جوان آنلاین: استقبال هنرمندان موسیقی پاپ به درآمدزایی، پویایی و شادابی جشنواره کمک میکند و طبیعتاً از این موضوع استقبال میشود و حتی در بخش موسیقی رپ نیز اگر به شرط سلامت و با فرهنگ خانواده ایرانی متناسب باشد، این بخش را نیز در کنار موسیقی جاز و راک اضافه خواهیم کرد.
به گزارش «جوان» از روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، رضا مهدوی، دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در خصوص حضور هنرمندان موسیقی دستگاهی در جشنواره چهلم فجر اظهار کرد: یکی از اهداف در چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر جذب حداکثری، خصوصاً از نوازندگان و گروههای موسیقی دستگاهی است، چرا که شاکله اصلی و زیرشاخه موسیقی کشور، موسیقی دستگاهی است؛ عزیزان تکنواز، اجراهای دونوازی و همنوازی و عزیزانی که گروه تشکیل دادهاند و نخستینبار است در جشنواره حضور پیدا میکنند. جشنواره بینالمللی موسیقی فجر برای کنسرت تمامی گروههای موسیقی بهویژه ردیف دستگاهی، یکی از بهترین صحنهها و جایگاههاست.
مهدوی درباره نگاه ویژه به موسیقی بانوان همانند دوره قبل گفت: امسال در نظر داریم تعداد بانوان را در چهلمین جشنواره نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و از دوره قبل این بخش را احیا کردیم تا گروههای مختلف اعم از پیشکسوتان و جوانان از تمام نقاط کشور با گرایشهای مختلف موسیقایی در بخشهای مختلف حضور پیدا کنند.
وی در خصوص بخش پاپ و دیگر گونههای موسیقی افزود: در بخشهای دیگر مانند غیررقابتی نیز موسیقی مردموار یا همان پاپیولار است که سال گذشته یک سالن در جنوب شهر به سالنهای این بخش اضافه کردیم و اگر استقبال بیشتر شود احتمال میرود امسال به سه سالن افزایش یابد. در صورتی که جشنواره مستقل موسیقی پاپ و تلفیقی ایرانی ایجاد نشود به جایزه «محسن چاووشی» در موسیقی فجر میاندیشیم. استقبال هنرمندان موسیقی مردموار به درآمدزایی، پویایی و شادابی جشنواره کمک میکند و طبیعتاً از این موضوع استقبال میشود و حتی در بخش موسیقی رپ نیز اگر به شرط سلامت و با فرهنگ خانواده ایرانی متناسب باشد این بخش را نیز در کنار موسیقی جاز و راک اضافه خواهیم کرد و به شرط استقبال روی صحنه خواهند آمد و تمامی اینها پاسخ به نیازهای توده مردم دوستدار انواع موسیقی در این جشن فاخر و بزرگ است.
مهدوی در مورد وجود دو جایزه دیگر در جشنواره چهلم گفت: در بخش آهنگسازی و اجرای صحنهای موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی، با اجازه استادان نمونه و چهره ماندگار احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی به عنوان دو بزرگمرد موسیقی ایران که در جهان نیز شناختهشده هستند، دو جایزه ویژه احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی را خواهیم داشت. جایزه احمد پژمان به نفر یا گروه برگزیده موسیقی کلاسیک غربی و جایزه فرهاد فخرالدینی به نفر یا گروه برگزیده موسیقی دستگاهی با رعایت شعار «وفاق ملی» تقدیم میشود که این اتفاق، پدیدهای نو در جشنواره بینالمللی موسیقی فجر خواهد بود.
دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر در ادامه در خصوص اهمیت حضور گروههای نوجوان خاطرنشان کرد: در بخش غیررقابتی جشنواره «کودک و نوجوان» را هم داریم که سال گذشته برای نخستینبار در رده سنی هفت تا ۱۸ سال برگزار شد و کودکان و نوجوانانی را که تکنوازی و دونوازی داشته باشند یا نهایتاً همنوازی داشته باشند، در جشنواره شاهد خواهیم بود، البته با قوت بیشتر. این موضوع باعث میشود عزیزان هنرمند قوت قلب پیدا کنند و با اعتمادبه نفس بالاتر بتوانند در مهمترین جشنواره موسیقی کشور جایگاه داشته باشند و علاوه بر اجراهایی که در جشنوارههای موسیقی جوان، امیرجاهد، نوای خرم و دیگر جشنوارهها داشتهاند، در این جشنواره نیز حضور مؤثرتر پیدا کنند و خروجی آنها از جشنواره بینالمللی موسیقی فجر میتواند جایگاه و شخصیتی درخور به آنها در اجتماع و مجامع هنری بدهد. جشنواره بینالمللی موسیقی فجر را به یک گروه سنی یا به یک گونه موسیقی نباید خلاصه کرد و قطعاً کودکان و نوجوانان و بانوان جایگاه ویژهای خواهند داشت. سال گذشته بهصورت جدی به آن پرداختهایم و امیدوارم سالهای سال این بخش در جشنواره جایگاه ویژه داشته باشد و انشاءالله در سالنهای معتبر و مجهز به بهترین نحو برگزار کنیم.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۹بهمنماه سال جاری برگزار میشود.
رضا مهدوی، دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر خبر داد
حضور مشروط موسیقی رپ در جشنواره فجر
روزنامه جوان
مهدوی درباره نگاه ویژه به موسیقی بانوان همانند دوره قبل گفت: امسال در نظر داریم تعداد بانوان را در چهلمین جشنواره نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و از دوره قبل این بخش را احیا کردیم تا گروههای مختلف اعم از پیشکسوتان و جوانان از تمام نقاط کشور با گرایشهای مختلف موسیقایی در بخشهای مختلف حضور پیدا کنند.
صاحبخبر -
∎
نظر شما