شناسهٔ خبر: 69674892 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تولید نوآورانه مکمل ویتامینه و معدنی برای دامداری‌های سنتی کشور

یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فن‌آوری دانشگاه تهران، موفق به تولید مکمل مواد ویتامینه و معدنی نوآورانه شد که برای دامداری‌های عموماً سنتی و یا به‌صورت پرورش در مرتع کاربرد دارد.

صاحب‌خبر -

حبیب خیری، رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که مکمل تولیدی همه نیازهای مواد معدنی و ویتامینه دام‌هایی که به هر نحوی به‌صورت صنعتی پرورش داده نمی‌شوند را تأمین می کند تا به کمبود مواد تغذیه‌ای دچار نشوند، اظهار کرد: در پی استفاده از این مکمل برای دام‌هایی با پرورش سنتی راندمان و میزان بهره‌وری تولید افزایش و میزان مرگ و میر به‌شدت کاهش می‌یابد.

*افزایش راندمان تولید مثل دام از مزایای این محصول نوآورانه

وی، با بیان این‌که این محصول نوآورانه راندمان تولید مثل را در دام‌هایی با پرورش سنتی افزایش می‌دهد، در ادامه خاطرنشان کرد: بهبود ضریب تبدیل غذایی در نهایت بهینه شدن راندمان خوراک مصرفی دام از مزایای این مکمل ویتامینه است که نتیجه‌ی همه این موارد افزایش میزان تولید گوشت و یا شیر به ازای هر رأس دام است.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان، با بیان این‌که مشکلی که ما را به سمت تولید این محصول هدایت کرد، دسترسی نداشتن دام‌های غیرصنعتی به غذای خوب، با کیفیت و مکمل‌های معدنی و ویتامینی بود، در  ادامه سهولت حمل، انبار کردن و قابلیت نگهداری و ماندگاری بالا را از مزایای این محصول نوآورانه برشمرد و افزود: این سبب می‌شود که دامداران بتوانند در زمان کوچ و چرای دام در مرتع و موارد این‌چنینی مواد معدنی و ویتامینه مورد نیاز دام‌ها را تامین بکنند.

خیری، با بیان این‌که این مکمل ویتامینه نداشتن دسترسی به ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز دام‌های در مرتع را برطرف کرده هم‌چنین کیفیت تغذیه دام‌ها را افزایش می‌دهد، در ادامه تصریح کرد: نخستین مزیت این محصول تولیدی نوآورانه نداشتن مشابه ایرانی است و تاکنون در ایران تولید نشده است تنها یک شرکت خارجی تکنولوژی تولید این محصول را دارد و ما درواقع دومین شرکت در جهان هستیم که توانستیم به دانش‌فنی تولید این محصول دست یابیم.

*مخلوط بودن مواد معدنی و ویتامنیه مهم‌ترین مزیت این مکمل دامی

وی، از مهم‌ترین مزیت این محصول را مخلوط بودن مواد معدنی و ویتامنیه به‌صورت یکجا دانست و خاطرنشان کرد: بدین‌ترتیب دامدار از خرید انواع مکمل‌ها بی‌نیاز است.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فن‌آوری دانشگاه تهران، قابلیت نگهداری و انبارش بسیار بالا، سهولت مصرف آن نسبت به مکمل‌های پودری را  از دیگر مزایای  این محصول برشمرد و افزود: مزیت دیگر این مکمل ویتامینه استفاده راحت از آن است به‌نحوی که نیازی نیست حتماً در بخش کنسانتره‌ی خوراک دام افزوده شود. این محصول می‌تواند به‌صورت افزودنی مصرف شود به‌طوری‌که در مسیری از مرتع و یا بخشی از آخور دام قرار داده شوند تا حیوانات بر حسب نیاز از این محصول استفاده کنند.

خیری، با بیان این‌که با تولید این محصول کشور از واردات محصولات این‌چنینی بی‌نیاز شده است، تصریح کرد: این محصول گلوگاه بسیار مهمی رو نشانه گرفته و می‌تواند مشکلات بخش دامداری سنتی را برطرف کند هم‌چنین چون مانع از  واردات محصولات مشابه خارجی می‌شود از خروج ارز از کشور هم جلوگیری می‌کند.

*تأکید بر یاری مسئولان برای تجاری‌سازی و تولید انبوه این محصول

وی، ادامه داد: براساس برآورد ما تولید داخلی این مکمل ویتامینه نوآورانه دست‌کم سالانه از خروج یک میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فن‌آوری دانشگاه تهران، اظهار امیدواری کرد که این محصول بتواند با فرهنگ‌سازی صحیح جایگاه خودش را در میان قشر دامداران و گاودارهای عمدتا سنتی پیدا کند تا کمکی برای افزایش راندمان تولید مثلی تولیدی و بهبود مصرف خوراک و راندمان مصرف خوراک باشد.

خیری، یادآور شد: برای تجاری‌سازی، تولید انبوه و توزیع سراسری آن در کشور نیازمند یاری مسئولان هستیم.

انتهای پیام