فراروـ خوراکها غذاهای متنوعی هستند که با انواع مواد غذایی مثل گوشت، مرغ، سبزیجات و روشهای طبخ گوناگون تهیه میشوند و در سفره غذای ایرانیها جایگاه خود را دارند. خوارکها معمولا غذاهای سبکی هستند که برای وعده شام سرو میشوند و برای کسانی که رژیم غذایی دارند یا نیاز به خوردن غذاهای سبک و کم کالری دارند، بسیار مناسب هستند. خوراک مرغ یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که معمولا در سفره ایرانیها حضور پررنگی دارد و نوعی غذای حاضری محسوب میشود. برای درست کردن خوراک مرغ روشهای متفاوتی وجود دارد. ما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه یک مدل خوراک مرغ و قارچ خوشمزه را به شما آموزش بدهیم که بسیار متفاوت است و طعم ویژهای دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید، پس در ادامه این مطلب با آموزش این خوارک مرغ خوشمزه و متفاوت همراه ما باشید.
مواد لازم
فیله مرغ: ۴ عدد
سیب زمینی نقلی: ۴ عدد
قارچ: ۲۵۰ گرم
پیازچه: ۵ شاخه
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: نصف لیوان
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه
جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و پاپریکا: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این خوراک خوشمزه ابتدا سیب زمینیهای نقلی را با پوست از وسط نصف کنید و داخل آب جوش بریزید و مقداری نمک اضافه کنید تا سیب زمینی حدود ۱۰ دقیقه بجوشد و نیمپز شود، سپس سیب زمینی را آبکش کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد کره و روغن زیتون را داخل یک ماهی تابه گود بریزید تا کره آب شود، سپس پیازچه خرد شده را همراه با سیر رنده شده اضافه کنید و حدود سی ثانیه مواد را تفت بدهید. حالا قارچ خرد شده را اضافه کنید و همراه با پیازچه و سیر چند دقیقه تفت بدهید و بعد سیب زمینیهای نقلی را به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا با هم تفت بخورند.
فیله مرغ را همراه با کمی روغن زیتون داخل یک ماهی تابه دیگر سرخ کنید و بعد به مواد داخل ماهی تابه اضافه کنید. کمی نمک، فلفل سیاه و پاپریکا روی مواد بریزید و مواد را هم بزنید. حالا آرد را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و ۱ دقیقه تفت بدهید، سپس شیر را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا آرد و شیر کاملا با هم مخلوط شوند، سپس این ترکیب را به مواد خوراک اضافه کنید. درب ماهی تابه را ببندید تا خوراک بجوشد و به غلظت برسد. نیم ساعت بعد خامه صبحانه را اضافه کنید و هم بزنید تا با خوراک مخلوط شود. ۵ دقیقه بعد جعفری خرد شده را روی خوراک بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. خوراک مرغ خوشمزه و خاص شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ برای درست کردن این خوراک اگر سیب زمینی نقلی در دسترس ندارید، سیب زمینی متوسط را به سه یا چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
۲ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه این خوراک مرغ بهتر است از قارچهای ریز و دکمهای استفاده کنید و قارچ را به صورت درسته داخل خوراک بریزید.
۳ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
نظر شما