شناسهٔ خبر: 69678001 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

رئیس بهزیستی کاشمر برکنار شد/ جزئیات مرگ فرزندخوانده ۱۱ ساله کاشمری

در پی قتل دختر ۱۱ ساله کاشمری در قالب فرزند خواندگی؛ رئیس بهزیستی کاشمر، معاون اجتماعی استان خراسان رضوی به دستور رئیس سازمان بهزیستی کشور برکنار شدند.همچنین ۵ نفر از پرسنل بهزیستی دچار قصور شدند به هیئت تخلفات اداری سازمان بهزیستی معرفی شدند.

صاحب‌خبر -

 

رییس سازمان بهزیستی کشور از تهیه خانه‌ای برای مادر پیر تبریزی که با فرزند معلولش در حاشیه تبریز زندگی می‌کرد و سختی زندگی و تردد این مادر و فرزند خبرساز شده بود، خبر داد و جزئیات مرگ فرزندخوانده ۱۱ ساله کاشمری را نیز تشریح کرد.

سیدجواد حسینی در نشستی خبری با اشاره به برخی اقدامات سازمان بهزیستی اظهار کرد: در بدو ورود بنده، ۱۳ هزار نفر از مستمری‌بگیران سازمان که برای پرداخت مستمری آنها با سازمان هدفمندی یارانه مشکلاتی داشتیم، این مشکل حل شد و مستمری آن ۱۳ هزار نفر از آبان‌ماه پرداخت شد.

تهیه خانه برای مادر تبریزی که سختی زندگی‌اش خبرساز شد

وی ادامه داد: دقایقی پیش نیز، مستمری یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلول و مددجوی تحت پوشش به ارزش بیش از ۲۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد. همچنین برای یک توانخواهی که در حاشیه تبریز با مادر پیری زندگی می‌کرد و به دلیل نامناسب بودن خانه و رفت و آمد دچار مشکل بودند، طی کمتر از ۲۴ ساعت با کمک همکاران و خیران، خانه‌ای مناسب‌سازی شده به ارزش بیش از دو میلیارد تومان تهیه و تحویل این مددجو شد.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه کمتر از یک ماه است که کار خود را در سازمان شروع کرده‌ام، گفت: مددکاران ما کار سختی را در پیش دارند و تلاش ما این است که پرداختی‌ها و حقوق و مزایای آنها در حد مقدورات آنها بهبود یابد و در اولین اقدام فوق‌العاده شغل ۳۵ درصدی ویژه مشاغل عمومی و به ۵۰ درصد افزایش یافت.

وی در ادامه به تقویت ساختار سازمانی بهزیستی اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی دو روند متفاوت را از بدو تاسیس طی کرده است به گونه‌ای که ساختار آن در ابتدا بسیار قدرتمند بوده اما در ادامه زیرنظر وزارت بهداشت و درمان و سپس زیر نظر وزارت رفاه قرار گرفت بنابراین ساختار سازمان بیش از اندکی ضعیف شده است اما به مرور میزان ماموریت‌های سازمان افزایش یافته و تاکنون ۱۶۰ ماموریت را برعهده دارد.

پاک شدن مناطق از وجود معلولان «بیکار» با ارائه وام‌های خوداشتغالی ۱۵۰ میلیون تومانی 

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیگر اقدامات سازمان گفت: طرح مناطق پاک را شروع کرده‌ایم. منظور از این طرح، مناطقی است که از بیکاری مددجویان پاک می‌شوند. وام‌های خوداشتغالی به مددجویان به میزان ۱۵۰ میلیون تومان می‌دهیم. در همین راستا طرحی را تحت عنوان مناطق عاری از بیکاری مددجویان تحت عنوان منطقه پاک ارائه دادیم که با ایجاد شرکتها و تعاونی‌هایی مددجویان یک منطقه را در این شرکت یا تعاونی سهامدار و آن شرکت و هیات مدیره وامها را از بانک دریافت کرده و برای آنها اشتغال ایجاد خواهند کرد بنابراین آن منطقه را از بیکاری مددجویان پاک می‌کنیم زیرا اشتغال گام اصلی استقلال و توانمندسازی است.

وی همچنین به طرح بهزیست محله اشاره کرد و گفت: تمام طرحها با این رویکرد بهزیست محله و با رویکرد مشارکت نهادینه‌شده و با مشارکت ۱۲ گانه تقویت تشکل‌های غیردولتی و استفاده از ظرفیت مکانی و انسانی محلات در بعد دولت و بخش عمومی و مردمی تقویت خواهند شد.

