به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مدیرعامل شرکت دانشبنیان امیدفضا درباره پرتاب ۲ ماهواره «کوثر» و «هدهد» بامداد سه شنبه گفت: امروز ۲ ماهواره را در مدار قرار میدهیم و این اقدام گام بزرگی برای تشکیل منظومه ماهوارهای به شمار می آید.
بامداد سهشنبه ۱۵ آبان، تعدادی از اعضای تیم سازنده ماهوارههای «کوثر» و «هدهد» در مراسم پیش از پرتاب این دو ماهواره که با حضور رئیس سازمان فضایی ایران، اعضای تیم سازنده ماهوارهها و خبرنگاران درباره این ماهواره توضیحاتی را ارائه دادند.
«حسین شهرابی» مدیرعامل شرکت امید فضا گفت: سال ۹۸ با مشارکت چند شرکت دیگر فرایند طراحی و ساخت ماهواره کوثر را آغاز کردیم. سه سال بعد ۲ شرکت جدا شدند و «امید فضا» و «دیدهپرداز صبا» به عنوان دو شرکت دیگر کار را پیش بردیم.
وی افزود: در اوایل کار فضای فیزیکی هم نداشتیم و به دنبال جایی بودیم که بتوانیم انجا کار کنیم. در نهایت با تسهیلاتی که از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور دریافت کردیم توانستیم مکانی را اجاره کنیم.
شهرابی خاطرنشان کرد: فرایند طی شد تا به مرحله پرتاب رسیدیم. اصرار ما بر این بود که یک پرتاب بینالمللی را به ثبت برسانیم تا این مسیر را باز کنیم. با کمک دوستان «مرکز همکاریها» این کار شکل گرفت و به عنوان یک سازنده داخلی برای نخستین بار توانستیم قرارداد بینالمللی پرتاب را منعقد کنیم. سالهای بسیاری بود که ما گزینه ساخت ماهواره و ماهوارهبر را همراه با یکدیگر پیش میبردیم. با این اتفاق توانستیم پیشرفت سریعتری را شکل بدهیم.
در ادامه «محمد فقیه ایمانی» مدیرعامل شرکت دیدهپرداز صبا تاکید کرد: در حال آماده شدن برای یک رویداد مهم برای کشور هستیم. حدود ۱۵ سال قبل در حوزه ساخت زیر سیستمهای فضایی کار خود را آغاز کردیم. در سال ۹۸ فعالیت جدیدی را در حوزه ساخت زیرسیستمهای ماهواره شروع کردیم.
به گزارش ایرنا، تا ساعتی دیگر و در بامداد سهشنبه ۱۵ آبان، ماهواره سنجشی «کوثر» و «هدهد» که توسط بخش خصوصی دانشبنیان ساخته شده، با ماهوره بر سایوز روسی، به فضا پرتاب میشود.
ماهواره کوثر نخستین محصول فضایی شرکت امیدفضا است که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ آغاز شد، این ماهواره از استاندارد ماهوارههای مکعبی پیروی میکند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت میشود.
ماهواره «کوثر» که ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و عمر مداری آن بیش از ۳ سال تخمین زده شده، مجهز به دوربینهایی در طیف NIR و RGB و نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD (فاصله نمونهبرداری از زمین) است که به معنای پیشرفتهترین ماهواره تا سال ۱۴۰۰ در ایران است.