شناسهٔ خبر: 69651663 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در آستانه یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت مطرح شد؛ در آستانه یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت مطرح شد؛

زخم‌های مزمن چه زخم‌هایی هستند و عامل ایجاد کننده آن‌ها چیست؟

یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت از ۳۰ آبان تا ۲ آذر با هدف بررسی راه‌ها و دستاورد‌های ترمیم زخم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

نشست خبری یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا، با حضور مسئولان مربوطه توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد.

سیدمهدی طبایی، دبیر کنگره در این نشست مطرح کرد: یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت به منظور بررسی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی بافت در کشور و دنیا با حضور دانشجویان، اعضای هیأت علمی و محققان سراسر کشور و مهمانان خارجی برگزار می‌شود.

او ادامه داد: موضوع کنگره، زخم های مختلفی است‌ که امروزه مورد توجه سیستم های بهداشت و درمان دنیا است. زخم ها علاوه بر این که ناتوانی های مختلفی را ایجاد می‌کنند، می‌توانند آثار زیان‌باری بر حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی افراد، خانواده ها و سیستم بهداشت و درمان داشته باشند. بنابراین مهم است که به آن پرداخته شود تا سیستم ها و روش های جدیدی را برای درمان زخم ها در پیش بگیریم.

مهدی طبایی، دبیر کنگره و متخصص پوست، توضیح داد: زخم های مزمن به زخم هایی گفته می‌شوند که بیش از شش هفته از درمان آن‌ها گذشته و بهبود قابل توجهی حاصل نشده است، این زخم‌ها عوامل مختلفی دارند و سردسته آن‌ها دیابت است. دیابت مزمن و مرتبط با سبک زندگی افراد است و شیوع آن زیاد شده و رو به افزایش است.

به گفته وی، شیوع دیابت در جهان حدود ۶/۵ و در ایران حدود ۹/۶ درصد است. در جهان سالانه ۲۶ میلیون نفر به جامعه دیابتی‌ها اضافه می‌شوند و ۴۳ درصد مبتلایان نیز از ابتلای خود آگاهی ندارند. از هر ۴ نفر مبتلا به دیابت یک نفر دچار زخم پای دیابتی می‌شود و از هر ۴ نفر که زخم پای دیابتی دارند، یک نفر منجر به قطع عضو می‌شود.

او گفت: شیوع این قطع عضو و زخم‌های دیابتی در افرادی که فعال خانواده هستند، اقتصاد خانواده را با چالش‌های زیادی مواجه می‌کند.

سالانه ۴۵ میلیون نفر درگیر زخم پای دیابتی می‌شوند

طبایی ادامه داد: ۴۵ میلیون نفر سالانه در دنیا درگیر زخم پای دیابتی می‌شوند و در جستجوی راهکار درمانی هستند. زخم‌های دیابتی ۳۰ درصد مواقع منجر به مرگ و میر می‌شوند که می‌توان گفت از برخی آمار سرطان نیز بیشتر است. به همین دلیل لازم است به زخم‌های مزمن به ویژه زخم‌های دیابتی توجه بیشتری داشته باشیم.

دبیر کنگره زخم و ترمیم بافت در ادامه مطرح کرد: فاکتور‌ خطر دیگر علاوه بر دیابت، چاقی است. چاقی به ویژه به دلیل تغذیه و حالات روحی - روانی و استرس، گریبان گیر جوامع امروز است. ایران ششمین کشور چاق دنیا به حساب می‌آید و این زمینه ساز ابتلا به سایر بیماری‌ها است.

او اضافه کرد: سومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن، خطر پیری جمعیت است. افزایش سن و کاهش جمعیت دیابت را تشدید می‌کند. در کشور ما آمار ابتلا به دیابت در افراد بالای ۶۵ سال، ۲۸ درصد است.

کنگره زخم و ترمیم بافت از ۳۰ آبان تا دوم آذر برگزار می‌شود

دکتر پروین منصوری، متخصص پوست، مو و زیبایی و همچنین دبیر علمی کنگره در ادامه مطرح کرد: به دلیل بار روانی و مالی که زخم‌ها دارند، در طول این سال‌ها زحمات زیادی در زمینه اهمیت به زخم‌ها به ویژه زخم‌های مزمن کشیده شده است. به نظر می‌رسد کنگره توانسته است به هدف خود برسد و ما شاهد تعداد زیادی از محققان و اساتید در کنگره‌های پیش بودیم و امسال هم مقالاتی که به دستمان رسیده اند، نشان می‌دهند این اشتیاق و انگیزه برای درمان زخم وجود دارد.

او گفت: برای یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت که ۳۰ آبان تا دوم آذر در محل تالار ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود، حدود ۲۵۰ مقاله به دبیر خانه کنگره رسیده که ۱۶ مورد از این مقالات به عنوان سخنرانی برتر انتخاب شده‌اند و ۱۴۴ مقاله برای پوستر گذاشته شده اند. ۶۷ سخنران که اساتید داخلی و خارجی هستند در کنگره حضور خواهند داشت. همچنین از کشور‌های استرالیا، آمریکا، عراق، ترکیه و آمریکای جنوبی در کنگره شرکت کننده خواهیم داشت که دستاورد‌های خود را ارائه می‌کنند. مقاله‌های ارسالی نیز از دانشگاه‌های سراسر کشور و همچنین عراق، ترکیه، روسیه و آمریکا بوده اند.

به گفته وی با رایزنی‌های انجام شده، امتیاز بسیار خوبی از طرف اداره بازآموزی وزارت بهداشت برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است.

او همچنین از برگزاری ۱۰ پنل با موضوعات مختلف و سه پنل سخنرانی آزاد با موضوعات و جنبه‌های مختلف خبر داد و گفت: ۳ کارگاه همزمان با کنگره به طور جانبی برگزار خواهند شد.

زخم‌های ناشی از جراحی‌های زیبایی و سوختگی، جزء زخم‌های مزمن هستند

این متخصص پوست همچنین از زخم‌های ناشی از جراحی‌های زیبایی و زخم‌های ناشی از سوختگی، به عنوان زخم‌های مزمن یاد کرد و گفت: زخم‌های ناشی از صدمات سوختگی میزان بستری شدن در بیمارستان را ۲ برابر بیشتر از حالت عادی افزایش می‌دهد.

دبیر علمی کنگره در پایان گفت: امیدوارم کنگره بتواند با اطلاعات علمی که در اختیار شرکت کنندگان، متخصصان، محققان و دانشجویان می‌گذارد بتواند ما را به رسالت کنگره، که جهانی بی زخم است برساند.

 

برچسب‌ها: