سید جواد حسینی روز دوشنبه در نشست تشریح فوت فرزندخوانده دختر کاشمری گفت: هیات تخلفات اداری، اشد مجازات را برای کارکنانی که گزارشات را جدی تلقی نکردند، مدنظر خواهد داشت.
وی ادامه داد: مهسا گلستانی به دلیل عدم صلاحیت والدین همراه برادر پنج ساله از خانواده بهزیستی جدا میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: یک خانواده کاشمری مدتی بعد از طریق سامانه فرزندپذیری درخواست فرزندخواندگی پسر پنج ساله را میکنند و پس از طی مراحل مصاحبه، بازدید منزل، معرفی به مشاوره، دریافت حکم عدم سوءپیشینه از دستگاه قضایی و دریافت گواهی سلامت روان و عدم اعتیاد از پزشکی قانونی، حکم سرپرستی ۶ ماهه آزمایشی صادر میشود.
حسینی افزود: این خانواده در ۳ جلسه فرزندپذیری شرکت میکنند و تائیدیه روانپزشک و روانشناس را دارند. این خانواده هنگامی که متوجه میشوند پسربچه یک خواهر هم دارد، پس از چهار جلسه دیدار با مهسا، متقاضی فرزندخواندگی او میشود و این دختر با حکم قضایی به عنوان فرزندخوانده آزمایشی به خانواده کاشمری تحویل داده میشود.
وی ادامه داد: پس از واگذاری، بازدید از این خانواده صورت میگیرد و در این بازدیدها، مشاورین و مددکاران به اختلاف بین مادر و دختر پی میبرند. هم مادر و هم دختر این ناسازگاری را ابراز میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: این گزارشات به بهزیستی شهرستان کاشمر و استان خراسان رضوی ارائه میشود. مسئولان مربوطه در حال بررسی وضعیت هستند که کودک نهم آبان ماه با علائم کودک آزاری به بیمارستان کاشمر منتقل میشود و فوت میکند.
حسینی افزود: بهزیستی از منظر قضایی، همکاری نزدیکی با دستگاه قضا دارد و از این جهت مشکلی نداریم و منتظر گزارش پزشکی قانونی هستیم. این خانواده اکنون در بازداشت است.
وی تصریح کرد: شواهدی از کودک آزاری در فرزندخوانده پسر پنج ساله نیز وجود دارد که توسط اورژانس اجتماعی از خانواده جدا شد و به مرکز نگهداری قبلی بازگشت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: مستندات فرزندخواندگی این کودکان توسط حراست بهزیستی و دستگاه قضایی جمع آوری شده و در اختیار دادستانی کاشمر قرار گرفته است و مراحل بازپرسی ادامه دارد. یک تیم استانی و یک تیم کشوری از بهزیستی، شواهد و مدارک را به صورت دقیق مورد بررسی قرار میدهند.
حسینی افزود: با بررسی شواهد و انجام مصاحبه، نقایص و کوتاهیهایی در بحث درون سازمانی مشاهده کردیم از آن جمله اینکه با وجود گزارشات ناسازگاری بین مادر و دختر طی دوره ۶ ماهه آزمایشی، این گزارشات آنطور که باید، جدی گرفته نشده است.
واگذاری کودکان بار دیگر مرور میشود
وی اضافه کرد: طی ۱۲ سال، ۲۵ هزار کودک به فرزندخواندگی سپرده شده اند و مشکلی پیش نیامده است، اما از آنجاکه جان یک نفر هم عزیز است، ضمن پاسداشت رویکرد خانواده محوری از هیچگونه کوتاهی عبور نخواهیم کرد؛ بنابراین طی این هفته طی نشستی بین بهزیستی و دستگاه قضایی فرآیندهای واگذاری کودکان بار دیگر مرور میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: همچنین طی همین هفته فرآیند کارهای درون سازمانی و رویکرد خانواده محوری با مهندسی مجدد در بهزیستی مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا در صورت نیاز تغییر رویه اتفاق بیفتد.
حسینی افزود: در نظر است با همکاری شبکههای غیردولتی، مکانیسم نظارت بر فرآیند فرزندخواندگی تدوین و تحویل شود تا نظارتها تقویت شود.
وی ادامه داد: طی چهار ماه آینده نظارتها بر فرزندخواندگی الکترونیکی و سامانه جامع مجوزدهی و نظارت بر مراکز نگهداری رونمایی میشود.
نگهداری ۸۵۰۰ کودک در ۶۲۷ مرکز
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بهزیستی تنها دستگاه دولتی است که به نگهداری بخشی از انسانها همت دارد و این نگهداری از نوع حمایتی و اورژانسی است، گفت: در جریان این نگهداریها ممکن است گاهی حوادثی شکل بگیرد که نسبت به آنها بسیار حساس هستیم.
حسینی افزود: ۸۵۰۰ کودک فاقد سرپرست و بدسرپرست را در ۶۲۷ مرکز نگهداری میکنیم و تعداد فرزندخواندگی از سال ۱۳۹۲ تاکنون به بیش از ۲۵ هزار کودک رسیده است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۲۵۵۰ کودک که ۶۰۰ نفر از آنها بیمار بودند، به فرزندخواندگی سپرده شدند و استان خراسان رضوی با داشتن ۱۷۰۰ کودک در ۹۷ مرکز، بالاترین آمار مراکز نگهداری کودکان کشور را دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: سال گذشته ۶ هزار ورودی کودک بی سرپرست و بدسرپرست را به مراکز داشتیم که ۵۰ تا ۶۰ درصد آنها به خانواده زیستی خود بازپیوند شدند. همچنین ۱۸ هزار کودک نیز وارد خانواده جایگزین شدند. ۱۵۰ کودک نیز در قالب طرح خانواده میزبان وارد خانوادهها شدند.
مشکل مستمری ۱۳ هزار نفر از مستمری بگیران حل شد
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: مشکل ۱۳ هزار نفر از مستمری بگیران برای پرداخت مستمری با سازمان هدفمندی یارانهها و برنامه ریزی حل شد و از همین ماه مستمریها پرداخت شد.
حسینی افزود: امروز مستمری یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از معلولان و مددجویان بهزیستی به ارزش ۲۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد.
وی در ادامه از تقویت ساختار سازمانی بهزیستی خبر داد و گفت: ساختار بهزیستی در سال ۱۳۵۹ قوی و ماموریتهای آن کم بوده، اما اکنون ساختار ضعیف و ماموریتهای بهزیستی به ۱۶۰ ماموریت افزایش یافته است.
حسینی گفت: در گام نخست تقویت ساختار سازمانی بهزیستی، مرکز فوریتهای اجتماعی تشکیل شده است.
منبع: ایرنا