شناسهٔ خبر: 68568389 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: ایتنا | لینک خبر

رژیم غذایی حاوی ماهی و سبزیجات خطر مرگ را کاهش می‌دهد

خوردن ماهی و سبزیجات شاید بهترین گزینه برای کاهش خطر مرگ به‌خصوص در میان افراد مسن باشد.

صاحب‌خبر -
طبق مطالعه‌ای در دانشگاه لوما لیندا (Loma Linda University Health)، خوردن ماهی و سبزیجات شاید بهترین گزینه برای کاهش خطر مرگ به‌خصوص در میان افراد مسن باشد. محققان در این پژوهش جدید دریافتند افرادی که از رژیم غذایی مبتنی بر ماهی و سبزیجات معروف به «پسکو» (the pesco-vegetarian) پیروی می‌کنند، ۱۸درصد کمتر از کسانی که رژیم غذایی گیاهی ندارند با خطر مرگ مواجه‌‌اند. 

به گفته محققان، با آنکه رژیم غذایی گیاه‌خواری سفت‌وسخت در میانسالی برای سلامت مفید است، در دوران پیری خطر بیماری‌های عصبی مانند سکته مغزی، زوال عقل و پارکینسون را به همراه دارد. از این رو افزودن ماهی به رژیم غذایی گیاهی «مزیتی قابل توجه» دارد. 

برای پیروی از این نوع رژیم غذایی دریایی، می‌توان در ابتدا کنسرو ماهی را جایگزین گوشت‌های دیگر کرد. ماهی حاوی مواد مغذی بسیار مانند کلسیم است که از استخوان‌‌ها محافظت می‌کند و همچنین امگا ۳ موجود در آن برای عملکرد مغز عالی است. کنسرو ماهی را به‌راحتی می‌توانید در وعده‌های غذایی‌تان چه در انواع سالاد و چه در انواع اسپاگتی بگنجانید. 

یک مطالعه‌، که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشرشده است، نشان داد که مرگ در میان گیاهخواران ۱۲ درصد کمتر از کسانی است که رژیم غذایی‌شان مبتنی بر گوشت و مواد غذایی دیگر است. در این مطالعه داده‌های بیش از ۸۸ هزار نفر، و ۱۲ هزار و ۵۰۰ مرگ بررسی و سپس در گروه‌‌های مختلف از غیرگیاه‌خواری تا رژیم دریایی با سبزیجات تقسیم‌بندی شد. نتایج نشان داد که افرادی که رژیم غذایی مبتنی بر آبزیان و سبزیجات دارند ۱۸ درصد کمتر با خطر مرگ مواجه‌اند.  

نظر شما