شفاآنلاین: سلامت > فلفلدلمهای قرمز تازه و خام بیشتر از آب تشکیل شده است؛ به طوری که ۹۲ درصد از آن آب است. این نوع فلفل همچنین کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین و چربی دارد. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم فلفلدلمهای قرمز به شرح زیر است.
کالری | ۳۱ |
آب | ۹۲ درصد |
پروتئین | ۱ گرم |
کربوهیدرات | ۶ گرم |
شکر | ۴.۲ گرم |
فیبر | ۲.۱ گرم |
چربی | ۰.۳ گرم |
در ادامه چند نکته دربارهی ارزش غذایی فلفلدلمهای قرمز آورده شده است.
۱. کربوهیدرات
بخش زیادی از کالری فلفلدلمهای قرمز از کربوهیدرات موجود در آن گرفته میشود.
۱۰۰ گرم فلفلدلمهای قرمز حاوی ۶ گرم کربوهیدرات است. کربوهیدراتهای این فلفل بیشتر قندهایی مانند گلوکز و فروکتوز هستند که مسؤول مزهی شیرین فلفلدلمهای قرمز رسیده به شمار میروند. این میوه (یا سبزی) همچنین مقدار کمی فیبر دارد. فیبر یک مادهی مغذی است که میتواند شما را برای مدت زمان طولانیتر سیر نگه دارد.
۲. ویتامینها و مواد معدنی
فلفلدلمهای قرمز غنی از ویتامینها و مواد معدنی است که در ادامه به آنها اشاره کردهایم.
۱. ویتامین C
یک عدد فلفلدلمهای قرمز متوسط ۱۶۹ درصد از نیاز روزانهی بدن به ویتامین C را برطرف میکند. نام ویتامین C که میآید، یاد پرتقال میفتیم، اما جالب است بدانید فلفلدلمهای قرمز هم یکی از غنیترین منابع ویتامین C به شمار میرود.
۲. ویتامین B6
پیریدوکسین یکی از رایجترین انواع ویتامین B6 محسوب میشود. ویتامین B6 برای شکلگیری گلبولهای قرمز خون ضروری است.
۳. ویتامین K1
ویتامین K1 نوعی از ویتامین K است که برای سلامت استخوانها و همچنین شکلگیری لختهی خون جهت پیشگیری از خونریزی زیاد هنگام جراحت اهمیت دارد.
۴. پتاسیم
پتاسیم یک مادهی معدنی ضروری است که شاید سلامت قلب را افزایش دهد.
۵. فولات
فولات که بهعنوان ویتامین B9 هم شناخته میشود، عملکردهای مختلفی را در بدن انجام میدهد. مصرف فولات به اندازهی کافی طی دوران بارداری اهمیت زیادی دارد.
۶. ویتامین E
ویتامین E یک آنتیاکسیدان قوی به شمار میرود که برای سلامت عضلات و عصب ضروری است. بهترین منابع غذایی این ویتامین محلول در چربی شامل روغنها، مغزها، دانهها و سبزیجات میشود.
۷. ویتامین A
فلفلدلمهای قرمز مقدار زیادی بتاکاروتن است که بدن آن را تبدیل به ویتامین A میکند.
۳. ترکیبات گیاهی فلفلدلمهای قرمز
فلفلدلمهای قرمز غنی از آنتیاکسیدانهای مختلف، بهویژه کاروتنوئیدها است. در ادامه چند نکته دربارهی ترکیبات گیاهی موجود در فلفلدلمهای قرمز آورده شده است.
۱. کپسایسین
فلفلدلمهای قرمز حاوی مقدار زیادی کپسایسین است. کپسایسین نوعی آنتیاکسیدان قوی است که علت مزهی منحصربهفرد این فلفل محسوب میشود.
۲. ویولاگزانتین
این ترکیب در تمام انواع فلفل دلمهای وجود دارد، اما فلفلدلمهای زرد حاوی مقدار بسیار زیادی از آن است.
۳. لوتئین
لوتئین یک نوع ترکیب گیاهی است که ممکن است سلامت چشمها را بهبود ببخشد.
۴. کوئرستین
مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که این آنتیاکسیدان پلیفنولی ممکن است به پیشگیری از بعضی از بیماریهای مزمن از جمله بیماری قلبی و سرطان کمک کند.
۵. لوتئولین
لوتئولین شبیه به کوئرستین است. این ترکیب یک آنتیاکسیدان پلیفنولی است که اثرات مفیدی روی سلامتی بدن دارد.
۴. آنتیاکسیدانها
فلفلدلمهای قرمز منبع عالی آنتیاکسیدانها به شمار میرود که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکنند. این نوع فلفل حاوی آنتیاکسیدانهای مختلفی است که از جملهی آنها میتوانیم به کوئرستین، لوتئولین، ویتامین C، بتاکاروتن و لیکوپین اشاره کنیم. این ترکیبات به پیشگیری از آسیب اکسیداتیو کمک میکنند که این موضوع در پیشگیری از بعضی از عارضهها مانند بیماریهای زیر مفید است.
- سرطان
- دیابت
- آبمرواید
- بیماری قلبیوعروقی
- آلزایمر
- بیماری پارکینسون
فلاونوئیدهای موجود در فلفلدلمهای قرمز از طریق کمک به پیشگیری از اکسیداسیون چربیهای ضروری داخل سلولهای مغز، به محافظت از این سلولها کمک میکنند.
خواص فلفلدلمهای قرمز برای سلامتی بدن
فلفلدلمهای قرمز فواید زیادی برای بدن، پوست و مو دارد که در ادامه بهصورت جداگانه به آنها میپردازیم. این فلفل نه تنها غذاها را خوشرنگ و خوشمزه میکند، بلکه به بدن مواد مغذی زیادی هم میدهد.
اگرچه افراد بیشتر فلفلدلمهای سبز را مصرف میکنند، اما فلفلدلمهای قرمز بسیار مغذیتر است و مزهی شیرینتری دارد. در ادامه خواص فلفلدلمهای قرمز برای بدن را در اختیارتان قرار میدهیم.
۱.فلفلدلمهای قرمز یک گزینهی عالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی است. این میوه آنتیاکسیدانها و مواد مغذی زیادی دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در این فلفل با سموم محیطی و انحطاط سلولی مبارزه میکنند. این ترکیبات از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کرده و از این طریق از انواع مختلف سرطانها از جمله سرطانهای معده، رودهی بزرگ، سینه و… پیشگیری میکنند.
۲. فلفلدلمهای یکی از سرشارترین منابع ویتامین C محسوب میشود؛ به طوری که ۳۰۰ درصد از نیاز روزانهی بدن به این ویتامین را برطرف میکند. ویتامین C نه تنها یک آنتیاکسیدان قوی است، بلکه برای جذب بهتر آهن هم ضروری است. اگر دچار کمبود آهن هستید، میتوانید فلفلدلمهای قرمز را در رژیم غذایی خود جای دهید.
۳. خوردن فلفلدلمهای بهعنوان میان وعده به درمان و پیشگیری از التهاب بدن کمک میکند. اگر دچار استرس یا خستگی هستید، برای افزایش انرژی بدنتان این میوه را بخورید.
۴. ترکیب ویتامین B6 و منیزیم موجود در فلفلدلمهای قرمز به کاهش اضطراب، بهویژه اضطراب ناشی از سندرم پیش از قاعدگی کمک میکند. ویتامین B6 یک ترکیب ادرارآور طبیعی است و برای کاهش نفخ و پیشگیری از فشار خون بالا مفید است.
۵. فلفلدلمهای منبع عالی ویتامین A محسوب میشود؛ به طوری که یک فنجان از این فلفل ۷۵ درصد از نیاز روزانهی بدن به ویتامین A را رفع میکند. ویتامین A یک مادهی مغذی بوده که در افزایش سلامت بینایی، بهویژه بینایی در شب مفید است. این میوه به قرنیه در درست عمل کردن و پیشگیری از آبمروارید کمک میکند.
۶. یکی دیگر از خواص فلفلدلمهای قرمز کمک به کاهش وزن است. یک فنجان فلفلدلمهای قرمز خرد شده فقط ۳۱ کالری دارد و هیچ چربی یا کلسترولی ندارد. علاوه بر این مصرف این نوع فلفل به سوزاندن کالری بیشتر کمک میکند، چون میتواند ترموژنزیس را فعال کند و سوختوساز بدن را افزایش دهد. فلفلدلمهای قرمز بر خلاف انواع دیگر فلفلها، بدون افزایش ضربان قلب یا فشار خون، متابولیسم بدن را بالا میبرد.
۷. نصف فنجان فلفلدلمهای قرمز تقریبا ۱ گرم فیبر دارد. فیبر به هضم و حفظ سطح کلسترول خون در محدودهی طبیعی کمک میکند. علاوه بر این در محافظت در برابر سرطان رودهی بزرگ مفید است و به درمان یبوست و سندرم رودهی تحریکپذیر کمک میکند.
۸. فلفلدلمهای قرمز را اگر به همراه سایر میوهها و سبزیجات سالم و مقوی مصرف کنید، احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲، سکته، بیماری قلبی، فشار خون بالا و انواع سرطان در شما کاهش پیدا میکند.
۹. یک فنجان فلفلدلمهای ۷ درصد از نیاز روزانهی بدن به پتاسیم را رفع میکند. بدن به این مادهی معدنی برای تنظیم میزان مایعات داخل و خارج سلولها و انقباض عضلات قلب نیاز دارد.
۱۰. ویتامین C موجود در فلفلدلمهای قرمز از طریق کمک به جذب بهتر آهن، به شکلگیری کلاژن استخوانها، غضروفها، عضلات و رگهای خونی کمک میکند.
خواص فلفلدلمهای قرمز برای پوست
فلفلدلمهای قرمز در مقایسه با سایر انواع فلفلها دو برابر بیشتر ویتامین C دارد و به همین دلیل برای پوست بسیار مفید است. در ادامه خواص فلفلدلمهای قرمز برای پوست را معرفی کردهایم.
۱۱. ویتامین C موجود در فلفلدلمهای قرمز به شکلگیری کلاژن کمک میکند. پوست برای سالم ماندن به کلاژن نیاز دارد. کمبود ویتامین C حتی به مقدار کم میتواند منجر به مشکلات پوستی شود.
۱۲. فلفلدلمهای قرمز حاوی سه نوع کاروتنوئید به نامهای لوتئین، بتا کریپتوکسانتین و زیگزانتین است که همگی در مبارزه با سرطان عالی هستند. این کاروتنوئیدها نه تنها برای پوست مفید هستند، بلکه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی سیلیکون، به کاهش تورم ناشی از آرتریت هم کمک میکنند. آب این نوع فلفل هم به داشتن خواص بهبوددهنده شناخته میشود.
خواص فلفلدلمهای قرمز برای مو
فلفلدلمهای نهتنها برای سلامتی بدن و پوست، بلکه برای مو هم فوایدی دارد. در ادامه تعدادی از خواص فلفلدلمهای قرمز را بررسی کردهایم.
۱۳. همانطور که در بالا گفتیم، فلفلدلمهای قرمز منبع عالی ویتامین C به شمار میرود که در شکلگیری کلاژن نقش دارد. فولیکولهای مو برای سالم ماندن و رشد بهینه به کلاژن نیاز دارند. کمبود ویتامین C میتواند منجر به خشک و شکننده شدن مو، همچنین موخوره شود.
۱۴. فلفلدلمهای قرمز میتواند در پیشگیری از ریزش مو بسیار مفید باشد، چون جریان خون به کف سر را برای رشد مو افزایش میدهد. اگر دچار ریزش مو هستید یا میخواهید از آن پیشگیری کنید، حتما فلفلدلمهای را در رژیم غذایی خود جای دهید.
۱۵. این نوع فلفل میتواند سرعت رشد مو را تا بیش از ۵۰ درصد افزایش دهد. برای بهره بردن از خواص فلفلدلمهای قرمز در این زمینه چند تکه از این فلفل را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید. سپس آن را به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. مخلوط را به مدت ۳۰ دقیقه روی کف سر خود قرار دهید و بعد موهایتان را طبق روال عادی بشویید. استفادهی منظم از این راهکار خانگی رشد مو را تحریک میکند.
عوارض جانبی فلفلدلمهای قرمز
ممکن است بعد از مصرف فلفلدلمهای قرمز بعضی از عوارض جانبی را تجربه کنید که در ادامه ۲ مورد از آنها را نام بردهایم.
۱. حساسیت به فلفلدلمهای
بعضی از افراد به فلفلدلمهای آلرژی دارند. اگر بعد از مصرف فلفلدلمهای قرمز علائم حساسیت غذایی را تجربه کردید، مصرف فلفلدلمهای را قطع کرده و حتما به پزشک مراجعه کنید.
۲. حساسیت به سبزیجات نایتشید (nightshade allergy)
فلفلدلمهایها بخشی از سبزیجات نایتشید به شمار میرود. بعضی از افراد ممکن است بعد از مصرف این نوع سبزیجات تحریک روده یا افزایش التهاب را تجربه کنند. بعضی افراد حساسیت به فلفلدلمهای قرمز را با ناتوانی در تحمل آن اشتباه میگیرند.
کسانی که دچار ناتوانی در تحمل این میوه هستند، بعد از خوردن آن دچار مشکلات گوارشی میشوند، اما حساسیت به فلفلدلمهای قرمز منجر به علائم جدیتر مانند راش یا بثورات پوستی و مشکلات گوارشی میشود.
بر اساس گزارشهای انجمن آرتریت، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد سبزیجات نایتشید باعث التهاب میشوند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ روی افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) به بررسی اثرات حذف سبزیجات نایتشید، غلات و حبوبات از رژیم غذایی پرداخت. شرکتکنندگان به بیماری التهابی رودهی خفیف تا متوسط مبتلا بودند.
بعد از سه هفته شرکتکنندگان کاهش بعضی از علائم را تجربه کردند. مشخص نیست که این موضوع به دلیل حذف سبزیجات نایتشیت بوده است یا سایر مواد غذایی.
∎