شناسهٔ خبر: 69677008 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

جزییات مرگ دلخراش فرزندخوانده ۱۱ ساله کاشمری - اکونیوز

اقتصاد ایران: سرپرست سازمان بهزیستی چگونگی مرگ دلخراش دختر ۱۱ ساله کاشمری را که به فرزند خواندگی گرفته شده بود؛ تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای آبان سال جاری، یکی از دختران مددجوی بهزیستی که در شهرستان کاشمر به سرپرستی گرفته شده بود؛ به دلیل درگیری و کودک آزاری دچار آسیب‌های جدی بدنی شده و درگذشت.

به دنبال این حادثه تلخ، مسئولان سازمان بهزیستی و دستگاه قضائی عزم جدی خود را برای برخوردار با عوامل این حادثه تلخ از خود نشان دادند.

در همین راستا، سید مجید حسینی سرپرست سازمان بهزیستی عصر امروز در یک نشست خبری مواضع سازمان خود را در خصوص این مساله اعلام کرد.

حسینی در ابتدای این نشست خبری با بیان اینکه مستمری ۱۳ هزار نفر که مستمری بگیر بهزیستی هستند از همین ماه پرداخت شد؛ گفت: از همین امروز هم مستمری یک میلیون و ششصد هزار نفر از معلولان پرداخت شده که ارزش آن بیش از ۲ هزار و صد میلیارد تومان است.

حسینی با بیان اینکه همه کارکنان سازمان بهزیستی مددکار هستند؛ گفت: مددکاران کار سختی را در پیش دارند؛ معتقدیم که پرداختی این عزیزان بهبود یابد؛ مجوز افزایش پنجاه درصدی فوق العاده شغل مددکاری که پیش از این برای مشاغل عمومی ۳۵ درصد بود؛ صادر شد.

سرپرست سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی در سال ۵۹ بسیار قدرتمند بوده و رئیس آن به نوعی وزیر مشاور بوده اما با گذشت زمان سازمان ضعیف شده و زیر مجموعه وزارت خانه‌های بهداشت یا وزارت رفاه شده است. این در حالی است که مأموریت‌های سازمان بهزیستی دائماً بیشتر شده و معاونت‌های سازمان افزایش یافته‌است.

وی با اشاره به مناطق پاک بهزیستی گفت: این مناطق از بیکاری مددجویان بهزیستی پاک شده است که عاری از بیکاری مددجویان بهزیستی است. در این مناطق مددجویان را سهام دار واحدهای صنعتی و تولیدی می‌کنیم تا همه مددجویان یک منطقه شاغل و سهام دار یک واحد تولیدی یا خدماتی شوند.

وی با اشاره به خبر درگذشت مهسا گلستانی دختر فرزند خوانده ۱۱ ساله کاشمری گفت: ما مانند بیمارستان‌ها و زندان‌ها از جمله معدود دستگاه‌هایی هستیم که در امر نگهداری افراد و مراجعین وظایفی داریم اما حساسیت‌های کاری ما بسیار بیشتر است. در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ مددجو در ۶۲۷ مرکز نگهداری می‌شوند. فقط در سال ۱۴۰۲, ۲۵۵۰ کودک در مراکز بهزیستی نگهداری شدند.

سرپرست سازمان بهزیستی افزود: تنها در استان خراسان رضوی که این حادثه تلخ رخ داده است، ۲۵۰۰ کودک در ۹۷ مرکز نگهداری می‌شوند. به طور کلی در حال حاضر ۲۵ هزار کودک در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند و به همین دلیل نباید یک اتفاق تلخ اگر چه جانگداز است؛ موجب شود زحمات مددکاران نادیده گرفته شود.