رییس سازمان بهزیستی در ادامه بهزیستی را سازمانی امدادی، حمایتی، اورژانسی و.... دانست و یادآور شد: گاهی ممکن است حوادث رخ دهد که به شدت نسبت به آن حوادث حساس هستیم.

نگهداری ۸۵۰۰ مددجو در ۶۲۷ نگهداری کودکان فاقد سرپرست 

واگذاری ۲۵ هزار کودک به عنوان فرزندخوانده

به گفته حسینی، اکنون ۸۵۰۰ مددجو را در ۶۲۷ مرکز نگهداری کودکان فاقد سرپرست نگهداری می‌کنیم و از زمان تصویب قانون،  ۲۵ هزار کودک فرزندخوانده را به خانواده‌ها تحویل داده‌ایم.

وی یادآور شد: در استان خراسان، ۱۷۰۰ کودک در ۹۷ مرکز نگهداری می‌شوند. از این ۲۵ هزار کودک، ۲۹۰۰ کودک مربوط به استان خراسان رضوی است.‌

حسینی با تاکید بر اینکه رویکرد سازمان بهزیستی خانواده محوری است، تصریح کرد: برای نگهداری ۲۵ هزار فرزندخوانده طی ۱۲ سال، از همکارانم سپاسگزارم که طی این ۱۲ سال یک مورد مشکل این چنینی پیش نیامده است تا مانند حادثه غمناک دختر فرزندخوانده کاشمری که خواب را از چشم ما ربوده، منجر به این نشود که زحمات همکاران را نادیده بگیریم.

رییس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه رویکرد ما خانواده محوری است، خاطرنشان کرد: برای این اقدام، اولین کاری که انجام می‌دهیم این است که وقتی با کودک بدسرپرست مواجه می‌شویم بازپیوند به خانواده زیستی صورت گیرد. در سال ۱۴۰۲، ۶۰۰۰ ورودی این چنینی رخ داده است. به مدد همکاران، ۵۰ درصد از این کودکان به خانواده زیستی‌شان پیوند داده شده‌اند.

«مهسا»، دختر ۱۱ ساله کاشمری به عنوان فرزندخوانده وارد خانواده شده بود 

تشریح علت مرگ مهسا

وی گام دوم را ارجاع کودک به سمت خانواده جایگزین مطرح کرد و افزود: رویکرد سوم فرزندخواندگی است که کودک عزیزمان، مهسا دختر کاشمری در این دسته قرار می‌گیرد. البته فرایند فرزندخواندگی فرایند خاصی است و بهزیستی طرحی را قبل از ورود بنده به سازمان شروع کرده و آن خانواده میزبان است که این طرح قابل دفاع است.

وی تاکید کرد: سال گذشته ۲۵۰۰ نفر از این فرزندان به خانواده‌ها سپرده شده‌اند.

رییس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن تشریح علت فوت مهسا ۱۱ ساله در شهرستان کاشمر، اظهار کرد: مهسا متولد ۱۳۹۲، به سبب عدم صلاحیت والدین در نیمه سال ۱۴۰۰ به همراه برادر ۵ ساله‌اش از خانواده زیستی خود جدا و در اسفند همان سال، حکم عدم صلاحیت والدین زیستی او توسط دستگاه قضایی صادر می‌شود بنابراین این دو کودک به مراکز شبانه‌روزی نگهداری در استان خراسان رضوی ارجاع می‌شوند.

وی افزود: خانواده‌ای در کاشمر در سامانه فرزندخواندگی تقاضای فرزندپذیری می‌کنند و مراحل قانونی طی می‌شود و پس از اخذ قرار آزمایشی فرزندخواندگی، با طی مراحل قانونی روند واگذاری کودکِ پسر به خانواده شکل می‌گیرد و درنهایت در ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۳ با دستور معاون دادستان، به خانواده متقاضی تحویل داده می‌شود.

وی ادامه داد: اما در رابطه با مهسا، از ۱۶ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ پس از ۴ جلسه دیدار متقاضیان، در ۲۸ تیر ۱۴۰۳ با حکم قضایی، مهسا نیز به عنوان فرزندخوانده آزمایشی به خانواده تحویل داده می‌شود. روند کاری به این صورت است که پس از واگذاری کودک به صورت آزمایشی، طبیعتاً بازدیدهای مددکاران و مشاوران از خانواده انجام می‌شود تا این دوره آزمایشی طی و پیوندها برقرار شود./ایسنا

 

حجم ویدیو: 5.65M | مدت زمان ویدیو: 00:02:19 دانلود ویدیو

برچسب‌ها: