همچنان این ایده اذهان فعالان ضد صهیونیسم باقی است که چرا نباید اسرائیل در خاک آمریکا تشکیل شود؛ آمریکا با وسعت سرزمینی بالای خود ۴۴۴ بار بزرگتر از فلسطین است.
تراکم جمعیتی آمریکا نیز به خوبی اجازه تشکیل کشوری برای جمعیت ۱۰ میلیونی اسرائیل را میدهد؛ به خصوص در مناطق غربی آمریکا که سرزمینهای وسیع خالی از سکنه را در خود جای داده است.
در این خصوص برخی کاربران شبکههای اجتماعی نیز ایده تشکیل اسرائیل در خاک آمریکا را مطرح کردهاند؛ کاربری به نام «الکویت ثم الکویت» در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار تصویری نوشته است: «به حرامزاده فضای کمی در فضای بزرگ خود بدهید و بگذارید تمام دنیا تماشا کنند که مردم آمریکا میپذیرند یا رد میکنند یا مقاومت میکنند».
کاربر دیگری در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار تصویر زیر نوشت:
راهحل برای درگیری اسرائیل و فلسطین؛ اسرائیل را به ایالات متحده منتقل کنید.
نکات برجسته
- اسرائیلیها بیشتر مورد علاقه آمریکاییها هستند.
- آمریکاییها با آغوش باز از اسرائیلیها در خانههایشان استقبال خواهند کرد.
- آمریکا زمینهای فراوانی دارد تا اسرائیل را به عنوان پنجاه و یکمین ایالت خود جای دهد.
- اسرائیل میتواند یک کشور یهودی امن واقعی داشته باشد که توسط کشورهای دوست احاطه شده است.
- آمریکا دیگر مجبور نیست سالانه ۳ میلیارد دلار از پول مالیات دهندگان را برای اسرائیل پرداخت کند.
- هزینه جا به جایی اسرائیل به خاک آمریکا کمتر از هزینه ۳ سال کمک دفاعی آمریکا به اسرائیل خواهد شد.
- فلسطینیها سرزمین و زندگی خود را پس خواهند گرفت.
- خاورمیانه دوباره بدون دخالت خارجی صلحآمیز خواهد بود.
- قیمت نفت پایین میآید، تورم کاهش پیدا میکند، همه دنیا خوشحال خواهند شد.
کاربر دیگری نیز در شبکه اجتماعی ردیت با انتشار تصویری نوشت: چه میشود اگر ایالات متحده، زمینی را در اختیار اسرائیل قرار دهد؟
در این میان جنگ بیش از یک ساله غزه، موجب گسترش آگاهی در میان بخش زیادی از جامعه آمریکا به خصوص جوانان و دانشجوها در ارتباط با اسرائیل و فلسطین شده است.
خیزش بی سابقه و گسترده دانشجوبان آمریکایی در محکومیت جنایات اسرائیل، بسیاری را متوجه این امر کرد که جامعه آمریکا سؤالات جدی در خصوص چرایی حمایت بی، چون و چرا از اسرائیل دارد.