حسینی تاکید کرد: ۶ هزار ورودی کودک بی سرپرست یا بدسرپرست در سال گذشته داشتیم که حدود ۶۰ درصد این کودکان به خانواده‌های مناسب رفتند

جزییات مرگ دلخراش فرزندخوانده ۱۱ ساله کاشمری

وی در خصوص فرآیند فرزند خواندگی گفت: در سامانه‌ای که به همین موضوع اختصاص یافته است؛ افراد اعلام آمادگی می‌کنند. بازرسان از محل کار و محل سکونت افراد متقاضی بازدید می‌کنند و پس از اخذ گواهی‌های لازم همچون گواهی عدم سو پیشینه و عدم اعتیاد، کمیته فرزند خواندگی در این خصوص نظر می‌دهد و پس از اعلام نظر کمیته، دادگاه به صورت آزمایشی مجوز این فرزند خواندگی صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه خانم مهسا گلستانی در سال ۱۳۹۲ متولد شد؛ گفت: از سوی مراجع قضائی در سال ۱۴۰۰ مجوز عدم صلاحیت خانواده زیستی خانم گلستانی و برادر پنج ساله اش صادر می‌شود. شش ماه قبل خانواده دیگری در شهرستان کاشمر برای سرپرستی دخترمان، خانم گلستانی اعلام آمادگی می‌کنند.

بازرسان بهزیستی صلاحیت خانواده میزبان را بررسی کردند

حسینی با بیان اینکه خانم گلستانی تا پیش از قبول فرزند خواندگی در مرکز گناباد بودند گفت: پس از چهار جلسه دیدار متقاضیان در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ خانم گلستانی به خانواده میزبان واگذار می‌شوند. پس از آن بازرسان بهزیستی در مدت آزمایشی بازدیدهایی از خانواده میزبان انجام می‌دهند. در این بازدیدها بازدید کنندگان بهزیستی متوجه اختلاف بین دختر خانم و خانم خانواده پی می‌برند.

مرگ دلخراش کودک ۱۱ ساله به دلیل ضرب و شتم مادر میزبان

حسینی افزود: در تاریخ ۹ آبان کودک به دلیل کودک آزاری شدید راهی بیمارستان می‌شود اما متأسفانه فوت می‌کند.

وی در خصوص کنترل‌ها برای سرپرستی کودکان گفت: تشخیص صلاحیت خانواده‌ها و بازدید و کنترل دائمی همواره مورد توجه سازمان بهزیستی است. در این مسیر ما با دستگاه قضائی هم کاملاً همراه هستیم.

بازرسان اختلاف مادر میزبان و کودک فرزند خوانده را گزارش کرده بودند

حسینی با طرح این سوال که آیا فرآیندهای سازمان بهزیستی با مشکلاتی مواجه است؛ گفت: علاوه بر تمهیدات شهرستان کاشمر و استان خراسان رضوی، بازرسان کشوری به شهرستان کاشمر مراجعه و با کلیه افراد مرتبط صحبت می‌کنند. ما بعد از بررسی‌های بسیار زیاد شاهد کوتاهی‌هایی در سازمان خود بودیم. برای مثال در دوره ۶ ماهه آزمایشی بازرسان بازرسی‌هایی داشته و حتی اختلافات مادر میزبان و کودک مددجو را هم گزارش کردند اما این گزارش‌ها توسط مسئولان بهزیستی شهرستان به اندازه کافی جدی گرفته نشد.

برکناری مسئولان بهزیستی شهرستان کاشمر

سرپرست سازمان بهزیستی افزود: پنج تن از کارکنان و دو تن از مدیران و رئیس بهزیستی شهرستان به دلیل قصور در وظایف از کار برکنار شدند. همچنین پرونده پنج نفر از کارکنان هم به هیئت تخلفات اداری ارسال شده است.

حسینی افزود: ۲۵ هزار کودک در ده سال گذشته به سرپرستی گرفته شدند و ما هیچ گاه شاهد چنین اتفاقی هم نبودیم اما به دلیل اینکه جان یک انسان مانند جان همه انسان‌ها با ارزش است؛ از یک حادثه هم کوتاه نخواهیم آمد. به زودی و در همین هفته با مسئولان قضائی یک بار دیگر فرآیند فرزند خواندگی را بررسی خواهیم کرد.

سرپرست سازمان بهزیستی خاطر نشان کرد: همچین سامانه جامع کودک و سامانه جامع مجوزدهی به مراکز را راه اندازی خواهیم کرد که روند نظارت‌ها را به صورت تماماً الکترونیکی اعمال خواهیم کرد.

برچسب‌ها: