شناسهٔ خبر: 69617227 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

درمان یبوست با روغن نارگیل - اکونیوز

اقتصاد ایران: روغن نارگیل برای درمان یبوست می تواند موثر باشد زیرا پوشش روده را تسکین بخشیده و به دفع آسان غذا کمک می کند. همچنین به تولید باکتری های خوب در روده کمک می کند که می تواند به هضم بهتر کمک کند. با این حال، باید توجه داشت که هر کسی که می‌خواهد از روغن نارگیل برای رفع یبوست استفاده کند، ابتدا باید مطمئن شود که از آن در مقادیر بسیار کم استفاده کرده و واکنش بدن را مشاهده کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث شاتز، در حالی که بسیاری از داروهای بدون نسخه برای مقابله با یبوست وجود دارد، اگر رویکرد طبیعی تری را ترجیح می دهید، روغن نارگیل می تواند گزینه جدید و مناسب شما باشد.

استفاده از روغن نارگیل برای درمان یبوست فواید زیادی مانند کمک به سهولت عبور غذا و همچنین تولید باکتری های سالم در روده دارد. البته باید توجه داشت که استفاده زیاد از روغن نارگیل می تواند منجر به بروز عوارض معده شود. اما چطور باید از روغن نارگل به شکلی صحیح استفاده کنیم؟


یبوست چیست؟

مشکل در دفع مدفوع به عنوان یبوست طبقه بندی می شود و علائمی دارد  مانند اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته.  مدفوع دفع شده نیز اغلب سفت و خشک است و به سختی دفع می شود. پلتفرم ملی اطلاعات سلامت اسکاتلند NHS Inform می گوید برخی از علائم رایج یبوست همراه با مدفوع خشک و سفت عبارتند از نفخ، احساس بیماری و همچنین از دست دادن اشتها. در صورتی که این وضعیت بیش از یک هفته ادامه یابد، یبوست مزمن نامیده می شود که نیاز به ارزیابی توسط پزشک دارد.

روغن نارگیل برای درمان یبوست

روغن نارگیل می تواند یک درمان خانگی موثر برای یبوست باشد. در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا روغن نارگیل برای درمان یبوست موثر است:

1. اثر روان کننده دارد

روغن نارگیل یک روان کننده طبیعی روده است، از این رو به حرکت راحت مدفوع در روده کمک می کند. چنین خاصیتی برای افرادی که مدفوع سفت یا خشک دارند به ویژه افرادی که هنگام دفع مدفوع زور می‌زنند مفید باشد. در این مطالعه که در مجله اروپایی تغذیه منتشر شده است، به حرکات و انتقال غذا از طریق معده، روده کوچک و همچنین روده بزرگ کمک می کند.

2. هضم غذا را بهبود می بخشد

یکی از بزرگترین مزایای روغن نارگیل این است که دارای اسید لوریک است، نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط ​​که هضم را بهبود می بخشد. این چربی‌ها به خوبی جذب می‌شوند و بنابراین برای تقویت حرکت روده‌ها و کمک به سیستم برای از بین بردن رکود غذا که اغلب علت یبوست است، استفاده می‌شوند. بر اساس مطالعه ای که در مجله پزشکی غنا به نقل از موسسه ملی سلامت ایالات متحده منتشر شده است، روغن نارگیل منبع غنی اسید لوریک می باشد.


3. به دفع راحت مدفوع کمک می کند

روغن نارگیل به کبد کمک می کند تا شروع به ترشح صفرا کند و فرآیند گوارش را بهبود بخشد و به تجزیه چربی ها کمک می کند. این ویژگی منجر به عبور راحت مدفوع می شود.

مطالعه ای که در مجله Neurogastroenterology and Motility منتشر شده است، بیان می کند که کاهش اسید صفراوی می تواند منجر به یبوست شود. با روغن نارگیل، جریان صفرا افزایش می یابد که به امولسیون شدن چربی ها بعد از غذا کمک می کند، بنابراین به هضم و جذب غذاهای پرمغذی کمک می کند.


4. به تعادل باکتری های روده کمک می کند

به لطف اثرات ضد میکروبی روغن نارگیل، مصرف آن باعث تعادل باکتری های سالم روده می شود. نه تنها هضم غذا از این طریق بهبود می یابد، بلکه یبوست نیز به دلیل باکتری های سالمی که به حرکت کمک می کنند، بهبود می یابد. علاوه بر این، مصرف غذاهای پر فیبر نیز می تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند.


