شناسهٔ خبر: 69688385 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

در اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان یزد انجام شد؛

تجلیل از پیشکسوتان عرصه تئاتریزد

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، شامگاه جمعه 18 آبان 1403 آئین اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان یزد برگزار شد.

 «محمد رضا بابایی» استاندار یزد در این مراسم ضمن تقدیر از «حسن کوراغلی» و «محمد حسن ابویی» گفت: حضور این چهره‌های ماندگار، سرمایه‌های ارزشمندی برای تئاتر استان محسوب می‌شود.

در قسمت تجلیل این برنامه  که با پخش مستندی از زندگی هنری هنرمندان پیشکسوت همراه بود از «حسن کوراغلی»  به پاس 6 دهه فعالیت تئاتری و سینمایی توسط مسئولان تجلیل انجام شد.

2

حسن کروغلی متولد 1332 است و از سال 53 با خواندن یک بیت شعر در نمایش ملا مکتبی به عرصه تئاتر قدم گذاشته است فعالیت حرفه ای خود را اما از خانه فرهنگ سابق آغاز کرده است و اکثر آثاری که در آن ایفای نقش کرده برادرش ، مرتضی کوراغلی کارگردانی کرده است. اهل موسیقی و آواز است و سنتی می خواند. به سینما هم در کنار تئاتر گریزی زده است و حتی تهیه کنندگی یک فیلم با نام «مار» را هم برعهده داشته است.


3
1

نقش ارباب در نمایش تک پرده ای ضیافت به کارگردانی بهرام بیضایی  را یکی از نقش های ماندگار خود میداند و نمایش «فرمانبر» با موضوع عزاداری و نخل برداری در زمان رضا شاه آخرین اثر نمایشی است که این بازیگر در قامت یک سرهنگ در آن ایفای نقش کرده است .

 

 

تجلیل از محمدحسن ابویی معلم تلاشگر هنر در شهر مهریز که سال هاست به آموزش نمایش خیمه شب بازی و ساخت عروسک همت گماشته، دیگر بخش این برنامه بود.

4

محمدحسن ابویی مهریزی معلم یزدی است با بیش از ۲5 سال سابقه تدریس در مدارس یزد و مهریز. تحصیلاتش کارشناسی ارشد پژوهش هنر است ولی رشته تخصصی‌اش نقاشی و تمرکزش بر آبرنگ است. با این همه، علاقه به نمایش خیمه‌شب‌بازی و عروسک مبارک سبب شده از حدود ۱5 سال پیش آموزش ساخت این عروسک را در مدارس و در دانشگاه پی بگیرد.

 

ابویی مهریزی علاوه بر تدریس در دانشگاه و مدارس، با انجمن هنرهای نمایشی یزد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز همکاری دارد.

5

او درهجدهمین جشنواره بین المللی تهران مبارک به واسطه فعالیت های عروسکی مدام و اثر بخش اش مورد تجلیل قرار گرفت و به گفته خودش این اتفاق انگیزه ای شد برای ادامه مسیری که عاشقانه دوستش دارد.خروجی این انگیزه همچنین ساخت عروسک های نخی خیمه شب بازی و شروع حرفه ای فعالیت او در حوزه اجرای نمایش خیمه شب بازی در یزد شد .

به گفته این هنرمند خوش ذوق البته اوج شور و هیجان در کارگاه های ساخت عروسک های نمایشی تابستان 1403 به وقوع پیوست؛ وقتی بیش از 1000 نفر از اقشار مختلف جامعه کودک گرفته تا سالمندان در این کارگاه به ساخت عروسک پرداختند و در نمایشگاه عروسک های مهریز به نمایش گذاشتند.

 

6

همکاری با جشنواره‌های تئاتر معلولان و کوشش برای نزدیک کردن دنیای عروسکی به دنیای عروسک‌گردانان معلول، بخش دیگری از فعالیت او و تلاشش برای گسترش نمایش عروسکی بویژه خیمه‌شب‌بازی است که برای او جوایزی هم به همراه داشته است.

 

 

7

اهدای لوح توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و تجلیل توسط استانداری یزد از بخش های دیگر این مراسم بود .

.

این دوره از جشنواره با حضور ۱۰ اثر صحنه و پنج اثر خیابانی از ۱۵ تا ۱۸ آبان ماه در سالن تالار هنر و شرف الدین علی شهر یزد برگزار شد.