به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین افشین با تبریک تزریق موفق ماهوارههای هدهد و کوثر در مدار ۵۰۰ کیلومتری که بامداد امروز توسط ماهواره بر سایوز از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند، افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علاوه بر خدمات پشتیبانی و حمایتهای معنوی از شرکت امیدفضا به عنوان یک شرکت دانش بنیان و اعطای تسهیلات مختلف در زمینه اخذ مجوزهای بهره برداری از وزارت صمت و امور گمرکی از ابتدای شکل گیری طرح ساخت ماهواره کوثر در این شرکت و در ادامه ماهواره هدهد از این طرحها به طور ویژه حمایت کرده است.
وی با اشاره به رویکرد حمایتی معاونت علمی در دوره جدید اضافه کرد: براساس نمونه جدید مکاتباتی که با وزارت ارتباطات انجام شده است با پیش خرید تصاویر ارسالی از این ماهوارهها از پیشبرد این قبیل برنامهها حمایت میشود. بحث بیمه طرحهای فضایی هم که از درخواستهای فعالان بخش خصوصی حوزه فضایی است در معاونت علمی در دست پیگیری است.
ماهواره بر سایوز حامل ۵۳ ماهواره از جمله نخستین ماهوارههای ساخت بخش خصوصی (شرکتهای دانش بنیان) ایران به نامهای هدهد و کوثر، ساعت ۲:۴۸ بامداد امروز سه شنبه ۱۵ آبان ماه از پایگاه فضایی وستوچنی به فضا پرتاب شد.
حسین شهرابی فراهانی، مدیرعامل مجموعه فضایی امیدفضا هم گفت: بر مبنای شواهد تله متری دریافتی از پرتابگر و سایر شواهد، جدایش و تزریق مداری ماهوارههای هدهد و کوثر در ساعت ۷ صبح امروز ۱۵ آبان با موفقیت انجام شد.
این موفقیت به مفهوم آن است که پرتابگر کار خود را به درستی انجام داده ضمن آنکه محفظه نگهدارنده ماهوارههای هدهد و کوثر نیز که ساخت مجموعههای دانشبنیان ایرانی هستند به طور کامل وظایف خود را انجام دادند.
ماهواره کوثر اولین محصول فضایی شرکت دانش بنیان امیدفضاست که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ آغاز شد. این ماهواره ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته است. ماهواره کوثر از استاندارد ماهوارههای مکعبی پیروی میکند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت میشود. ماموریت اصلی ماهواره کوثر از نوع سنجشی در حوزههای کشاورزی، محیط زیست و نقشه برداری است و مجهز به دوربینهایی در طیف NIR و RGB با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD است.
ماهواره هدهد نیز یکی دیگر از محصولات شرکت دانش بنیان امید فضاست که یک ماهواره با استاندارد ماهوارههای مکعبی با وزنی حدود ۴ کیلوگرم است. ارتفاع مدار این ماهواره نیز ۵۰۰ کیلومتر است. ماموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات ارتباطی و اینترنت اشیا باند باریک است.
حمایت ویژه معاونت علمی از دانشبنیانهای حوزه ماهواره و فضا
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به حمایتهای این معاونت از تولید ماهوارههای هدهد و کوثر در شرکت دانش بنیان امید فضا بر حمایت ویژه معاونت علمی از شرکتهای دانش بنیان و فناور فعال در حوزه فضایی تاکید کرد.
صاحبخبر -
∎