به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، سید مهدی طبائی دبیر کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت در نشستی خبرنگاران گفت: این همایش ابتکار جهاد دانشگاهی و پژوهشکده ترمیم و زخم است که برای ارائه آخرین دستاوردهای علمی و با حضور پژوهشگران و دانشجویان برگزار میشود.
وی در ادامه گفت: زخمها علاوه بر اینکه ناتوانیهای مختلفی را ایجاد میکنند، همچنین، میتوانند اثرات منفی روی جامعه و بهداشت و درمان داشته باشد و به همین دلیل محورهای این کنگره ارائه انواع زخم و روند درمانی آن در این کنگره مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: زخمهای مزمن زخمهایی هستند که بیش از ۶ هفته بگذرد و روند بهبود خوبی نداشته باشد، این زخمها مثل بیماری مزمن دیابت است که بر اساس آخرین تخمینها از هر ۴ نفر یک نفر دچار زخم میشود و نیازمند خدمات درمانی است.
وی با اشاره به اینکه چاقی عامل بعدی ایجاد زخم است، گفت: ایران به عنوان ششمین کشور چاق دنیا و سومین عامل ایجاد زخمها عامل پیری جمعیت است و این امر میتواند جان افراد را در بیماریهای مزمن تهدید کند.
دبیر علمی همایش بین المللی زخم و ترمیم بافت نیز در این نشست گفت: اهمیت زخمها مخصوصا زخمهای مزمن، هم بار مالی برای بیماران و مسولان را به وجود آورده است.
منصوری افزود: یازدهمین همایش بین المللی زخم و بافت از ۳۰ آبان تا ۲ آذر در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود و در این دوره از کنگره ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که ۱۶ مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر ارائه میشود.
وی با اشاره به برگزاری کنگره به صورت بین المللی گفت: فناورانی از کشورهای آمریکا، عراق و استرالیا، ترکیه، روسیه حضور دارند.
دبیر علمی کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت، با بیان اینکه مقالات از فناوران دانشگاهای ترکیه روسیه عراق و آمریکا ارسال شده است افزود: در این کنگره سه روزه ۱۳ صفحه (پنل) ارائه میشود و صفحههای مختلفی از جمله زخم و سرطان، بازتوانی، زخم و پانسمانها برای ترمیم زخمها لیزر و طب بازسازی و بیماریهای پوست از جمله موضوعات صفحه در این کنگره است و مجموعا ۶۷ سخنران توسط محققان جوان و سخنرانهای بین المللی ارائه میشود.
منصوری گفت: همچنین، در حاشیه این کنگره سه کارگاه در حیطه پرستاری و ایمنی برگزار میشود.
وی افزود: زخمهای ناشی از جراحیهای زیبایی و عامل دیگری در زخمهای مزمن محسوب میشود که هم هزینه بیماران را افزایش میدهد و هم هزینه برای جامعه در بر دارد .
منصور جمالی زواره، دبیر علمی دیگر کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت نیز گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد از زخمها مربوط به خالکوبیها است و بسیاری از زخمها را خودمان به وجود میآوریم افرادی که قالی بافی دارند زخم دارند و حتی زخمهای که در حوادث و تصادفات ایجاد میشود.
محسن فاتح دبیر اجرایی همایش بین المللی زخم و ترمیم بافت، گفت: امسال در حاشیه برگزاری همایش فضای نمایشگاهی با حضور ۴۰ شرکت فعال در حوزه زخم حاضر هستند.
وی افزود: علاوه بر برنامه اصلی ۱۱ کارگاه تخصصی که بخشی از آن توسط شرکتها حضور پیدا میکنند و آخرین دستاوردها و فعالیتها در این حوزه ارائه میشود.
دبیر اجرایی همایش بین المللی زخم و ترمیم افزود: آنچه که میتواند به ما کمک کند، اطلاع و آگاهی افراد جامعه است و بایدفرهنگ صحیح مقابله با زخم ترویج پیدا کند و تغییر در سبک زندگی افراد و مدیریت استرسها و تغییر الگوها میتواند اتفاق بیافتد و این تغییر رفتار بدون تکرار مفاهیم صحیح اتفاق نمیافتد.