5. مواد مغذی بهتر و بیشتر جذب می شوند

مصرف روغن نارگیل می تواند به جذب بهتر مواد مغذی کمک کند و می تواند فرآیندهای بدن مانند هضم را بهبود بخشد و همچنین سلامت روده را بهبود بخشد و مشکلاتی مانند یبوست را حل کند. مطالعه ای که در مجله پزشکی غنا به نقل از NIH ایالات متحده منتشر شده است، بیان می کند که روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب اشباع شده با زنجیره متوسط ​​مانند اسید لوریک است که اجازه می دهد تا مواد مغذی مستقیماً از روده جذب شده و به کبد ارسال شوند.


چگونه از روغن نارگیل برای درمان یبوست استفاده کنیم؟

راه های زیادی برای استفاده از روغن نارگیل برای درمان یبوست وجود دارد. مانند:

  • مصرف مستقیم: اگر 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل بکر اول صبح مستقیماً با معده خالی مصرف شود به حرکت روده کمک می کند.
  • با آب گرم مخلوط کنید: اضافه کردن 1 قاشق غذاخوری شیر نارگیل به یک لیوان آب گرم یا چای گیاهی می تواند بلافاصله روده را به طور موثری تسکین دهد.
  • در اسموتی ها یا غذاها: روغن نارگیل را می توان در اسموتی ها، سوپ ها یا سالادها در رژیم غذایی گنجاند که به رفع مشکل یبوست کمک می کند.


عوارض مصرف روغن نارگیل برای یبوست چیست؟

برخی از عوارض ممکن است در اثر استفاده از روغن نارگیل برای یبوست ایجاد شود. در حالی که برخی از افراد ممکن است روغن نارگیل را برای یبوست به عنوان یک راه حل موثر بیابند، برای برخی دیگر نیز می تواند منجر به بیماری های شکمی شود. 

مشکلان گوارشی ممکن است با استفاده بیش از حد از روغن نارگیل رخ دهد که می توانند از اسهال و گرفتگی عضلات تا حالت تهوع در صورت مصرف بیش از حد متغیر باشند.

مصرف بیش از حد روغن نارگیل رژیمی همچنین می تواند توزیع یکنواخت تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط ​​(MCTs) را در رژیم غذایی افراد مختل کند که می‌تواند زنگ خطر باشد، به‌ویژه برای افرادی که از پانکراتیت رنج می‌برند یا حتی کسانی که رژیم‌های غذایی کم‌چرب دارند.

علاوه بر این، مصرف روغن نارگیل می تواند منجر به بروز احساس «سیری» شود و این می تواند منجر به عادات غذایی نامنظم شود.برخی افراد به روغن نارگیل حساس هستند که می‌تواند منجر به عوارض جانبی مانند بثورات پوستی یا مشکلات تنفسی شود.

دوز مناسب روغن نارگیل برای درمان یبوست 

توصیه می شود با 1 قاشق چای خوری روغن نارگیل بکر در روز شروع کنید و در صورت لزوم، آن را به 1-2 قاشق غذاخوری افزایش دهید. توجه به واکنش بدن ضروری است. در صورت ناراحتی روده یا اسهال، باید میزان مصرف روغن نارگیل را کاهش داد.

آیا می توانید هر روز روغن نارگیل برای رفع یبوست مصرف کنید؟

روغن نارگیل برای یبوست مفید است و به دلیل خواص طبیعی آن می توان هر روز مصرف کرد، اما باز هم در حد اعتدال. یک یا دو قاشق غذاخوری در روز برای اکثر افراد کاملاً بی خطر خواهد بود. با این حال، زمانی که فرد از روغن نارگیل برای دوره های طولانی استفاده می کند، باید محتاط باشد و در صورت نیاز باید آن را با رژیم غذایی مناسب و مصرف آب فراوان تکمیل کند. علاوه بر این، بسیاری از غذاها باعث یبوست می شوند باید از اینها پرهیز کرد.


چه کسانی نباید روغن نارگیل برای یبوست بخورند؟

افرادی که مستعد تحریک دستگاه گوارش، حساسیت به نارگیل و بیماری های قلبی عروقی هستند، نباید از روغن نارگیل به دلیل سطوح بالای چربی های اشباع شده استفاده کنند. کسانی که از بیماری‌هایی مانند IBs رنج می‌برند نیز نباید از روغن نارگیل برای تسکین یبوست استفاده کنند، مگر اینکه توسط پزشکشان تجویز شده باشد. این روغن برای افرادی که تمایل به اسهال دارند نیز ایده آل نیست.

برچسب‌ها: