به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین مقیمیحاجی؛ معاون پژوهش حوزههای علمیه سوم آبانماه در مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره علامه حلی در مدرسه علمیه معصومیه(س) قم با بیان اینکه با وجود محدودیت و سختیها در امر پژوهش، روند پژوهش را در حوزه رو به رشد میبینیم، گفت: امروز اگر حتی نگاه کمی به مقالات و کتب و پایاننامهها بیندازیم، این فرایند رو به رشد را خواهیم دید؛ امروز 130 نشریه علمی پژوهشی، 82 نشریه تخصصی تولید میشود؛ در سال 1402، 120 نشریه آموزشی داشتیم و امسال به بیش از 180 نشریه رسیده است.
مقیمیحاجی افزود: در سطح کلان 200 نشریه علمی پژوهشی ترویجی و تخصصی داریم که نشاندهنده رویکرد حوزه به پژوهش و دانش است و این روند مبارک باید طی شود. در جشنواره علامه حلی هم از هزار مقاله شروع کردیم، ولی امروز بیش از ۱۰ هزار مقاله فقط در بخش آقایان به دبیرخانه ارسال میشود و نزدیک به این تعداد مقاله هم از سوی بانوان ارسال شده است.
استاد حوزه علمیه گفت: در سال جاری با وجود اینکه حوزه خواهران به صورت آزاد میتوانند در دبیرخانه حضور یابند، حضور 1700 نفر از آنان را در جشنواره داشتیم و در مجموع بیش از 18 هزار مقاله به پانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی ارسال شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه با بیان اینکه طلاب در سطح یک و دو باید بتوانند به ابزار نوین پژوهش آشنا شده و پختگی قلم پیدا کنند تا در دوره سطح 3 و 4 از این مهارت استفاده کنند، اظهار کرد: برای این کار کارگاههای مهارتی افزایش یافته است؛ در سال 1400 این کارگاهها به صورت ضمن آموزشی به هزار عدد نمیرسید، ولی امسال برای بیش از 3900 در 60 هزار نفر ساعت کارگاه عملی تشکیل شده است و این کارگاهها بعضا از 13 تا 20 ساعت بوده است.
مقیمیحاجی با بیان اینکه رشد برپایی کارگاه در استانها که با همکاری ستاد برگزار شده است در طول سال هم ادامه خواهد یافت، تصریح کرد: برنامههای متعددی هم برای تشویق استادان به ورود به امر پژوهش طراحی شده است که از جمله افزایش شهریه تکمیلی اساتید تمام وقت به 25 درصد از جمله این کارها است. تربیت مربی پژوهش هم از دیگر فعالیتها است و در این راستا سرفصل لازم در قالب یک کتاب کاربردی عملی نوشته شد و درخواست ما این است که این کتاب محور تدریس در کلاسها قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه از سال 1400 تاکنون 16 دوره کتاب تربیت مربی پژوهش تدریس شده است، افزود: بیش از 200 استاد تاکنون توانستهاند به کارگاه 110 ساعته ما راه یابند. در این دوره برای اولین بار کد استاد مهارتهای پژوهشی فعال شد که از مزایای سایر استادان برخوردار خواهند شد. بخش اساتید جشنواره علامه حلی هم از دیگر کارها در راستای ارتقای سطح پژوهشی طلاب انجام شده است.
وی با بیان اینکه رشد جشنواره علامه حلی از برنامههای جدی ماست، اضافه کرد: زمانبندی برگزاری جشنواره امر مهمی است، یعنی باید جشنواره در هر سال در همان سال خاتمه یابد و به سال بعد موکول نشود، لذا از دبیرخانههای استانی میخواهیم تا بخش مدرسهای را سرعت ببخشند و پشتیبانی لازم را از دبیرخانه استانی داشته باشند تا روند امور به موقع صورت گیرد.
انتهای پیام