شناسهٔ خبر: 69692032 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

پهلوگیری یک کشتی حامل اسلحه برای اسرائیل در ترکیه؟

فعالان حامی فلسطین در ترکیه، از حرکت یک کشتی حامل تسلیحات برای اسرائیل به سمت بندر مرسین کشورشان خبر دادند و خواستار جلوگیری از این اقدام در سایه تداوم نسل‌کشی در غزه شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، فعالان ترک حامی فلسطین خواستار جلوگیری از ورود یک کشتی باری حامل مهمات و سلاح به بندر مرسین ترکیه قبل از حرکت به سمت اراضی اشغالی فلسطین در سایه تداوم جنایات علیه نوار غزه و لبنان شدند.

گروه‌هایی نظیر BDS (بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل)، خیمه مقاومت و هزار جوان برای فلسطین، خواستار جلوگیری از ورود یک کشتی با نام ماریو A با پرچم مالت به دلیل «حمل مهمات نظامی از ایالات متحده برای اسرائیل» در بندر مرسین ترکیه شدند.

جنبش بی دی اس طی بیانیه‌ای نسبتا طولانی در صفحه خود در توییتر فاش کرد که کشتی مذکور بخشی از ناوگان مرسک است که با پرچم مالت، مهمات نظامی دریافتی از ایالات متحده آمریکا را برای اسرائیل حمل می‌کند. این کشتی که در حال حاضر در شرق دریای مدیترانه است، به سمت بندر مرسین در حال حرکت است تا از آنجا به حیفا برود.

بر اساس این بیانیه، کشتی مذکور تنها یکی از کشتی‌هایی است که برای اسرائیل اسلحه می‌بَرَد که بر اساس اطلاعات ثبت شده در ناوگان حمل و نقل کانتینری مرسک، در آگوست گذشته، حداقل ۴۰ محموله را برای صهیونیست‌ها حمل کرده است.

بر اساس این گزارش، ماریو A، تنها در آخرین سفر خود «تانک‌های مکانیزه، خودروهای زرهی رزمی، قطعاتی از این خودروها و تانک‌ها، نارنجک‌های دستی، مین، موشک، فشنگ و .. را به بندر حیفا رسانده است».

جنبش BDS در ادامه خواستار افزایش مبارزه برای متوقف کردن این محموله و مانع‌تراشی در مسیر کشتی‌هایی که به نسل‌کشی در غزه و لبنان کمک می‌کنند، شد.

آنکارا هنوز هیچ واکنشی به این ادعاها نداشته اما چند روز پیش، دولت ترکیه، اتهامات مبنی بر ادامه تجارت با رژیم اشغالگر و ادامه مشارکت در انتقال نفت به اسرائیل را تکذیب کرد.

دوشنبه پیش، فعالان حامی فلسطین در ترکیه کمپینی را برای تظاهرات در مقابل سفارتخانه‌های کشورشان در سرتاسر جهان به راه انداختند تا خواستار ممنوعیت انتقال نفت از طریق ترکیه و خط لوله باکو-تفلیس-جیهان به رژیم اشغالگر شوند.

در سوم می گذشته، وزارت تجارت ترکیه پس از تصمیم برای محدود کردن صادرات ۵۴ محصول به فلسطین اشغالی و در اقدامی پیش از تظاهرات گسترده در خیابان‌های ترکیه، توقف کامل تجارت با رژیم اشغالگر را اعلام کرد.