شناسهٔ خبر: 69485483 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

راز جوانی چِشم با مصرف این آجیل

صاحب‌خبر -
گروه علمی: می‌خواهید چشمان سالم و بینایی تیزی داشته باشید؟ مطالعه جدید نشان می‌دهد که اضافه کردن پسته به رژیم غذایی روزانه می‌تواند گامی مهم در این مسیر باشد.به گزارش ایسنا، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد مصرف پسته به خاطر محتوای بالای لوتئین، از چشم در برابر آسیب‌های ناشی از سن محافظت می‌کند و سلامتی چشم را بهبود می‌دهد.

مطالعه اخیر پژوهشگران دانشگاه تافتس نشان می‌دهد مصرف روزانه پسته ممکن است به مقدار زیاد برای سلامت چشم مفید باشد. این بهبود به افزایش تراکم رنگدانه‌های ماکولای چشم (MPOD) نسبت داده می‌شود که به خاطر محتوای لوتئین پسته است. لوتئین رنگدانه‌ای گیاهی است که نقشی حیاتی در محافظت از چشم در برابر آسیب ناشی از سن و نور آبی ایفا می‌کند.

مطالعه جدید که در قالب کارآزمایی کنترل‌شده تصادفی انجام شد، نشان داد در مقایسه با رژیم غذایی معمولی بدون پسته، خوردن ۵۷ گرم پسته در روز به مدت ۱۲ هفته به عنوان بخشی از رژیم غذایی عادی منجر به افزایش قابل‌توجه MPOD در افراد میانسال تا مسنی شد که مشکل سلامتی خاصی نداشتند.

شاخص MPOD معیار مهمی برای سلامت چشم است، زیرا از شبکیه محافظت می‌کند و با کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن که یکی از دلایل اصلی نابینایی در افراد سالخورده است، همراه است. یافته‌های کلیدی محققان به شرح زیر است:

افزایش MPOD: شرکت‌کنندگانی که هر روز پسته مصرف می‌کردند، پس از شش هفته افزایش قابل‌توجهی را در MPOD نشان دادند و این تاثیر در طول ۱۲ هفته مطالعه ادامه داشت.

منبع طبیعی لوتئین: پسته تنها مغز گیاهی است که منبع خوبی از لوتئین محسوب می‌شود. لوتئین آنتی‌اکسیدانی قوی است که به محافظت از سلامت چشم‌ها کمک می‌کند.

پتانسیل پیشگیری از AMD: مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف منظم پسته می‌تواند رویکرد غذایی طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) باشد.

نقش منحصربه‌فرد لوتئین پسته در سلامت چشم
لوتئین موجود در پسته با فیلتر کردن نور آبی و عمل به‌عنوان آنتی‌اکسیدان در چشم نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشم ایفا می‌کند. مطالعه جدید نشان داد مصرف پسته مقدار مصرف لوتئین شرکت‌کنندگان را تقریبا دو برابر کرد و سطح لوتئین پلاسمای آن‌ها را افزایش داد.

در این مطالعه شرکت‌کنندگان به گونه‌ای انتخاب شدند که به‌طور معمول لوتئین زیادی در رژیم غذاییشان وجود نداشته باشد و مصرف ۵۷ گرم پسته در طول روز سطح لوتئین خون شرکت‌کنندگان را در عرض شش هفته به سرعت افزایش داد.پژوهشگران می‌گویند با گنجاندن یک مشت پسته در رژیم غذایی خود می‌توانید مصرف لوتئین را که برای محافظت از چشم شما حیاتی است، افزایش دهید. پسته منبع خوبی از چربی‌های سالم است که احتمالا موجب می‌شود لوتئین بهتر توسط بدن جذب شود.

فواید بیشتر لوتئین برای سلامتی
لوتئین موجود در پسته علاوه بر حمایت از سلامت چشم، ممکن است برای عملکرد مغز نیز مفید باشد. به‌گفته‌ی نویسندگان مطالعه، لوتئین از سد خونی‌مغزی عبور می‌کند و در آن‌جا ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کند.لوتئین در مغز نیز به‌طور انتخابی انباشته می‌شود و ممکن است در کاهش خطر ابتلا به زوال شناختی نقش داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهند سطوح بالاتر لوتئین با عملکرد شناختی بهتر ازقبیل حافظه و سرعت پردازش مرتبط است.
این مطالعه تحت حمایت مالی پسته‌کاران آمریکایی انجام شد که هیچ نقشی در طراحی، انجام و یا تفسیر نهایی مطالعه نداشتند.

برچسب‌ها:

نظر شما